1 Eme elmebetegek serege kedvencetek lesz?

A magyar vonatkozást sem nélkülöző The Simpsons rajzfilsorozat tengerentúli sikerei elvitathatatlanok, s a legósárga szereplők miatt viszonylag magától értetődő eme híres-neves ABS-világgal fennálló lelki kapcsolatuk is, így szinte csodaszámba sorolom, hogy kedvenc kockagyártónk miért csak most ugrott a témára. Mindegy, most megtette, s a kérdés csak az, milyen színvonalon. Ki a célközönség, milyenek a megvalósítások, könnyen illeszthető-e (a figeken kívül) a fővonulati témákhoz épület és/vagy járművek tekintetében? (Ez utóbbi persze erősen túlzó elvárás lenne, de kérdésként feldobható) A LEGO - miután hivatalosan is bejelentette első ilyetén készletét - a fentiek megválaszolását némileg megkönnyítette, ha még egyértelművé nem is tette. Lássuk, mit tudunk meg a hírverésekből!

debilek, ha összejönnek...

Aki nem akar szép képek nézegetésével bajlódni, annak a LEGO szokásos bemutató videóját ajánlom:


A többieknek pedig álljon itt egy pár kép a The Brothers-Brick jóvoltából (akinek még ez sem elég, a TBB Flickr-oldalán csemegézhet tovább.

Kivételesen induljunk a kicsitől a nagy felé. Itt van mindjárt Maggie, akinél új totyilábat figyelhetünk meg. A WC kialakítása zseniális, a papírtekercs ajtó-megvalósítása pedig már MOC-okból ismerős lehet:

poénokban nincs hiány...

A MOC-szerűség végigvonul az egész szetten, ami Marcos Bessa csatlakozása óta azért elég rendesen megjelenik a nagyobb készletekben, jóllehet nem mindig közvetlenül ő tehet  róla.

UCS-gyanús az egész...

Nagyon pöpec az egész berendezése, bizonyos elemek nagyon hajaznak a Modular Buildings szériára, mások a Friends témák hozadékaira, és a rajzfilm-örökség színkavalkád csak erősíti a rokonság-érzetet ez utóbbival.

Homemaker örökség kicsit Friends-be oltva...

 Az ágyak pl. egy az egyben a Friendsből jöttek.

...még mindig

A házikó szétnyitható, így maximális játékélményt próbálván biztosítani. Aki a hagyományos, hátul nyitott legóházakat kedveli, annak is jó, aki meg a komplett Modular vagy Creator stílusú darabokat, annak is.

szórakoztatóképes babaház

A házikó kívül ugyanolyan kidolgozott, mint belül. A panelek kerülése üdvözítendő dolog, és talán matricával sem árasztanak el.

kifejezetten tetszik ez a homlokzat...

Én egyelőre elégedett vagyok, bár ez nyilván a top-készlet lesz, annak megfelelő áron, ám ha igyekszenek konzekvensek maradni, még valami jó is kisülhet a gülüszemű bagázs körítéséből.

Ti hogy látjátok, van okunk reménykedni, hogy nem egy újabb elcseszett, erősen túlárazott, kérészéletű licensz-témával rukkol elő a LEGO? (kérdésem részei között ne keressetek összefüggést, azok egyenként és együtt is lehetnek bármilyen megítélésűek)

1 megjegyzés:

  1. Kövezzetek meg, de nekem ez nagyon bejön! A Simpson féle humoron néha fintorgok, mert annyira brutálisan érzéketlen, de ezek a színek és megoldások kifejezetten pozitívak!

    VálaszTörlés