1 Végigjátszás: 76002 Metropolis Showdown


Ismét egy kicsikével, jelesül a DC Universe Superheroes egy belépőszintű darabjával foglalkozunk ma, mely szűkebb témakör – és egyáltalán a licenszelés – kezd mind jobban bekúszni az összes korosztály kínálatába. Ezzel való egyet nem értésemnek már korábban hangot adtam, most inkább a górcső alá vett darabra koncentrálok majd.

csimbumm cirkusz világszám

Téma
Superman az Acélember mozi kedvéért újra nekifutott a kezdeteknek, s eme – számomra kétes értékekkel bíró – műben igyekezet lehetőleg a földdel egyenlővé tenni környezetét. Nyilván nem jószántából, hanem sürge ellenfele, Zod tábornok ösztökélő jellegű csapásaira válaszként, ám így is számos gépjármű és épület dőlt romba, mielőtt nézeteltérésüket megnyugtatóan rendezték volna. Erre az "ízlésesen játékos" jelenetre koncentrál mai végigjátszásunk tárgya, melyben nem átallok némi elfeledett-s-majdan-újra-felfedezett vizuális technikát is kipróbálni.

Statisztika
Ár: 3.828,-..4.990,- (4.690,-)
Kockaszám: 119 db
Minifig: 2 fő, Superman (félig-meddig, de nem teljesen Acélemberes gúnyában) és Zod tábornok
Doboz: fényes, négyzetesbe hajló, puha, vékony kartontégla


Alapkészlet
Néhány nagyobb alkatrész külön, a többi pedig kettő zacskóba rendezve várja sorsát, míg mindezek mellett két útmutató füzetke kapott helyet. Ez utóbbi számomra meglehetőst furcsa egy ekkora szettben.


Sárga és fekete/szürke-árnyalatok jellemzik az egészet, amint az egyébként már a borítóról is kitalálható volt.


Az építést szokás szerint a minifigekkel kezdjük, melynek során Krypton két szülötte ölt alakot előttünk. Eltekintve a filmhűség megkérdőjelezhető voltától, nekem tetszenek, jó minőségű rajtuk a nyomat, csak a trapéz- és téglalapordító másod-arcokon vagyok cseppet megütközve. Annyit azért hozzátennék, hogy egy páncélos, fekete-köpenyes Zoddal óriásit alakított volna a LEGO. Nem igy tett, sajna.

alap energiaszinten...

és bepöccenve (egyébiránt tök egyforma ruha-festéssel)

adjunk hozzá spéci, lenyalt frizurákat, s kész is vagyunk

Ennyi figura-molyolás után neki is ugorhatunk a mai, minimálistól épp csak több építkezésnek, melynek első állomása a kidőlő-képes antennatorony. Ezt az építményt pont a billentő részlettel indítjuk, majd a libikóka-bázis kerül elhelyezésre.


Előbbi fölé pikk-pakk felkerül a hatalmas oszlop, míg a másikra a mérleghintaként figyelő szikla-, netán aszfaltdarab.

egyszerű, de azért jól fest

Nos, ezzel gyorsan meglettünk, s máris itt a második füzet. (kognitív képességek tekintetében kihívásokkal küszködhetnek a világegyetem Superman-rajongói, ha ezt a szimpla készletet ketté kellett bontani, mikor jóval nagyobb/bonyolultabb dolgokhoz is csak egy füzet jár. Vagy így könnyebb elveszteni?) Szóval, második füzet: második építmény, mely esetünkben egy pompás kanárisárga automobil, a menőbb kabrió-fazonból.


Jól meg van szórva SNOT-elemekkel, naná hogy licensz-téma esetén fontos a sok csicsa. 6-bütykös alap-szélesség + a kerekek kinyúlása, és csak egyetlen ember (kriptoni) fér bele. Hát ez elég szegényes, majd megpróbálom átpofozni. (jelenleg nem sok kedvet éreztem hozzá, így talán majd később beszámolok róla, ha mégis)


a végeredményről picit később...

6 darab 1-pöttynyi alkatrész marad a végére, ha elhagynánk/felporszívóznánk valamennyit, hát legyen elsősegély.


Most pedig szemléljük meg, hogyan próbálja tönkrezúzni egymást egy magasabbrendű faj két – egymástól gyökeresen különböző módon felcseperedett – gyermeke.

vrüüümmmmmmm....

ááááááááááá!

megállj, ezért megfizetsz (nem, nincs nálam mobil kártyaterminál)

grrrr, most már cseppet esz az ideg!

hogy egyeseknek mindig majmolni kell a másikat, eh!

Értékelés

Ötlet: 4/5
Első ránézésre hanyagolható, agresszivitásnövelő szett, ám a többi téma ismeretében, és a viszonylag visszafogott kivitelezésnek köszönhetően az összerakás után már nem is tartottam annyira elvetendőnek, sőt, egy 4-est megjószívűsködök neki.

Kockák és doboz: 4/5
A fele-ennyi darabbal, és duplaennyi figurával büszkélkedő múlt heti 79106 Cavalry Builder Set-tel azonos árfekvésű darabról van szó. A dupla mennyiség ráadásul nekem globálisan tetszetős felhozatalt biztosít, sok jól használható elemmel vagy az építés vagy a díszítés szemszögéből, ráadásul a két szereplő simán hozza annak a négynek az összesített “értékét”. A doboz kvázi ugyanolyan (a képektől eltekintve).
Ha az ötöske volt, akkor mit mondjak erre? Nekem ez is maxipont.

Minifigek: 4,5/5
Szépen kivitelezett darabok, piros köpeny, jó frizurák. Valamiért megragadtak, na. A Zod tábornok páncéltalanításáért és köpenytelenítéséért, valamint a hülye másod-fizimiskákért azért jár egy csepp mínusz.

Jópofaság és egyéb szubjektív dolgok: 4/5
Kívülről pofásra tervezett, de brutálnagy és jórészt haszontalan automobil: -1 pont. Billenő szikla/aszfaltdarab... számomra nehezen értelmezhető, a javasolt használat nem igazán tűnt működőképesnek: -1 pont. Amúgy nagyon fájintos módon megoldott kis készlet, végülis nem túl sok ordas hibával, sőt, az antennadöntő részlet szerintem most kifejezetten hatásos, pedig nem is szeretek rombolni. Utóbbiért visszaadok 1 pontot.

Élmény/játszhatóság: 5/5
Meglepő, de élvezetes játék hozható ki a készletből, akár békés, akár harcias indíttatású a csemete (esetleg gyermeklelkületű felnőtt)

Összegzés: 21,5/25
Simán 20 pont alá saccoltam a boltban, de végül kellemes meglepetés ért. Kis átalakítást azért majd próbálok eszközölni, hogy a kevés nyugtalanító pontot is elimináljam.

1 megjegyzés:

 1. Sziasztok!

  A figurák tetszenek a készletben, szerintem azok jól eltaláltak. Az autó azonban nem jön be a szélvédője miatt. (Ez a fajta nekem autókon nem tetszik.) Az építmény elmegy, de konkrét filmbeli eseményhez ezt én nem tudom kötni. (Igaz, fél éve láttam még mozikban, és csak annyi rémlik, h az utolsó 1/3-ban mindent összezúztak, így akár lehetett ilyen jelenet is miattam.)
  A két utasítás tényleg fura, de ez szerintem nem hiba.

  Összességben nem rossz, de azért nem is olyan, ami miatt meg fogják rohamozni a boltok polcait.

  Üdv!
  Zoli

  VálaszTörlés