4 Végigjátszás: 60026 Town Square (1. rész)


Ki gondolta volna, hogy ilyen hamar újabb City készlethez nyúlok? Én biztos nem, úgyhogy minimum magamat sikerült meglepnem eme lépésemmel. A megkapó daru, és a köztéri szobor azonban levett a lábamról, melynek folyományaként én meg a polcról vettem le a jelentős kiterjedéssel rendelkező pakkot. Rögzíthetjük, hogy ekkora Citys készletem még sosem volt (kisebb is csak csekély számban), így különösen kíváncsi voltam milyen lesz.


Téma
Lego City főpolgári mestere (vagy hasonló) önzetlen jóindulattól hajtva a városka főterén emlékmű állítására áldoz egy nevetséges – két 4-lakásos társasház felhúzására éppenhogycsak elegendő összegecskét az éves büdzséből. Hogy, hogy nem, az emlékmű nem Lego City alapítóit, sokkal inkább a névtelen középkori hőst (aki egész véletlenül nevezett vezír ük-ükapja) szobrosítja meg. Történik mindez a városka lakóinak teljes megelégedése mellett, hiszen így például a főnök asszonykájának pizzázójából nyíló kilátás még barátságosabbá válik, a haver kétkerekű-árusításra szakosodott üzletéről meg ne is beszéljünk.


Statisztika
Ár: 25.990,-..28.990,- (31.990,-)
Kockaszám: 914 db
Minifig: 8 fő, +1 szintén minifigurális “szobor”
Doboz: a szokásos kommersz fényű, erős anyagú, óriási tégla, ragasztószalaggal lezárvaAlapkészlet
A doboz előlapján a már megszokott, “tálalási javaslat”-értékű kép fogad minket, míg hátoldalon az "elképesztő fantasztikusságú" lehetőségek kerülnek kiemelésre. Gazdag életképek, jócskán megrakodott lehetőségekkel, és hát ennyi jármű és épület egyben egy évre (vagy több gyerekre) elegendő újdonságot és játékos órát ígér. A tálalás mindenképpen dícséretes, de mint jól tudjuk, az alternatívák hátoldali kínálgatása még ettől is sokkal vonzóbbá tehette volna.9 számozott csomag, egy számozatlan, és egy 5-kötetes útmutató-kupac lesz jussunk, amint kiborítjuk a doboz tartalmát. Ez utóbbiban matrica is rejtezik, ami ugyan sokat dobhat az összképen, de én ezúttal ismét eltekintek az alkalmazásától. Emésztgetem még egy kicsit, aztán meglátjuk, mi lesz vele.

a vaskos kupac elég masszívan fest


Nekikezdvén a csomagoknak, eldöntöttem, hogy most is számozás szerint megyek, sőt ezúttal a minifigeket sem veszem előre. Kíváncsi voltam ugyanis, hogy a sokatmondó füzet-választék sugallta önállóan játszhatónak tetsző szakaszok valóban teljesítik-e ezt a kritériumot. Ha igen, a csemetének akár ötszöri beadagolásra is elegendő lehet a szett, vagy akár népesebb gyereksereg egyidejű szórakoztatása is megoldható egyetlen, nagy dobozzal. Szóval, itt az első tasak, nézzünk bele!

kicsit kicsinek tűnik, de biztos csak az indulás miatt

Számomra több érdekes darab is bolyong a kupacban, de most a tavalyi év hozadékát, a fülvédőt, és a vele kompatibilis munkavédelmi sityakot emelném ki. Aki köpköd a Friends nyálözönére, ne feledje, hogy ennek a lehetőségét gyakorlatilag ott próbálták ki először élesben, a mindenféle undor masnikkal és csini virágokkal, majd jöttek a CM-sorozatok egyes darabjai, a lónréndzseres Tontó varnyújával ésatöbbi, ésatöbbi. A Playmobil ilyetén előnyét még így is iszonyú időtávlatokban tudják majd csak lefaragni így is, ha egyáltalán.


Köztéri munkáskisasszony (yeah), rosszcsont kölök, kutyu és kőszobor adja a figurális központját ennek a kupacnak, és nem is panaszkodom, tetszetős, bár persze Citysen egyszerű a brigád.Ha már így történt, hát ugorjunk neki a járműpark első tagjának, egy szép, zöld utcaseprő gépnek. A kisasszony fogja ezt elvezírelni, ami külön pikantériát ad a dolognak.


Íme a kész mű.


roppant pofás szerkentyű - tetszik

A szobor talapzata egyszerű, de mutatós, a gördeszkás srác a csonttal és kutyával meg ad egy kis rafinériát az egészhez. Együtt így fest a díszes társaság. Hát igen, ez valóban önmagában is játszható már most, tehát jó volt a sejtésem.

a békadísz a legfrissebb divat manapság, ha esetleg nem tudná valaki - nagyon jól fest az egész...

5 elem ajándékba? Kiegyeztünk.A második tasak a harmadikkal együtt a 2. füzetben kerül feldoldgozásra. A piros főszínre pillantva, és a dobozképre emlékezve útmutató nélkül is nyilvánvaló, hogy ebből pedig busz leszen.

akár tűzoltó is lehetne...

Itt is van Ő, a Buszsofőr, Mindenki Ismerőse, a Bliccelők Réme.


