0 Végigjátszás (alternatívával): 41024 Parrot's Perch


A 3. széria második szereplője jön ma soron, méghozzá a gyagyás fordítás szerint egy bizonyos ülőhelyen. Kicsit nagyobb erőfeszítéssel is fordíthatnák az angolból áteredeztetett címeket, mely erőfeszítés hiánya az egyik oka, hogy ragaszkodom a poszt-címekben az eredeti elnevezésekhez. Nomármost, pihenő, etető de kis túlzással akár hinta is jobban hangzana ehelyett az üres frázis helyett, elég lett volna csak a képre vetnie pillantását az angol nyelv tudorának. Kipöffentvén magamból méltatlankodásom javát, ama megállapítással élek, hogy a jelzett papagáj színügyileg mindenképpen meg fog ma jelenni, s a vizuális tálalásban szereplő körítése csinosabb lesz a sorozat előző tagjáénál. Nézzünk hát rá gyorsan, remélhetőleg csalódásmentesen.

Téma
Zöldi a GMO-papagáj egy petricsészében nyerte el egyen-heartlake-i korpuszát biztosító genom-csoportját, ám ezen kívül igyekeztek kevéssé bolygatni molekuláris szinten. Ennek köszönhetően jól megállja helyét lokális beszédutánzó debilként, csicsergő verébpótlékként, de akár dallamkürt-szégyenítő rigóként is. Stephanie idejekorán felismerte benne a génmódosítás eme álomszerűen jótékony vonzatát, s magához vette, némi kúlságnövelési célzattól sem mentesen. Természetesen befűzte Miát egy kis barkácsolásra, és kettecskén összedobtak egy helyre kis pihenő- és etetőhelyet a muris állatkának. Az alkotás hevében még nem tudhatták, mi viszont most megszemlélhetjük, hogyan sikerült.

Statisztika
Ár: 992,-..1.350,- (1.290,-)
Kockaszám: 32 db (püff neki, csökken)
Állatka: madár (állítólag papagáj)
Építmények: 2 db (pihenő, etető)
Matrica: nincs
Tasak: “macskaeledeles” tasak, a már említett áttetszőségi faktorralAlapkészlet
A macskaeledel helyett egy tasaknyi jóság és egy kis útmutató az osztályrészünk.

jajj, de kevéske...

Kipakolgatva is megszemlélhetjük.

a kerítés és boltív tán a legjobb

Ama hidroplán kapcsán már megismerkedhettünk a helyi túltenyésztett mintamadárral. Akkor sárga volt, Zöldi pedig az ésszerűnek tetsző papagáj-színt, a zöldet tudhatja magáénak, ezen kívül gyakorlatilag klón.


Bóbita helyett neki is masnit juttattak, amivel cseppet rosszabbul fest, mint nélküle.

brrrrrr....

Magevő lévén, a papagáj ülőfájára helyezett vödörbe tömbösített olajos magvak kerülnek, s maga az építmény jópofán ölt testet.


Hasonlóan indul a kis pihenő-házikó építése is, minimálisnak mondható eltérést eszközölve.


A ház-résznél persze drasztikussá válik a különbözőség, na de ez nem is meglepő.


Íme, ilyen egyberakva (szerintem mutatós):


és természetesen együtt az egész:

melynek nyomán láthatjuk Zöldit földön ügyetlenkedés,

étkezés,

üldögélés,

és sértett hátat-fordítás közepette

A gyors építkezésű A-modell után egy – vélhetően hasonló sebességgel építhető – B-modellt is összedobhatunk. Kép után is roppant egyszerű, hagyományosan útmutatóból dolgozóknak meg ott a PDF a LEGO Friends-oldalán. A látvány valamiféle papagáj-szórakozóhelyre akarhat utalni, de majd meglátjuk, mire jó, amint kész. Az első lépések mindenesetre inkább elemfelhasználásnak tetszenek, mint átgondolt építkezésnek.

ez így elég fura...

A fehér felépítmény viszont sokat dob a cuccon.

szerencsére csak kikupálódik a végére.

Ha már az A-modellnél elfeledtem, hát most itt van. Bemutatom a B-maradékot:

viszont megmarad a cucc 1/3-a, tehát elég gazdaságtalan

Zöldi fellélegzett, jó kis mókázóhelyet kapott Stephanietól. Lássuk mire jut vele.Értékelés

Ötlet: 4,5/5
A madáretető jellegű pihenőhely és a T-fa egyszerűségük mellett is pompásak. Ahogy jönnek majd a mindenféle színű madarak, be is lehet népesíteni. Nagyon megy a Friends vonalhoz, és sok átszínezést sem igényel, ha valaki családi lak mellé akarja importálni. A mínusz a csökkent elemszámból fakadó túlegyszerűsítésnek, és a kék körök alkalmazásának szól.

Kockák: 3/5
Alapvetően kevés, és alig akad benne hűha-elem, és még a Technic mütyürök is tovább élménytelenítik. (Annyira azért nem elvetemült, hogy hármastól rosszabbat kapjon.)

Állatka+cukiság: 4/5
Csakúgy mint Pukkancs nyuszi a fehérek közül, úgy ugrik ki színezetével Zöldi a helyi, sárga vezérszínt magukénak tudható madárpopuláció tagjai közül. Látványos lehet, ha a sok sárga közé bedobjuk... (bár attól még csak a korábbi állatka átfestése) Az A-modellben jópofán fest őkelme, a B-modell viszont már kissé lapos ebből a szempontból.

Alternatíva: 4/5
A B-modell is jó a maga nemében, habár a kék darabok itt különösen zavaróak. Mindenesetre számos bütyök, s így potenciális üldögélőhely díszíti, ami dicséretes, és a kerítés+boltíves elemek nagyon jól összhangba lettek hozva.

Játszhatóság: 4/5
Az A-modell teljesen rendben van, az alternatíva viszont cseppet visszafogottabb, kell hozzá némi képzelőerő, az biztos.

Összegzés: 19,5/25
Jobb, mint az előző darab, de nem állíthatjuk, hogy kiemelkedő jósággal bírna. Lehet, hogy a 3. sorozat lesz a fekete bárány a macskaeledeles szériában? Mindegy, a madárka még jól jöhet a helyi faunában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése