0 Végigjátszás (alternatívával): 41025 Puppy's Playhouse


Itt az utolsó harmadkori küldött, ama kutyu, mely csekély érdeklődést kiváltó fizikumát próbálja bevetni a cél érdekében, mely utóbbi a mielőbbi eladódás lenne. Ehhez szólít segítségül egy pink mérleghintát, és egy elsőre felejthető házikót. Ilyen indítás után nem is számítok túl sok jóságra, és sejtem, hogy korábbi megjegyzésem a 3. széria általános gyengeségét illetően ülni fog, de akkor is nekivágok ennek a tasaknak is. Hátha mégis rosszul gondolom ezt a dolgot.

Téma
Pupák Morzsi a kutya-szépségversenyből idejekorán kiselejtezett jószág Andrea kedvencévé vált, miután bátran elüldözte a pofátlan verebeket az énekesmadaraknak kihelyezett etetőkről, míg utóbbiakat apró farkát csóválva órákon át volt képes csendben figyelni. Mostoha körülményei dacára a helyi macskapopuláció megtűrt vendégévé vált, mely tisztaságára igen jótékony hatással volt, így mikor Andrea meggyőzte barátnéit az örökbefogadás szükségességéről, egy egészséges, patyolattiszta kis ebet vehettek magukhoz. Igen ám, de a szűkebb környezetbe szorítás mozgáshiányt okozhat, hát Stephanie összerótt egy libikókát, míg Olivia és Emma a kis házikóval foglalatoskodott. Megfeszített munkájuk eredményét a következőkben tekinthetjük meg.

Statisztika
Ár: 992,-..1.350,- (1.290,-)
Kockaszám: 39 db
Állatka: kutya
Építmények: 2 db (házikó/kutyaól, libikóka)
Matrica: nincs
Tasak: némiképp áttetsző “macskaeledeles” tasak


Alapkészlet
Indításnak viszonylag általánosnak mondható szín- és formaösszetételű kupacot kapunk. Ez jó is, rossz is egyidejűleg, hiszen nagy kiemelkedőséget biztos nem tudunk majd varázsolni belőle, viszont széles körben használható elemekből könnyebb variációkat gyártani.


Nézzük először az építkezési szempontból visszafogott eb áttekintését. Pupák koma szép zsemleszínével méltán érdemelte ki másod-nevét. Jó kis húsos blöki, megedződött a kemény macska-hónapok alatt. Általánosan elmondható, hogy a heartlake-i átlagból nemigen lóg ki, érthetetlen is, miért szanálták szegényt a versenyekről.


Álomszerűen kék szeme szintén idevalósi génekről tanúskodik, és sajna nem nevezném nagy ötletnek a kötelezően előírt masni alkalmazását. Utóbbi ellenére azért megmutatom.


A csekély túlbonyolítottság nyomdokain hamarost összeáll a kis rózsaszín mérleghinta. Semmi csicsázás, tök egyszerű az egész.


A kutyaól avagy házikó tükrözi az eddigi színhalmozós irányvonalat, mely előtt időnként értetlenül állok. Olyan, mintha a tervezők agya kissé elbillenne a lányok találgatott, látens igényeinek eltalálása érdekében.A lila tetőt konkrétan még mindezeken felül sem értem, de legalább hozzászoktak a pötty-virágok alkalmazásához, ami szerintem kedves vonás. A legógeometria miatt ugyan kissé nagyon magas lett a picinek szánt ól, de majd megnézzük az egész összhangját is.


Némi pötty-maradék és egy csont szuszog a végén.


Összességében nem teljesen elvetendő a látvány, de azért elég túlzóan hat az a giga-ól.

a bumszli tető tuti full klimatizálást rejt...

Játszadozzunk egy picit őkelmével:best place ever

Nem tartott túl soká, hogy kivesézzük az A-modellt, így most át is térhetünk a B-re, melynek egyszerűsége szintén regékbe illő, ám megrögzött útmutató-használók sem maradnak mankó nélkül, mivel a LEGO biztosítja a megfelelő PDF-et. Enyhén nyúlárnyékos pihenő- és ásóhely, valamint egy úgy-tűnik-mintha-de-mégse védett etetőhely lesz a vége, ha jól látom. Arányosabbnak tetszik, mint a főmodell, de majd kiderül.

Az etetőkuckó egész jópofa, jóllehet különösebb értelme nemigen van.

az esővíz szépen, mind a tálba csurog...

Morzsi számára a kertből sikerült leválasztani egy talpalatnyi földet, ahol nyugodtan eláshatja a csontot, fél tyúkot, esetleg mobiltelefont. Inkább Pukkancs a nyul érdemelné ezt a kis kiegészítőt, de ha így, hát így.

nyúlrejtek-utánérzés

Itt azért számosabb maradék a jussunk:
S most tekintsük át, mi jót játszhatunk eme alternatívával:


fogadjunk, itt nem találsz meg!

szim-szim, ezmiezmi?

hiába, néhány hónapnyi macska-behatás is meglátszik...

Értékelés

Ötlet: 3/5
Kutya és kutyaól? Persze, szükség van rá, de elég pancser módon adták elő, és hát azért eredetinek sem nevezném. Nem tudok kiemelkedő momentumot említeni. Nem végletesen rossz persze, nem erről van szó, szimplán közepes.

Kockák: 4/5
Nem túl sok, de legalább változatos, és vannak benne jobb darabok (tégla, 3x3 lap, boltív stb)

Állatka+cukiság: 4/5
Morzsi újfent átfestés-kategóriájú állatka, de ez a szín nagyon jó neki, nagyon aranyossá teszi. Ebből a szempontból mindenképp dicséretes. Az alapmodell elég erős kihívásokkal küszködik, így az inkább levon, mint hozzáad az egész értékéhez. A B-modell – ha nem is ájulást okozóan kúl – legalább pozitív hatást gyakorol a pontozásra, így ma ez segített megmenteni a szett becsületét.

Alternatíva: 4/5
A B-modellről már több soron szóltam, nincs mit hozzátenni.

Játszhatóság: 3,5/5
Az A-modell magától értetődő funkciója rendben van, a B-modell viszont jócskán kíván fantáziát. Inkább kiegészítő ez az egész, mintsem önálló játékra jó valami, és sok pluszt így sem visz a rendszerbe.

Összegzés: 18,5/25
Számítottam rá, hogy Zöldi pontjait nem érjük el, és lőn. Valóban ez a sorozat eddig a leggyengébb láncszem a macskaeledeles tasakok történelmében. A kutyu azért kellemes kiegészítés Heartlake City-be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése