0 Reggeli kávé mellé: 75009 Snowspeeder & Planet Hoth

Az összesen 12 tagot számláló SW Planets sorozat fagyos üdvöskéjével készítünk ma jegeskávét az arra szomjazóknak. Rebellis pilóta barátunk, egy megfelelően jellegzetes Snowspeeder és a Birodalom visszavág indító planétája, a Hoth alkotja a mai hűs hármast. A széria építgetése során már számos unalmas, vidám, magától értetődő, valamint fura alternatívát alkottam, s most sem tettem le arról hogy bütykölgessek egy cseppet, így a szokásos mennyiség körül ma is találhattok szemezgetni valót (nevezetesen hetet)
Alapok

Neve: Snowspeeder & Planet Hoth

Témakör: Star Wars
Altéma: Planet Sets
Kiadás éve: 2013
Kockaszám:69

Csillagok közt járunk ismét, s ezt az ár is tükrözi: 3.990,- forint, mint többi sorstársa esetében, s ennél csakúgy túlzó, mint amazoknál. Nézzük, legalább egy-két ponton tompítja-e valami ezt az érzést.

Építés

A bontás, az útmutató kiemelése és a bolygó tojásmód történő feltörése már csekély mértékű izgalmat jelent, ha már egy sorozatrokont összeraktunk, Így ennek megfleleően csak pár képben összefoglalom ezeket.
két balos szárny bal oldalt... baj lesz
hógolyó kész, mehet majd a fára
A nehezen megjegyezhető nevű Snowspeeder Pilot szerintem jó vétel, a felkelők seregében mindig lesz helye. No persze ez nem ad magyarázatot az árra.

rendes munka, tetszetős eredmény, de nem extra

a hát hozza a szokásos "rendetlen" látványt

Bot-egyszerűségű kezdeti lépések után csak minimális bonyolítás jön, ám a csomagban két balos szárny volt, így keresnem kellett egy ideiglenes pótlást, hogy befejezhessem. Az építkezés röviden:
innentől lett volna problémás a két egyállású szárnydarab


de sikerült megoldani a dolgot


ha már kész, fújhatunk egyet


Csak hogy mindenki megnyugodjon, jelzem, maradt némi tartalék elem a végére.


Lássuk, milyen alternatív kockaemésztések ötlöttek eszembe a kísérletezés során. ST-jelzést dobtam a Star Trek ihletésű dolgok után, mivelhogy a mai adag majd' felét ezek teszik ki.


1. Short Range Interceptor - ST (Klingonok és Bajoranok által kedvelt fazon, némi Vic Viper beütéssel)

támadás!
2. Colony Defender and Dropship (vegyes univerzumbéli gondolatmenés eredménye. a kis fehéret Angelfire-nek kereszteltem el)


3. Klingon Hunter Mini - ST4. Robo Concept Speeder (feszegettem a LEGO-geometria határait, ez lett belőle)nem ártana egy kis fogyókúra...5. Vulcan Shuttlecraft - ST (mikro-komp mikro-Spocknak)a komp-kabin természetesen leválasztható

6. Light Cargo Shuttlecraft (csak egy szimpla, kombinált teher- és személyszállító, kis távolságokra)7. Robopriest - (a poén kedvéért)


asszem, most már megfelelően képzett vagy ideológiailag, fiam!


Értékelés

7/10 a figurának, kedvelem ezeket a felkelő pilótákat, de azért nem szálltam el annyira, hogy magasabb pontot kapjon.
3/10 az árra, kedvszegően magas, nem hiszem, hogy ennek tényleg ennyibe kellett kerülnie

7/10 a kockákra, jól használható kupac, sajton és pöttyön felül is van benne dolog, ráadásul jó.

8/10 a játszhatóságra, Nagyon patent kivitelű a gyári modell, sokminden kiötölhető a kupacból, és elég masszív. Ebből a szempontból tetszik.


Összességében 6/10, bár a sorozatban előkelőbb helyet foglal el, mint amit ez sugall.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése