4 Simpsonék már minifigben is

Már beszámoltunk a Simpson széria elindulásáról, mai nap pedig a LEGO Facebook oldalán ráleltem némi segítséggel az indítandó minifig szekcióra.
16 karakter, ismertebb és kevésbé legendás szereplők piciny ABS miniatűrjei, nagyon jópofák.

Kéne gyűjteni őket, nem igaz?

16 darab figura, jelenleg több, mint elég via facebook.com/LEGO/


És most egyenként (szintén a FB-ről).

4 megjegyzés:

 1. Nekem is tetszenek, bár külön gyűjteni biztosan nem fogom, max. ha majd nagyon leakciózzák őket, akkor "kitapizok" közülük néhányat. :) De amúgy, aranyosak.

  (Kérdés, hogy a gyártási minőségük milyen lesz, ugyanis, saját tapasztalatom alapján - 3.4. és 5. szériából van néhány figem - nem mindig azonosak a gyári készletekben találtakkal. Sokszor lazábbak a végtagok, leesik róluk a fejfedő, stb. Ezen fog valami javulni, vagy javult az 5. széria után?

  VálaszTörlés
 2. Szerintem a TLC nagyon is tudatosan megy abba az irányba, amerre megy: a felnövő generáció display-es készleteirel, az architecture-re, a nagy technicre, a collector SW-ra. Elmondom miért: mert a mai gyerekek már nem legoznak (annyit), ráadásul a kocka apukáknak, akiknek még esetleg legozik a gyerek, amúgy is van otthon már pár vödör ABS. Sokat olvastam a gyerekek nem-legozásáról, de mostanában a "saját" bőrömön is tapasztalom. Ennek az okait érdekes lehet boncolgatni, biztos több minden adja és biztos sokan elkezdenek (ha más nem magukban) háborogni hogy nem így meg nem is annyira forrón eszik a kását, de hölgyeim/uraim, mi nem vagyunk reprezentatív minta.

  VálaszTörlés
 3. Tökéletesen igaz.
  Az út, amin a TLC elindult pár éve, nagyon pontosan meghatározott volt, ez nem is kérdés.
  A mai srácok is mások, naná. Sokkal több lehetőség van a játékra, nyomkodásra, időtöltésre.

  Mi nem vagyunk az etalon, nem is kérdés, de kicsiny blogunkon nem csak bólogatni szoktunk :-)

  VálaszTörlés
 4. Egyérszét én örülök, mert megint kihoztak egy olyan témát, ami ugyan nagyon jól néz ki, és biztosan sok mindenkinek bejön, de nekem nem dobogtatja meg nagyon a szívemet. Így legalább "levegővételhez jutok" és egy picit kevésbé kell agyalnom azon, hogy a "francba már megint egy csomó klassz szett/figura, amire nem tellik".

  Ami Zeon hozzászólását illeti, én totál egyetértek vele. Az unokaöcsémen láttam/látom, hogy ma már nem biztos, hogy a gyerekek a legjobb célközönség a lego számára. Legalábbis Európában nem úgy tűnik. Ehhez pedig tényleg nagyon passzol a collectible vonal és az egyre bonyolultabb, több elemből álló szettek.

  Ahogy láttam most próbálkoznak egy új "belépő" szinttel, valami Juniors-nak hívják talán. Ha jól értem, akkor az ötlet az, hogy kevesebb, nagyobb elemből viszonylag egyszerűen lehet jól kinéző és gondolom főleg jól játszható szetteket összerakni, hátha így sikerül a gyerekeket "rávezetni" a lego-ra.
  Majd meglátjuk.

  VálaszTörlés