0 Kétheti ömlesztett

A Reggeli Kávé rovat kétheti váltásaként szemezgetünk az elmúlt időszak LEGO vonatkozású híreiből.


Western Emmet ajándékba

Világszerte számos videojáték-forgalmazó ajándék Emmet-figurával kedveskedik a "The Lego Movie" játék előrendelőinek. Ahogy az utóbbi években megszokhattuk, a Bricklinken majd jól feltűnnek ezek a figek - igen masszív áron - az előrendelt videojáték pedig cirka eredeti áron cserél majd gazdát, vagy egyszerűen a BL-bolt tulajdonos érdekeltségi körében leledző üzlet polcain várja szerencsés vevőjét, ami kvázi ugyanaz. Mindegy, a fig maga aranyos.


Oldsmobile

Sokan szeretik ezeket a mutatós járgányokat, s szerencsénkre néhányan meg is tudják építeni. A gratula bobalexander!-nek szól.

Trabant

A Keleti Blokk járgányai is megunhatatlanok mind igaziból, mind legóból. Utóbbit Vilem Sustrnak köszönhetjük.


Hobbitfalva, kicsit másként

Imádom a Gyűrűk Ura és Hobbit könyveket, filmeket egyaránt (bár a Hobbitot cseppet visszafogottabban),  s a remek legó-megvalósításokat duplán. Most is itt van egy, egy kis csavarral. A csavart nem árulom el, bár már az alábbi képkivágáson is kiszúrható, ha szemfülesek vagytok. A feliratra kattintva a vigyor garantálva.

via qi_tah

 
Tanuljunk építeni!

Van, aki nem rest tanítani a népet - persze egy kis pénzszakítással egybekötve -, de akkor is. Nálunk is megvehető a járgányépítő mesterek második kötete, néhány másik mellett.
Neil Armstrong újra

A customminifig.co.uk oldalon leltem a szakma nagy öregjének egyedi kivitelű legóváltozatát. Érdemes átnézni a többi teremtményüket is, jóllehet nekem a dolog itt meg is áll.
Muzsika

MP3 lejátszásra alkalmas ketyerét is lehet legóköntösbe bújtatni.
Apró, jópofa és legfőképp olcsó, majd 5 dollár. Ennyiért bárkinek megéri :-)


via hoc.hu

Leiskolázták

Hogy kicsit a társadalmi kapcsolatok építéséről is hírt adjunk, így következzés most egy annyira nem kocka info.
A Dunaújvárosi Főiskolán némi megmérettetés ürügyén a hallgatók képezhették, fejleszthették mérnöki, műszaki oldalukat a TECHNIC témakörnek köszönhetően. Alapnak nagyon jó és azt hiszem, okos ötlet volt a verseny megrendezése, némi gyakorlati ismeret sosem árt.
Hokizzunk

NHL-játékosok minifigként?

forrás: Jégkororongblog.hu


A LEGO önállóságra törekszik

A LEGO részéről elvárás, hogy a hazai termelés a lehető legkisebb környezeti hatással bírjon, eme szemléletnek része az is, hogy a gyártáshoz felhasznált villamos energiát ezentúl ne kívülről szerezzék be.
A nyíregyházi üzemben ezért gázmotoros kiserőművet állíthat üzembe a közeljövőben. A tervezett hármas rendszer a gázból hideg és meleg energiát, valamint villamos energiát is ad, így a több mint 7,5 megawattos hő- és villamos energia termelésére képes kombinált rendszer a számítások szerint előállítja majd a létesítmény energiaszükségletének (a gyártáshoz szükséges meleg és hideg hő, illetve áram) nagy részét.
Az eddigi gyárberuházás cirka 200 millió euróba van a LEGO-nak, ennek mintegy 10 százaléka a mostani energetikai célú beruházás (ez kiterjed az erőműre, az ahhoz kapcsolódó infrastruktúrára, épületre). A mintegy 6 milliárd forintos energetikai beruházás költségeinek a harmadát a tényleges energiatermelő egységek teszik ki.


LEGO invázió!

Andrew McMurry effektekkel megtűzdelt rövidfilmjének szereplőgárdája némileg kockafej, de ettől még kemények.A hogyan készült rész is megtekinthető. Széplegózati Múzeum

Néhányan művészi tárgyként tekintenek a legóelemekre, tán nem véletlenül. brick to form biztosan szentélyt is berendezett.

via mocpages.com


Motiváció

A legózás kapcsán ritkán kell kitenni a 18-as karikát, ám a bulvárhírek világában minden lehetséges. Sokan rendeznek sokféle díjazással építőversenyt, ám egy "színésznő" nem mindennapi díjazással hívta fel a figyelmet elsősorban férfi építők népes táborát megcélozva. A kétes versenynek azonban a LEGO jogászai hamarosan véget vetettek, pedig sokan belelkesültek - nem feltétlenül a legózás miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése