8 Picilegó ovisoknak(?)

Brickset-figyelők természetesen észrevették a múlt alkalommal elkövetett turpisságot, melynek keretében nem mutattam meg további két szuperhősös szettet. Naná, hogy nem, hiszen azok hivatalból nem is oda valók - szereplőgárdájuk ellenére - hanem az "Ifjú építőknek" szánt, és 2013-ban még a "Bricks and More" kereteiben piacra dobott cuccokkal rokon, 2014-es debütálású Juniors szériájába, melyekről most annál is inkább megemlékezünk. Nézzétek, és örüljetek, vagy szörnyülködjetek, világnézetetek szerint!

Venomot az ifjúságnak! Hamarosan jön a Duplo Aliens vs Predator, sőt visszahozzák végre a Primo/Quattro egészen apróknak való szériáját is, egyből néhány licenszelt témában, úgy mint Hellraiser,  illetve a sikervárományos Barátság extrákkal. (csak találgatok :) ) Nemáááá, megint zabos lettem...

10665 Spider-Man: Spider-Car Pursuit

A következő néhány viszont eléggé helyén kezeli a megcélzott korosztályt. Azt mondjuk megemlíteném, hogy ezek a folyton változó vödrök kiborítóak. 15 éve még teljesen jók voltak, azóta megindultak a lejtőn.

10666 Digger

10667 Construction

10668 Princess Play Castle

Joker ebben a szettben majd viccesen, kedveskedve irtja ki a naív lakosságot... Természetesen a témában nem jelenik meg a LEGO célközönségét sértő, felesleges háttértörténeti erőszak (DE)

10672 Batman: Defend the Batcave

Ládikó, mint duplavödör. A verseny fontos, jól tudják odafönt...

10673 Race Car Rally

Csak hogy tudja a gyerek, mire számíthat a továbbiakban :)

10675 Police – The Big Escape

Van itt még egy, de fotó nélkül. Lehet ötletelni, vajon milyen lesz majd ama 10674 Pony Farm.

Szerintem globálisan jó ötlet volt nevesíteni az ifjúsági legót, javarészt rendben is vannak a szettek, ám a szuperhősök behozataláért kár. Ne nézze még képregényben/rajzfilmen se ezeket az óvodás. Szerintem. Szerintetek?

8 megjegyzés:

 1. Az hogy az óvodában a szpájdermen menő, az független attól, hogy van pókemberes film, rajzfilmsorozat és képregény. Egyszerűen menő. Nagyon. Nem merem megkérdezni, hogy mit tud ez a szpájdermen, mert még visszakérdez, és nekem kell felvilágosítanom.

  VálaszTörlés
 2. A LEGO meg jól meglovagolja ezt. Ehh! Az erőszak, káromkodás, fegyver, alkohol, vér látványa, stb. nem elfogadható, de a konzekvensen egymást trancsírozó szuperhősök és szupergonoszok jöhetnek, csak mert menők. Ismét jön a szülő felelőssége, hogy megveszi-e ezeket szó nélkül, vagy nyakon hajítja a csemetét, hogy az várjon még egy-két évet. (Mindenkinek lelke rajta, én az utóbbi mellett vagyok.)

  Csak egy enyhítő ötlet: ha már annyira menő, nem lehetne kiadni vérengző, pszichopata főgonoszok nélkül legalább ezeket a kicsiknek szánt szetteket? Vagy kamu a 4-7 év, és tulajdonképpen a felnőtteknek szánják?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennyire nem látom tragikusnak a témát. Amíg a gyerek nem látta, hogy miről szól az eredeti téma, addig a saját tapasztalatait, fantáziáit játssza velük. Nálunk tudná a gyerek, hogy a fekete az rossz (mérges), a póki meg a jó (kedves), és egyszerű konfliktusokba kerülnének, nem épületeket rombolnának... Na persze szoktak a dobozba tenni segítségül kis képregényeket... azzal már necces. :D
   Mindegy, ha meg is veszem, el lesz téve későbbre.

   Törlés
 3. Értem az álláspontodat, ha nem is értek egyet vele, sőt meg is értelek. Mellesleg kíváncsiságból én is megveszem, magamnak :)

  A másik dolog, ami miatt köpködök:
  a LEGO inkonzekvens gondolkodásmódja

  Shaun of the Dead CUUSOO projekt (http://lego.cuusoo.com/ideas/view/7451), 10000 szavazat után...
  ".... LEGO CUUSOO gives the opportunity to submit product ideas, however all LEGO products, regardless of age target, must be content appropriate for our core audience. With this in mind we have decided that – good though the model is – ***the film Shaun of the Dead*** contains content that is not appropriate for our core target audience of children ages 6-11....."

  Itt érdekes volt nekik a forrás, holott hatéves tuti nem néz Shaun of the Dead-et (legalábbis normális szülők esetén), szpájdermennél meg nem? Pláne, hogy itt a TARGET AUDIENCE még ifjabb? Na nemáááá... Ja, zombis cucc is tonnaszám van a LEGO kínálatában, ott nem baj az élőhalott?

  VálaszTörlés
 4. Egyetértek névrokonommal.
  Nem vagyok prűd, de amit a Lego ezekkel a licenszelt szarokkal művel, az szégyen. A Chima (vagy mi) is egy oltári nagy mélyrepülés. Normális City épületek meg alig vannak, csak egybeöntött panelekből álló rendőrség, stb.
  Ez az ovis Lego is hülyeség, a kicsiknek ott a Duplo, ha már a Fabulandot valami érthetetlen okból abbahagyták.
  Na, most kiadtam a dühömet.
  ;)

  VálaszTörlés
 5. Kicsiknek creator kellene vagy hátoldali. Szerintem. Pont, hogy tanulnia kellene a trükköket, amivel a manapság trend snot-os készletekhez hasonló "minőségben" tud építeni, nem pedig korlátozott óriáskockákkal kiszúrni a szemét. Megjegyzem sok készlet eddig is 5+ 6+ volt, azok hogy? EU 5+ ez meg US 5+ ?

  VálaszTörlés
 6. Ez engem kétségkívül a setét 4 juniors témára emlékeztetnek ezek az egybeöntött elemek...

  VálaszTörlés
 7. Én azért nem látom ennyire tragikusnak a helyzetet, bár azzal egyetértek, hogy annyi akciófigura és egyéb ipari hulladék mellett nem gondoltam volna, legóék is erre a kommersz vonalra állnak rá. Talán ez a család nem is annyira az ovisokat, mintsem a legóra kevésbé fogékonyakat próbálja megcélozni a maga kevés elemével és ismertebb szereplőivel. A creator bármennyire is a leglegósabb/készségfejlesztőbb vonal, nem erőltetném egy hatévesre, mert neki arcok kellenek, kezek, meg kerekek, amik gurulnak. Nem biztos, hogy pl. meglátja a sast a sok barna kockában. Az ilyen junior dc és marvel szettektől én azt várom, hogy a másodlagos piacon csökkenni fog a minifigek ára (végre), továbbá az eddig 4-7-ig vagy tovább összemosott korosztályos csoport komolyodni fog, elvégre a legkisebbeknek is már "durva" szettek jelentek meg. Esetleg (de ez tényleg csak valami párhuzamos univerzumban lehetséges) lesz majd creator vonalon is batman mellszobor vagy pókember bábu kockákból, esetleg mini dioráma.

  VálaszTörlés