0 Reggeli kávé mellé: 8206 Tokyo Pit Stop

Lehetne akár Reggeli kakaó mellé is a poszt címe, hiszen a gyerekek körében nagyon népszerű Villám McQueen két barátja kerül terítékre ma reggel.
Luigi- és Guido-rajongóként kellett vennem magamnak valamit, a Duplót kilőttem, maradt ez a változat, persze sokat nem volt nálam, a kis kezek lecsaptak rájuk.


Alapok

Neve: Tokyo Pit Stop
Sorozatszám: 8206
Témakör: Cars/Licenses
Altéma: -
Kiadás éve: 2011
Kockaszám: 147
Minifig:-
Ára: ~3000 Ft, a pontos összegre nem emlékszem

- elemlista
- építési útmutató

Építés

A készlet nagyságához képest tényleg nagy dobozból két zacskó kocka és egy füzetke csúszik ki. Az egyik zacskóban a járgányok, a másikban az aprócska "épület" kockái kapnak helyet.Az első zacsi

Guidót és Luigit nem kell matricázni, ami nagyon jó pont, elsősorban a tartósság miatt. Az "épületnél" viszont nem unatkozunk majd.
Guido 14 lépésben készül el. Az alvázzal indítunk, aztán pár kocka és kész.


Luigi hosszabb művelet, 26 lépés kell az összeállításához.


Cuki pofa!


Íme ők!
Ezek a felnik imádni valók!


Akárhogy is fordítom őket, nem tesók

A második építési fázisban áll össze a bokszutca. Meglátva a kis méretű matricaívet nem volt kedvem összerendezni szépen az elemeket.


Elsőként egy mini benzinkutacska vagy mifene a feladat 11 lépésben, rögtön két mini matricázással: egyik a kis sorompóra, másik a tartályra.


Másodikként egy nem tudom mi következik, talán széljelző (7 lépésben)? Különben miért állnak egy irányba a zászlók? Addig is amíg ezen morfondírozok, lehet ragasztgatni. Hurrá!Harmadikként egy nagyon szép, keleti motívumos boltívet kell összerakni 24 lépésben. Ez sem nagy ördöngösség, csak ne kellene megint ragasztani. Az oszlopok egybe elemből állnak össze, míg a felső díszítés nagyon ötletesen csupa autós elemet tartalmaz. 

Oszlopok felmatricázva
Kerékjárati ív mindenütt

Felkerül McQueen rajtszáma is: piros plate-re piros matrica!


És végül az összes cizella-mizella a helyére kerül.


Együtt az egész.10/10 a figuráknak, amik itt most az autók. Pozitívum, hogy festettek, arányaikban nagyon szépek, különösen a kis 500-as a headszettjével.
10/10 a kockáknak, elsősorban a színek és a sok jól használható autóelemek miatt.
8/10 az áráért, licensz lévén kicsikét drágácska.
7/10 a játékért, sokat kellett kis felületen matricázni a második építési szakaszban, és ez nekem nagy stresszforrás, ront a játékélményen.

8,7/10 összességében, szeretni való készlet, sok kivetni valót nem találok benne. Az elemek szépek, sok színűek, egyetlen gond csak a matricázás: a szett nagyságához mérten sokat kell bíbelődni aprócska felületeken.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése