2 Kétheti ömlesztett

Kétheti gyorsjelentésünk újfent összeállt, hála a pezsgő nemzetközi legóéletnek. Nézzük, mit hoztak az elmúlt hetek a konyhára.

Bemattul-e a világ?

Őfensége, Dánia Királynője vezénylete mellett megtörtént az alapkőletétele annak a kínai gyárnak (a hír ITT található), mely az ázsiai piac növekvő legóéhségét hivatott a jövőben kielégíteni, s melynek csak első ütemében több mint 30 hektárnyi földön 16,5 hektárnyi gyár kerül felépítésre. Ez az apróság 2017-re a tervek szerint mindössze 1500 emberrel, évi néhány millió doboznyi gyártói kapacitást fog biztosítani. Kérdés, hogy a globális minőségre milyen hatással lesz ez a "csodálatos" lépés?


Poirot hol van?

Ha már ugye Orient Expressz... Valami hatalmas - szó szerint is.

via Henrik Hoexbroe

Régi ismerősök

Mad Physicist és Dornbi bemutatásával nem vesződnék, inkább itt van összehasonlításul egy-egy hasonló témájú alkotás mindkettejüktől. Aki cseppet is ismeri munkásságukat azonvást kitalálja, melyiket ki alkotta. Kitalálás után mehettek, szétnézhettek galériáikban! Megéri.A nyugalom tengerfeneke

Tibi Ficánka mindent visz...


via Karf Oohlu

Cotton Pickin' Time

(Blake Shelton zenéje helyett/mellé...)

jópofa ötlet - via robuko

Nerdception

Őrült fazonok elkészítették saját timelapse animációs filmjük készítésének legósított változatából annak animálásának timelapse videóját. Remélem nem volt érthető, ezért inkább nézzétek meg. Igen, vannak ennyire elvetemült és ráérő emberek...Hódít a rajzfilm

Legalábbis a MOCok ezt mutatják (via retinence & Rhymes_Shelter)


Kuzó Béla idealisztikus lett

Hoppá, elírtam: A CUUSOO Beta megváltoztatja nevét, és "Ideas" néven fut tovább, finomított szabályrendszerrel, miegymással. Gondolom a CUUSOO szisztémája bevált valamelyest, de függetleníteni akarják, vagy akármi, mindenesetre a CUUSOO.com április 30 után csak a nemlegó újítások tárházasítója lesz. A LEGO-oldali részről ITT tájékozódhattok, ha a kissé fűrészporízű angol szöveg részleteire vagytok kíváncsiak.

Klasszikusok, új köntösben

Íme néhány Classic Space és Blacktron utánérzet, a téma kedvelőinek.

via Legonardo Davidy (David Hensel)

nézzétek meg a többit is - via Disco86 (Paul T.)

picur CS - via Brickvalier

Művészi mini

Érdemes rápillantani HOEFOL microscale alkotásaira. Az alkotó biztos nem velünk egy dimenzióban gondolkodik, olyan pofás cuccokat épít.


Ráncz felvarrva

A Fénytemplom utánérzete, csinos kis házikó, ráadásul 70728 számon hivatalos leszen. A hamupipőkés hintókerekek megvannak?

no persze ama randa robot és a figek elég visszataszítóak

Darth Revan ajándékba

Májusban, ha SW szettet veszel jó pénzért a shop.lego.com-on

ez kicsoda, és mit akar?

(arcátlansági?) Guinness-rekord születőben

Május 21-től, a magát konzekvensen LEGO® Store Budapestnek aposztrofáló, bár a hivatalos LEGO Store-listában nem igazán megjelenő üzlet szervezésében a buli kedvéért ki-ki részt vállalhat egy várhatóan cirka 36m magas legótorony építésében. Én nem vagyok annyira oda ezért, de számos embert bizonnyal érdekelhet egy ilyen esemény, akár részvételi, akár nézelődési célzattal. Bővebben a legotorony.hu-n tájékozódhat a nyájas érdeklődő.

2 megjegyzés:

  1. Kíváncsi vagyok, hogy a sok olcsó kínai klón mellett mit tud elérni a drága eredeti azonos területen? Ha meg nem jön be nekik, akkor eladják nekünk Európában a sok vackot, amire már most is van példa.

    VálaszTörlés
  2. de legalább olcsóbban adják majd? vagy a kis kínaiak lenyúlnak minden technológiát és elkezdik hamisítani ennél is jobban :)

    VálaszTörlés