2 Végigjátszás: 10240 Red Five X-wing Starfighter - 2. rész


A második, egyben befejező résszel jelentkezem a vörösötössel kapcsolatban.  Aki az elsőn átverekedte magát, ezen már átsiklik könnyedén.


Az első 5 zacskó kirámolása után nyilvánvalóan a hatodik jön, ám tartalma annál is inkább meglepő színezettel fogad. A hajótestbe ennyi rejtett elem már nem fér, látható helyen nem visel feketét, tehát csakis az állvány következhet.


Ezeket én hol összerakom, hol nem, viszont ennél a modellnél nem képezte gondolkodás tárgyát az összerakás szükségessége, tehát neki is ugrom gyorsan. A H-alakú apap igen gyorsan kialakul, aztán keveredik bele valami csámpás nemtudommi is.Á, hogy az állvány lelke! Ennek segítségével választható majd a vízszintes, vagy az emelkedő hatást mutató beállítás.


Juszt' azért sem matricázom fel az adattáblát.


valamiért ezt nem szeretem...

Persze a maradék egy darabka ismét jól jöhet.


Újabb tasaknak lőn szörnyű bontása, ám ez már újra a fő-színezetben pompázik. Tulajdonképpen már csak 4 szárny és a hajtóművek vannak távol, így sok lehetőség nem maradt: ezek tuti szárnyképző elemek.

egyállású szárny-elemek?

A némileg ismétlődés-várományos építkezéssel elmolyoltam egy darabon, de azért gyorsan ment. A lépésekből néhányat alant megszemlélhettek. Ezek során számos díszítőelem, így bordó csempék, lapos tetőelemek, azokon meg matricák alakították ki a végső szárny-fazont.
A vonatkozó tasak két ilyen szárny kialakítására adott elegendő anyagot, amik az egyik oldalon fent, a másikon pedig lent fognak szolgálatot teljesíteni.

a matricaszín sosem egyezik a kockák színével, jaj

A kevéske maradék felett örvendezhetünk kissé.


A 8. zacskó tartalma szinte az előző tükörképe, amiből kezdő legózók is levonhatják a tanulságot: a másik pár szárny építésére kerítünk sort a következőkben.

az előző nagyjábóli tükörképe

Mivel a lépések – a tükör-szindrómát leszámítva – azonosak a korábbiakkal, így csak a végeredményt érdemes megszemlélni.

bezony, az a nagy lepedő kerül a szürke lejtőre...

de legalább a nagy matricák picit különbözőek...

Nem titok, ismét van egy kis tartalék a rendszerben:


Nos, rakjuk fel a szárnyakat, s máris karakteressé válik az összkép, pedig még vagy 20% hiányzik.

Itt meglepődtem, annyira "majdnemkész"...

A 9. csomag tartalma durván henger-orientált, azaz eljutottunk a hajtóművek megépítéséhez. A piros és rózsaszín elemek így elsőre azért furán hatnak.

soxép MOC-oló elem, de ezekből se lesz más, csak amire születtek...

Valami izgalmatlan, de azért jópofa robotszemészeti kezdéssel indulunk. Rögzítőelem-féleségek ezek a szárnyakon.


a díszítési célzat egyértelmű...

szóval így...

Ezután végre elkezdődik a hengerkedés, azaz a négy hosszadalmas hajtómű lemodellezése. Megpróbáltam rutinból építeni, de a csákánnyal vagy háromszor újra kellett foglalkoznom, így a 3. és 4. darabnál inkább visszatértem a szigorúan útmutató-lépésenkénti alkotáshoz. Meglepő volt, hogy így kibabrált velem :)


egyébként nagyon jól fest...

A következőkben valamiféle szörnytároló tartályokra kezd hajazni a cső, viszont az is világossá válik, hogy a piros és kék darabok újfent rejtettek lesznek.


A merevítés természetesen Technic...A fúziós ionhajtóművek hátsó traktusa az előző, légies rész után egy elég tömören szerkeszett darab. A rózsaszín üvegvirág és -radartányér viszont most nyeri el értelmét, hiszen az ionsugár izzásának szimbolizálására kerül beépítésre.


A fúvókák állíthatóságát is megoldották, így mindenki olyanra pofozza a saját magáét, amilyet úri kedve kíván. Én most így akartam, ilyen lett. Csinos a bébi...


