0 Nagyban űzik - 2. rész

A tiszteletbeli hivatalos hivatásosok munkáinak dicsérete folytatódik, ezúttal párezer kilométerrel közelebbről, Szingapúrból. A távolság ezúttal cirka 9500 km, az illető pedig a Nicholas Foo nevet tudhatja magáénak. Nem ő az egyetlen távol-keleti, de erre még visszatérünk. Mr. Foo a Blackbulb alapítója, s az informatikára nem sokat ad, inkább blog-jelleggel közvetít a nagyvilágnak.


Nézzük, miket lehet róla megtudni az elejtett infómorzsák alapján!
A LEGO példaként a szingapúri Merlion szobrot emeli ki alkotásai közül, jóllehet ez ugyanolyan önkényes választás, mint bármely másik. Mindenesetre kis méretéhez mérten valóban jól sikerült, valószínűleg az alkotó szerint is, mert pár év után felturbózta kissé.


2006-ban, a világon ötödikként kapta az elismerést, és Szingapúr legós népe méltán büszke rá. Bár a kreatív iparban húzta le első tíz munkás évét, leláncolva érezte magát, s gyerekkori szerelme, a kis ABS kockák világa hozta meg számára az igazi alkotói szabadságot. Imádja azt a végtelenhez konvergáló lehetőség-halmazt, amit a LEGO biztosít.


Kis kutatással megtudhatjuk, hogy készlet-alternatívák készítésétől sem zárkózik el. (ITT és ITT)

szerencsére elég elvarázsolt...

Kedveli a nagy méretű modellek jelentette kihívást, és ezeket nem rest kiállításokra cipelni

Retro Rocket (via TBB)


de az aprólék sem okoz neki gondot.

méretarányos!

Naná, hogy mozaikban is utazik, hisz talán ez a legnépszerűbb kereskedelmi terméke a művészeknek. Majdnem festmények, és tuti ismeritek...De persze akad kisebb is:
Talán előbb kellett volna megjegyeznem, de a fickó szinte jelvény-értékű alkotása Mr. Tofu, vagy még inkább TO-FU. Számos változatban, sőt építs-magadnak változatban is készült már.


Kedvenceim pedig ide a végére keveredtek: ők az Automaták, mely alkotások közös jellemzője, hogy valami mozog bennük, így támogatva a mű címét.Mindegyiken van egy szép kis kurbli, az hozza mozgásba.

bizony, ennek a szíve dobog...
ez több, mint hangulatos...

Sőt, ha már úgyis jön az általam nem sokra tartott Valentin-nap, ennek aktualitása is van:


Kevésbé masszív körű alkotással bír, mint első rész-beli kollégája, ám őt is érdemes lehet szemmel követni:
- blog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése