1 Végigjátszás: 70800 Getaway Glider


Apróság-szériám nem állt ám még le, hiszen annyi téma van, hogy az elmondhatatlan. A LEGO vizuális “nagydobása” a “The LEGO Movie”, avagy a “LEGO Kaland” egész estés, immáron gumifigurátlanított mozifilmje naná, hogy komplett témát hívott életre a cégnél. Az, hogy a tojás, vagy a tyúk volt-e előbb, most bizonyára értelmetlen kérdés, hisz tuti egyszerre gondolkodtak a kettőn. Ennyi mellébeszélés után vessük neki magunkat a vadnyugati menekülős jelenetet felölelő legkisebb Movie-szettnek.


Téma
Emmet a mondvacsinált hős, – ki építőmesteri mértékkel nézve kb. a testét felépítő elemek mértékéig használható bármire Vadóc és Vitruvius Mester társaságában hirtelen távozni kényszerül ama western korcsmából, melynek során a díszlet elemeiből sárkányrepülőt “építenek” köré mesteri kísérői. A szett kicsinységéből fakadóan utóbbiak nem, viszont a támadó robotok némelyike megjelenik, s ad egy kis élettelen életet az egészhez. A Time Cruisers téma szedett-vedettségét idéző Movie-széria eme aprósága a nevezett T.C. sorozattal különösen szoros, amolyan összecsapott rokonságot mutat a képről nézvést, így roppant kíváncsi vagyok, milyen is élőben.

Statisztika
Ár: 3.490,-..4.490,- (4.490,-)
Kockaszám: 104 db
Minifig: 3 fő, Emmet (szokásos láthatósági göncében), és két Robot (veszkó cuccban, yippiéé)
Doboz: fényes, (de nem túlzottan, semmi külön licenszfény), négyzetesnek tetsző, puha, vékony kartontégla


Alapkészlet
Fegyverrel, továbbá barna és bézs elemekkel kellemesen hintett összkép fogad minket, amint kiborogatjuk a doboz tartalmát. Az útmutató az ilyenkor szokásos kisebb méretű.


Őlósága egyedül érkezett, barna színben, és ha kell, teste a szokott módon kitölthető, de én persze a nyerget választottam.

lám gondoltak a ló belére is
A nem túl impozáns öltözetű Emmetet raktam össze először, kinek haja nagyon jópofán csálé a kis rendetlenkedő tinccsel. A hátára erősíthető a piros, egyedi formájú Ellenállás Eleme, mely a filmben Kriglivel rögzül a fickó hátára, de itt most kevésbé végleges megoldással élhetünk. Az Ellenállás Eleme különös fazonja bizonyára számos érdekes MOC alkotására ösztönzi majd a jónépet.

csak egy átlagos legósrác


Nézzük a pléhbánosokat pléh-rendfenntartókat. Ha fejüket lecserélnénk, tökéletes vadnyugati bagázs lenne belőlük. A Sheriff és helyettese is pazar gúnyában feszít, de a brutál lézervetőért kár. (Jó, nem nagy cucc, csak megemlítem)
ünnye, de betyáros jókedvöm van! - tuti a bajusz

Kezdjünk hát neki az építgetésnek! Először egy kis zöld folt következik, a kellemes közérzet érdekében. A kaktusz jópofa, egyszerű, bárki annyit épít még hozzá kisebbet-nagyobbat, amennyit akar/tud.

cuki

A tákolmány megépítése következő állomásunk, melyet a kulcstartóelemekre fogunk alapítani. SNOT, Technic, klipszek alkotják a kiinduló törzsállományt, melyre egyre rakódnak fel az ilyen-olyan váratlan elemek.Valódi Longhorn-tülök és egy vastyúk(??) - örvendek

Most, hogy eddig jutottunk, egyre inkább kezd meggyőződésemmé válni, hogy egy-egy elemért érdemes ezt a szettet magunkénak tudni, de globálisan szemlélve elég katyvaszos. Mindegy, már benne vagyok nyakig, haladjunk tovább. Elvben már csak a szárnyak hiányozhatnak, mégis sok elem figyel még az asztalon.A matricázásért nem vagyok oda, de most a feliratok miatt mégis megtettem.

készen vagyunk - egy kis simítás ráférne

9 elem marad, majd 10% a teljeshez viszonyítva. Szép adag, nem mondom.