ó beh gyönyörű...

Ne feledkezzünk meg a pár szem maradékról:

köztük Sharon Stone kedvencéről sem...

Egy gyors pillantás a már kész, s a még hátralévő dolgokra, s a tanulságot máris levonhatjuk: az utolsó tasak a fegyverzet kialakítását fogja szolgálni. Nosza, vessünk egy pillantást a vonatkozó alkatrészekre:

ez így elég érdekesen alakul egyelőre...

Gadget-osztályú szerelésünk során a mindenféle kütyüket tengelyekre húzzuk, s így végül kialakulnak a Taim and Bak KX9 lézerágyúk törzsei.

lám, egy kis rendszerezés milyen jó is néha...

Az ágyúcsövek rengeteg toldó segítségével nyerik el végső formájukat.


Sajna ismét erősen közelítőleges az ágyúvégek kialakítása. Az incomcorp.net fan-site szép, renderelt képeken mutatja be az orig. X-wing részeit, és hát itt elég durva eltérés mutatkozik – szokás szerint.

Mindegy, hasonlóság megvan, fel a szárnyra, aztán nézzük meg, milyen lett az összhatás!

jó ez kérem!

Már mondtam, de ismételten kiemelem: százszorosan elfogult vagyok, így csak szélsőségekben tudok nyilatkozni. Eme szélsőség szerencsére – a hiányosságok, tévedések és a színválasztás nemtetszése mellett – ma pozitív irányú, azaz imádom a darabot, nagyon

egy kis közeli,


aztán néhány grand totál...


ez a kedvencem...

vizuális élmény garantálva...

Értékelés

Tervezés: 4,5/5
Stabil, csodásan festő járgány, a dőlthetősége külön profi lehetőség. Nincsenek konyuló részek, jól kiegyensúlyozott, erősebb apukák még a csemete mikro TIE-vadászainak porba alázására is kézbe vehetik (NEM, és ezúttal nem a fizikai lehetőség hiánya miatt) Isteni dísz, minden rajongó álma lehet. Kisebb gondjaim azért vannak vele, de ezekről alant.

Külalaki hűség: 4/5
Számos apró-cseprő hiányosság, az eredetitől való eltérés figyelhető meg, és nem azért, mert nem lehetett volna korrektebbül megoldani. Szobornál (UCS-ről van szó, tehát szobor-kategóriáról) nem szabadna megengedni olyan bakit, mint amilyen az orr-kiképzés gyermetegségbe forduló hibája. Zavar a fehér is, a matrica meg totálisan, mondjuk komplett UCS-szinten. A többit nagyrészt hajlamos vagyok benyelni, így marad a négyeske. A pilótafülke szépen kivitelezett, csak a fedelét nyomott mintázattal adták volna... Azért a lézerágyúkkal meg csak jobb lett volna még foglalkozniuk  egy cseppet.

(Működő) funkciók, egyebek: 4,5/5
A működtethető X-szárnyazat alap, nem akad, nyit-zár-nyit-zár-stb, ahogy a gombot forgatjuk. Az állvány korrekt, állítható, csak kicsit gizda. Artu kicsit röhejes ebben a méretben, a hajtóművek viszont zseniálisak.

Szubjektív értékelés: 5/5
Ismét az a fránya személyes élményen alapuló pontozás! Természetesen csak ötöst vagy egyest vagyok hajlandó adni, mely esetünkben az előbbi leend.

Összegzés: 18/20
Erős “kis” szett ez. Valahol olvastam, s jót nevettem rajta: Aki matricázni akarja a kabintetőt, vákuumban tegye, hogy ne maradjon légbuborék, a többiek viszont ne erőltessék a dolgot. Hát, én erőltettem, de szerencsére sosem akartam steril modellt. Jó ez így, minden SW fannak kötelező vétel, de szerényebb rajongási faktorral megáldottaknak is gyönyörű dísz polcra vagy vitrinbe egyaránt. Fejleszteni lehet, és ráérőknek kell is, kiküszöbölentő ama bakikat.
"we brake for nobody"

2 megjegyzés:

  1. Szép darab, gratulálok a megszerzéséhez. Érdekes volt a bemutató is. Helló!

    VálaszTörlés