5 Végigjátszás: 71006 Simpson House 2.rész

via facebook/LEGO
Kockashopos exkluzívunk második része következik, a múlt héten nekikezdtünk a Simpson Háznak, végigvettük az apróságokat, az autót, valamint megépült a garázs.
Ezen a héten megépül a ház egyik alapja, egy nappali, egy konyha, valamint a felső szint fürdő-, háló-, illetve két gyerekszobája.

A blog életének leghosszabb bejegyzését olvashatjátok.
Fogjunk is bele, lesz anyag bőven.


A kezdetek


Alapok következnek, hogy legyen némi tartása a padlónak és az épületnek.A bejáratnál némi lépcső kialakítása vár ránk, oldalsó zöldecske szegéllyel, mert Simpsonéknál az is van. Indítunk egy sima kék csempedömpinggel nappali gyanánt, aztán jöhet a konyha padlóburkolata, ami halványsárga-kék kombó 2*2-es sima plate-jeiből áll. Itt már kezdtem kockulni. 
Kész őrület, ha valamit, ezt nagy nem kedveltem, iszonyúan monoton, túrni rengeteget kell, de szerencsére volt némi pluszkéz a projektben.Konyha és nappali padlózat kész, hála istennek. Ja, nem, ez csak az egyik fele a helységeknek

Az ablakok is lassan kialakításra kerülnek, elkezdhetjük a falazást is, egész felüdítő így ennyi monotónia után.

Ötletes megoldás az ablakok kivitelezése. LDD-ben kicsit nyűgös lenne

Némi konyhabútor is bekerül a helyére, de ez még semmi.Nappali nincsen zongora nélkül, így azt is össze kell pattintani. Az eredmény nagyon tetszett, nem csak az érdekes építésbeli  SNOT-olás és forgatások miatt, hanem szimplán a kinézet miatt. Olyan elemet is találtam itt, amivel eddig nem volt szerencsém összefutni, ennyire kimaradtam volna az utóbbi évek terméséből?

via facebbok/LEGO
Zongora, pinínó. Annyira örültem a szuper kinézetének, hogy ki is maradt az utolsó, befejező lépés
Vissza a homlokzathoz, épül szépen, boltív, minden ami kell. És aztán bekerülnek a nyílászárók is.


Ablakok bent, K érték nem ismert, de Sprimgfieldben ez nem fontos. Előtérrel kis napudvar is megvan

Az ablakok fölötti falrészt is meg kell csinálni, hátul merevítő részt kell eszkábálni, ajtókeret is kelleni fog.

Innen jól kivehető a ház szerekezete és építési kritériumai

A födémmel, postaládával és a konyhai eszközökkel befejeződik ez a rész, holott ez sem volt piskóta, na nem a bonyolultsága miatt, sőt!A konyhából felülről hiányzik két szekrény. Égre földre kerestem, nem találtam. Aztán meglett, később

Jöjjön a másik házfél.
Kiborítva a zacskókat bizony megint elmorfondírozok, hogy ezzel mennyit fogok elszórakozni, általában jól tippelek már, jelen poszt összidejét simán 2 és 3 óra közé teszem, átfutva a méretes füzetet nagyon is jogos ez az intevallum.Kezdjük Marge-dzsal az eheti minifigezést, Simpsonné Őnagysága a család lelke, hajlamos némi konfrontációra, családja érdekeit szem előtt tartva egy igazi anyatigris, de általánosságban férje tökéletes ellentéte.
Kis szövetből készült "szoknya" kell rá, ami egyébként kötényként van imitálva. Házias feleség, Homer örülhet, jól választott :-D

Marge Simpson via facebook/LEGOJó, tehát garázs OK, következzék a lakóépület. Alapozzunk!

Elég nagy a terület, alulról indítunk a padlószint alatt

A hátsó bejáratot mutató előrész is elkészül, itt is csempézünk, ez még semmi a későbbiekhez képest.

Csempézzünk újra... Nem leszek burkoló

És akkor elkezdődött a szerencsétlenkedés. Itt a képeket visszanézve egyértelmű a színbeli eltérés, de építéskor nem volt ennyire diverz a látvány, de nem mentegetem magam, elrontottam. Nem is kicsit, pakolom a csempéket, de valahogy "nem adja ki". Furcsa érzésem támadt a teljes terület kirakása után, hogy valamit eltoltam, ez még hagyján, de ezeket felszedni leányálom tuti nem lesz. Gyorsan kigyűjtöm a meglévő darabokat és konstatálom az egyértelműt, béna voltam és ráadásul fel sem tűnt. Na sebaj, ennyit a legós múltról, ez bizony szégyenletes, felszedni a hibásakat, igen ám, de ehhez a fél szobát fel kell bontanom. 
Remek, csak így tovább!

Hogy mennyire nem tűnt fel a kirakási mozaik, azt jól mutatja, hogy még a szőnyeget is leterítettem

Javított verzió, mennyivel homogénebb így!


Hopp, na hol voltak a szekrények? A garázsban, az elkövető alant :-)A feljárót/lépcsőt nem nehéz kirakni, a falazattal együtt itt is szintenként haladunk felfelé, semmi ördöngősség nincsen ezen fázisban.


Egy sarkalatos pontja a nappalinak a kanapé. TV nézés alapja, családi történések mindentudója, Homer egyik kedvence, nyálfolyatva tud rajta ülni és fetrengeni naphosszat.
via facebook/LEGOKanapé és telefon, csak autentikusan

Az egész készlet kedvenc kiegészítője, a TV készül el. Imádom mindenét, egyszóval annyira telitalálatnak érzem, hogy a nem is magasztalnám tovább, perfekt.


TV, mi más. Később matricázva lesz

Házasítás, avagy jeéenleg a két házfél összeillesztése az instrukció, könnyen megy, habár most még elég gyengécske a kapcsolat.

A kőműves munkát folytatni kell, ezek a részek elég látványosak, mert rajtuk mérhető, hogy lassan, de haladunk. Az idevaló ablakok is beépülnek, némi konyhabútorral egyetemben.
Alakul.

Lépcsőfok még mindig kell, belmagasság még nem elég, de a félívek felbukkanása mutatja, hogy lassan végzünk a szinttel.

Korlátok is a helyükön, de még nem végleges az állapot. Egészen otthonos kis szoba lettA tisztaságért Marge és egy porszívó felel, előbbit már ismeritek, utóbbi megtekinthető alant.
Összehajtva a házat végre jó látható, hogy mekkora is lesz igazából. Garaázst is felkapcsolhatjuk, de most még sok értelme nincsen.


TV, újra csak szuper

Konyha nincsen ebédlőasztal nélkül, itt jelen esetben egy négylábú kerek darab van terítéken, 4 szék dukál mellé.  A két pohár jelzésértékkel bír.
Maradékok ebből a fázisból

Pár kép kicsit ingatlanközvetítősen :-)

Az alsó szint tehát megépült, lehet forgatni, kihajtani, satöbbi.
Jön a felső szint, a szülők hálójával (és persze Maggie ágyikójával), fürdővel, és a gyerekek, Bart és Lisa gyerekszobáival.
Az eddigiek alapján itt is számíthatok jó kis színjátékra valamint kreatív részekre.

Meglátjuk.


Lisa Simpson a legkisebb a családban, nem beszél vissza, de olyan keményen cumizik, hogy az mindent elárul vélemény gyanánt.

Lisa Simpson via facebook/LEGO


Falazással indítunk, sokadszorra, és aztán jön, na mi? Kitaláljátok :-D
Igen, burkolat ismét, de most zöldben, kékben és fehérben. Legalább színben elüt a lentiektől.

Kezd alakulni a fürdőszoba, kád nem lesz, zuhanyoznak Simpsonék. Bekerül még a toilette és a mosdó, némi fűszerezéssel, ezek majd később jönnek, de most prezentálom, így jobb egységet mutatnak. Talán ez a hely a ház legkidolgozottabb helysége, a budi különösen szimpatikus a WC papír tartóval. Kitaláljátok, hogy milyen elem kell ide?

via facebook/LEGO


Fürdő teljes nagyságban, lesz még némi csinosítás a zuhany terén, de ez már a majd kész állapot

Lisa babaágya szintén nagyon megmosolyogtató építésügyileg, forgatni ide-oda, pár elem, de kifejezetten hatékonyan tálalva.


Szokásos kőműves részt nem hagyhatjuk el, jöjjön néhány kocka a ház oldalaiba is, na meg a fektetett ablak, ennek lényegi része megegyezik a melléképületben látottakkal.
Klíma is van, Ned-től, erről a matrica informál minket.

via facebook/LEGO


Nincsen háló franciaágy nélkül, valahol a szülőknek is ki kell pihenni a kemény munka (Homer esetében ez a jelző elég különös értelmet nyer) és gyereknevelés fáradalmait, megpróbáltatásait. Az ágyak itt is, később is egy kaptafára lettek megtervezve, de a kompaktságuk és legfőképpen színviláguk tiszta Friends készletre emlékeztet.
Olyan Cukiii!

Marge bevásárlókosarát miért tettem az éjjeli szekrényre?

Lisa szobája a sorban következő, berendezést gyártunk.
Ágy, szekrény, némi díszítés, iskolatáska, satöbbi a feladat. Lisa kis tudós, úgyhogy a nagyító, a sok könyv nem dísz nála, fényképezőgép kicsit később lesz majd megalkotva.

via facebbok/LEGOValahogy így fest eddig az emelet, a nappalira majd jön még


Eddig jutottunk el, alakul a ház

Ennyi legyen elég a hétre, következő pénteken befejezzük az épületet és vele a készletet.
Időben jelen képsorok tényleges időfaktora majd három óra munka eredménye, alul lőttem a tippemmel. Fájt is a végére a derekam, a lábam meg elzsibbadt, de mindennél jobban mutató, hogy a gyerek is otthagyott már a felére :-)


5 megjegyzés:

 1. Érdekes volt a 2. rész építési története is. Alakul a "babház". továbbra is szépen mutat a képeken - meg gondolom "élőben" is. Üdv

  VálaszTörlés
 2. Ja, még annyi, hogy az én kedvenceim ebből a részből: Az ablakok, a mellékhelyiség, és a babaágy és a konyha. (A TV nekem annyira nem tetszik.)

  VálaszTörlés
 3. a kanapéról nem hiányoznak a sima 1x4-es elemek? a hivatalos fotón mintha olyanok lennének.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem találtam őket az IKEÁzásnál, később kerültek rá a párnák. Amúgy 2*2-esek.
   Jó észrevétel volt, örülök, hogy kiszúrtad!

   Törlés