Emmet és a két Robot tájékoztató jellegű ellenkezéséről filmet ugyan nem forgattam, de némi fotográfiát azért készítettem, így Ti is megszemlélhetitek eme félelmes jelenetet.


ááááááá! mi ez?

nemakarokugrani, nemakarokÁÁÁÁÁ!

der szökevény ott suhanik, TŰZ!

találat, már zuhan is!

jajanyám, akasszon le valaki!

ühh, ez képen gyakott...

Értékelés

Ötlet: 3/5
A western “lételemem”, így a hangulat, amit a szett felidézni igyekszik, nekem tetszetős. A kicsisége miatt sok mindenre nem alkalmatos a szett, de végülis a mozi eljátszása a fő célja (gondolom), s annak többé-kevésbé megfelel. Nagyon vegyes érzelmeket okoz úgy egészében, így végül inkább besaccoltam középre.

Kockák és doboz: 4/5
Változatos, de nem csak egy célra, hanem általánosan elsüthető kockák, abból is 100 fölött, és még 9 tartalék is akad. A dobozban semmi extra, de a szokásos jóságot hozza. Kissé túlzónak érzem az árat, de a lónréndzseres lovasság, vagy Superman és Zod tábornok városbontó szettje is azonos árszinten mozgott, és hát a sok áremelés minden szettnél ebbe az irányba lökte el az árakat.

Minifigek: 4/5
Nagyon szépen kivitelezettek, a Sheriff és társa isteni magasságokban mocorog (a robotfej lerepül róluk hamarost), Emmet viszont – filmbéli szerepével összhangban – lótüdő-szerű semmiség. Lesz belőle mindenkinek vagy ötvennyolc, ahogy sejtem, így gyatra kinézetéhez még az értékcsökkentő dömpinghatás is hozzájön.

Jópofaság és egyéb szubjektív dolgok: 3,5/5
Emmet két arca hozza a moziban tapasztalt “minden-szupi-szuper” és “ááááááááááá-meneküljünk” ábrázatokat, így nemcsak önmagában, de mozi-effektileg is helyén van és jópofává teszi a körítéssel egyetemben. A brutalizátor fegyver nekem visszataszító, a robotfejekért annyira nem rajongok, de a kaktusz és a kinéző hülyéskedés kárpótol. Sajnos a moziból fakadóan tákolmány a darab, így további levonásban részesül. kicsit zavaros, na.

Élmény/játszhatóság: 4/5
Nagy dologra ne számítson senki, és akkor nem éri csalódás. Emmet elrepkedtethető, a Robotok könnyed üldöző jellegű fellépése mellett, lehet puffogtatni, és piu-piuzni (ki-ki helyettesítse azzal a hangutánzó szóval, amit a moziban hallani vélt a lövöldözés közepette), és további 300 elem hozzárakásával akár egy kisebb bank vagy kocsma is összedobható mellé/belőle, ha valaki többre vágyik.

Összegzés: 18,5/25
20 pont alatti sacc, és a végeredmény is fedi. Ha nem veszkós dolog lett volna, további meredek zuhanást szenved el a pontszám, így most sikerült konszolidáltabb szinten megállnia.


1 megjegyzés:

  1. Aranyos, a figek nagyon jók benne. A paci meg mindig jó, ha van. Szerintem az alsó árkategóriában még nem is mondható drágának a három fig és lovacska okán. A pontszám is szerintem korrekt.

    VálaszTörlés