A buszmegállót jelző tábla a menetrenddel együtt most biz kopasz marad, hisz mint említettem, NO matrica. Azért alant megpillanthatjátok, milyen lenne, ha...


Akkor hát jöjjön “A” busz. Hatalmas, már az indulásnál. Nézzünk gyorsan pár alváz-stációt.Jönnek ám hamarost a SNOT-részek is, hisz orrot-farat így kell manapság művelni!


8 fehér ülés teszi teljessé a képet. Végülis lehetne még rajta zsúfolni, több széket bepattintani, de ugyan minek? Így is pompás személyszállító kapacitást nyújt. Nekem egyelőre tetszetősnek hat.


Négy mütyürkével kell most beérjük, de nincs miért panaszkodni, máskor egy egész készlethez nem jár ennyi.


A személyszállítás nagykövetének 2., egyben befejező részéhez érkeztünk, így hamarosan tesztelhetjük a nagy járgányt. Még mindig a 2. füzetkénél lebzselünk persze, ahogy említettem is.

elveszett a tűzlovag-fíling

A böhöm nagy ablakfelületekkel persze gyorsan pofásodik a járgány – így bizony nem kell sokat izzadni az ember fiának.

kellően modern, elől jegykezeléssel

Mire a tükrök felkerülnek (naná, hogy duplasajtokból készültek), már egész busz-fazonja van a kicsikének. Méretszemléltetésül csak annyit: 48x48-as az átlátszó alaplap...


Innen már nincs megállás, gyors befejezés az osztályrészünk, néhány – számomra – tetszetős megoldással.

beszállás! kapkodjátok a csülkeiteket!


Egy szerencsétlen 1x1 lapka maradt a végére. Bizony, hogy nem nagy szám, de sebaj, biztos lesznek még kövérebb tasakok a maradék 6 között.


Mára még egy épület is jut, úgy tűnik, hisz a sárgászöld elemek a pizzázó színei. Úgy látszik, innentől minden cucc két-tasakos lesz. No nem baj, csak megjegyeztem.


Ezennel három minifiget kapunk az építményhez. A séf egyben pincérként is üzemel, ami időkihasználás szempontjából akár jó is lehet, de persze a fickó előbb-utóbb biztos belegebed. A City-jellegzetes öltözetekben pompázó párocska viszont csakis a vendégsereg lehet, ami nemhogy nem baj, de minimum dicséretes. Vakrandi, évfordulózás, de sima vacsora is előadható ennyi szereplővel.Jókora hosszon terpeszkedik az olaszos eledelt előállító komplexum. A sárgászöld főszín már az alapoknál meghatározó.


Hopp, mi ez itt? Csak nem valami konyhaféle kezd kialakulni?

de...

Hamarosan kialakul a terített asztal, a kor követelményeinek megfelelő, NAV-hoz bedrótozott pénztárgép, és itt jönne az újabb matricázás is, egy jókora hirdetőtábla képében.Miután újabb tasakot pipáltunk ki, nézzük, mi maradt. Két kis pötty az egész, semmi említésre méltó.Jöjjön hát mai utolsó tasakunk is, melyhez csatlakoznak a hatalmas üvegfelületek is. Ezek uralják majd a látványt hamarosan, de ne ugorjunk ennyire előre.


Többször megfigyelhető, hogy öntőforma-váltáskor a régi öntvények még sokáig keverve jelennek meg az újakkal. Így történt ez most is, pl. ennél az elemnél.


Szavak nélkül építkezem egy ideig, midőnis előjönnek oly jellegzetes dolgok, mint amik alant a képen megfigyelhetők.éjjel...

...nappal

Töltsük meg élettel a kis eszegető-helyet, s máris nyilvánvaló: bizony, újabb, külön is játékra alkalmatos építményt kaptunk!


a reklámtábla a kukák fölött van, eh...

szivi, még egy Quattro Formaggio á'la Giuseppe di Caprio Vastagtésztás Up'n'Go pizzát?

Az 1. rész végére pedig ámuljunk, bámuljunk, hiszen öt maradékunkból kettő nem épp apró.


Hamarosan folytatjuk...

4 megjegyzés:

 1. Eddig tetszik, jó kis készlet ez. Kicsit emlékeztet a kávézó erre:
  http://brickset.com/sets/6376-1/Breezeway-Café

  A busz is tetszik, bár, magyarként nekem a piros busz furcsa színű, de hát nem lehet minden kék-fehér, vagy sárga. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jogos a hasonlat állítása, csak a Breezway Café 10x hangulatosabb nekem.

   A pirosról: biztos a Volánbusz üzemelteti: http://hampage.hu/trams/eletkep26/img_2256.jpg

   Törlés
 2. Szia!
  Valóban, azt hiszem, igazad van.
  Nálunk Vas megyében tényleg nincs piros busz (csak sárga, vagy fehér-kék), de ezek szerint máshol előfordulhat. :)
  Akkor máris rendben van ez is.
  Z

  VálaszTörlés
 3. A busznál hiányolom az elsőajtós-felszállás matricát, de lehet csak azért, mert jól idomítottak :)
  Pöpec a készlet, a City posványában végre egy igazán jól játszható és ötletes darab.

  VálaszTörlés