0 Nagyban űzik - 3. rész

Mily gyorsan telnek a hetek! Újra itt egy LEGO által hivatalosan elismert kockaművész, ezúttal Japán kies tájairól, mintegy 9100 kilométernyi távolságból. Eredeti honlapját vélhetően vagy elhagyta, vagy támadás érte azt, mert egy ideje elég hozzávetőleges az elérhetősége és működése, így ma egyéb forrásokból fogunk táplálkozni.


A LEGO állítása szerint - s miért is ne hinnénk nekik - Jumpei Mitsui az aktuálisan legfiatalabb LCP, s már a Tokiói Egyetemen töltött évei során profi építővé vált. A japán kultúra, a japán származás, és a folyamatosan japán környezet természetesen számos munkájára kihat, így több távolkeleti, azon belül is igazi japán fazon fedezhető fel alkotásai közt.origami-legó, vagy legó-origami?

Fizetős munkákat vállalt igen széles körben, s számos, a munkáit csodáló emberben élesztette fel/újra a legókockák szeretetét, az alkotás igényét.
Az oktatás területén is üzemelő "ifjonc" ott sem felejtkezik meg az ABS csoda alkalmazásáról, jóllehet igyekszik az egyszerűbb, hagyományos vonalvezetésű kockákkal manipulálni. 2010-ben még kitüntetést is szerzett az egyetemi közösségért tett szolgálatai miatt.

alap Yamato - via geocities

Jóllehet képes brutálisat is alkotni. A Yamato hadihajójának óriási változatáról csak kevesek nem hallottak, akkora hírverése volt.

csak egy parányi részlet - több kép például ITT
Ha már jármű, mit szóltok pár repülőgéphez? (ITT és ITT és ITT és ITT)Víz és levegő után pedig húzzunk a földre. (ITT és ITT)


Pagodái is szemet gyönyörködtetőek. (pl. ITT és ITT)naggggyon jó - galéria ITT

Fizetős munkát leginkább cégek részére vállal, munkái, modelljei pedig Japánban, Thaiföldön és Malajziában is széles körben láthatók.

üdítőital-reklám, stílusosan

problem?

Az LCP-knél eddig megismert két fő vonulat egyike nála is vastagon megjelenik. Ezek az óriásszobrok, mivelhogy kedveli a nagy léptékeket, legyen szó állatról, emberről, bárminemű szerkezetről.

Nagy Fehér - via mocpages

Saturn V - via geocities

Vicces megközelítés is előfordul alkotásai között.

Ze-brush - nézzétek meg a galériát!

A másik LCP-jellegzetesség, a mozaikok serege nem jellemző rá, habár előfordul.


természetesen helyi vonatkozásban ez is...

A végére pedig itt egy kis workshop:

)

Website: www.geocities.jp/jun_brick/ (a lényeg: www.geocities.jp/jun_brick/main.html)
Brickshelf: www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=junlego
Mocpages: www.mocpages.com/home.php/31356

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése