3 Hátoldali legózás 6552 Rocky Retreat

6552 Rocky River Retreat, ez minden városi minifig álma, ha megunja a nyüzsit és egy kis zöldre, csöndre, ugyanakkor (pörgős életétől nem szabadulva) izgalomra is vágyik. 1993-ban robbant be a Town ingatlanpiacon Leisure névjeggyel ellátva, és nagy érdeklődésre tartott számot elsősorban fiatal, tehetősebb párok körében. A tehetőség hangsúlyos, hiszen sok extrával felszerelt házacskát talál az érdeklődő: magánhíd, magán-motorcsónak, magánhegy(ecske), magánterepjáró és egy szeletke folyó.
A vízesés csak az ingatlanosok reklámfogása, nem szabad bedőlni, nem tartozéka az ingatlannak.
A mesés környezetben különböző ténykedésekkel lehet kikapcsolódni, a kertművelés mellett az állattartás szépségeibe is bele lehet kóstolni: lótartás (lovaglás)  és fenyőfanevelés mellett kalandos sziklamászásra is vetemedhet a vállalkozó kedvű minifigpár.  Levezetésként egy kis sütögetés avagy éjszakai fürdőzés is szóba jöhet.

via Brickset
Ha nem nyerte el az érdeklődő pár tetszését az ingatlan, van más verzió, amit az alternatív modellek mutatnak meg.


Nagyon ígéretes az alsó sorban látható két modell, a bal oldali egy minilovarda, a jobb oldali függőlépcsős, víz fölé épített házikó számomra a legmegnyerőbb darab a cölöpmegoldás miatt.
A jobb oldali sávban két autómodellt találunk, épületet nem. Egy kis hegymászás, egy kis hegyi rally.
A bal oldali sávban látható két verzió marad az alapmodell ház+jármű+hegyecske struktúránál, egy-egy "hivatalos" építményt jelenít meg, amolyan vízi rendészeti, határátkelő-féleséget. Ezek is jól sikerült darabok, a másodikból mindenképp kiemelésre méltó a sárga "járőrnaszád".
A készlet egyik igazán értékes darabja az egyedülálló festésű alaplap, ez csak itt található meg.


Nektek melyik tetszik a legjobban?

Legoloiii-nak sikerült új köntösbe bújtatni a készletet, a képeket itt nézhetitek meg.

Nem volt véletlen a készletválasztás, holnap majd megtudjátok, miért is.

3 megjegyzés:

 1. Az eredeti készlet aranyos, mintha olvastam volna hogy az A modellben van egy titkos csapóajtó építve a sziklába, ezt bevallom nem ellenőriztem most le, mindenki járjon utána, akit érdekel :) Az alternatívákból nekem is a jobb alsó tetszik, ezt szívesen megnézném felépítve is, a dobozon általában jobban mutatnak. Az újraépített verzió valahogy az én szememben elvesztette azt a maradék kis báját is, ami egy ilyen 90-es készletnek még lehet :)

  VálaszTörlés
 2. Évek óta tervezgetem, hogy megveszem. Lehet, hogy most a cikk hatására idén sikerül is? Ha igen, akkor lesz végigjátszás, alternatívástól.

  VálaszTörlés
 3. Hű, gyerekkorom egyik meghatározó készlete.
  A következő emlékeim vannak róla:
  Itt találkoztam először a Brick 1 x 2 with Grille-lel (“Más irányban vannak a vonalak a két oldalán!”), Plate 1 x 1 with Clip Horizontallal (“Jé, a fogó nem arra áll, mint a többin!”) és Window 1 x 2 x 2 Shutterrel.
  Ami akkor nem tetszett (vagy legalábbis nem értettem):
  - A függőhíd nem vezet sehova. A túloldalon hogy másznak le a minifigek?
  - Minek a Minifig Metal Detector? Ezek valami kincskeresők? Ránézésre nyaralóknak tűnnek.
  - A piros Plate 1 x 1 with Clip Vertical, mint étel, érezhetően pótmegoldás. (Azóta már van hal és kolbász a Lego kínálatában hasonló esetre.)
  - Belül a ház lyukas, a lyukon keresztül át lehet mászni a sziklába, aminek ráadásul ablak van az oldalán. Hogy is van ez?

  VálaszTörlés