1 Nagy siker lett A Lego-kaland!

via: m.cdn.blog.hu
A LEGO és a Warner Bros. közös összefogásával összerakott "A Lego-kaland" c. animációs film hatalmas siker lett a tengerentúlon.
A nyitó hétvégéjén több mint 69 millió USD folyt be a vetítések után az észak-amerikai jegypénztárakba. Ezzel az összeggel minden idők második legerősebben kezdő februári bemutatója lett az USA-ban. (Csak Mel Gibson Passiója tudott ennél is több pénzt hozni a második hónapban bemutatott filmek közül.)

Azonban, mit sem ér az anyagi siker, ha mellette a film nem működik. Szerencsére elmondhatjuk a hazai és nemzetközi kritikák ismeretében, hogy jól sikerült a produkció; kicsiknek és nagyoknak is egyaránt nagy élményt nyújt Emmet Brickowoski kalandjait elmesélő mozi! (A kritikákat összegző rottentomatoes.com oldalon 96%-ban pozitív vélemény született róla, míg a világ legnagyobb filmes adatbázisában, az IMDb.com-on kimagaslóan jónak számító 8,6 átlagpontot ért el a lehetséges 10-ből.)

Aki további érdekességeket szeretne olvasni a filmről, annak ajánlott felkeresni az IMDb Trivia angol nyelvű oldalát, akit pedig az anyagiakkal kapcsolatos legfrissebb számszerű adatok érdekelik a boxofficemojo.com oldalán nézzen kicsit körül!

Közületek ki zarándokolt már el moziba, hogy megnézze A Lego-kalandot és mennyire tetszettek az ott látottak?

1 megjegyzés:

  1. Én elvittem a családot, kellemes csalódás volt a film, főleg hogy nem a megszokott gumifigurák voltak, hanem tényleg törekedtek a valósághűségre, a mondanivalóról nem is beszélve. Szerencsére nálunk azért nincsen lord biznisz, de a film mondanivalója elvette a kedvem a display-es Benny űrhajótól :) Mert valahol igazuk van, de ömlesztett Lego már elég sok van :P Így utólag elég sok mindent kiaknázhattak volna jobban is, de akkor valószínűleg olyan hosszú lett volna, amit a kis nézők már nehezebben toleráltak volna. (Gyk. sajnálom, hogy egy-egy témába csak belekaptak.)

    VálaszTörlés