5 Setét idők jönnek

Ennyit a korábban említett aprócska elégtételről... A LEGO a vitrines, gyűjtögetős karácsonyfadíszek szériáját világszinten kivégzi, nem lesz folytatás. Lesz viszont újabb miniőrület, s mivel Microfighters alnéven futó sorról lesz szó, így várhatóan ez is valami gyűjtögetős ökörségbe csap majd át. Ha befut. Mindenesetre a Brickset-nek köszönet a képekért.

ez még csak illusztráció


A koncepció - amennyire én átlátom a dolgot - kb arra épül, hogy egy igazi sztárvárszos csata előadásához a minifig-kompatibilis járművekkel minimum a suli tornatermére van szükség, ám az ádventi naptáraktól a tasakos csodákon át a bolygósorozatig jól kiderült, hogy játszani kisebb cuccal is lehet.

75028 Clone Turbo Tank

Nosza, zavarjuk le az űrcsatát picikkel, aztán meg a figek lövöldözhetnek, kardozhatnak. Méretarány nem számít, ez csak játék.

75029 AAT

A Planet Series "nagy" pozitívuma volt a többi próbálkozáshoz képest, hogy minifiget is adtak a járgány mellé, így a kétféle játék megoldható volt velük. Gondolom a gömböcök, és az így adódott fura csomagolás meg dobott az áron, fűrészelve maga alatt a fát.

75030 Millennium Falcon

A tanulságok levonattak, s visszatértünk a hagyományos kartontéglához, melyből majd új nap virrad szegény, elhanyagolt gépezetekre. Ez utóbbiak pedig elszenvedték a világ legmegkérdőjelezhetőbb jóságú fejlesztését, s így a nem minifig-léptékű tankok, űrhajók és egyebek immár magukkal tudják hurcolni a legénység mutatóba kapott tagját.

75031 TIE Interceptor

További "óriási", és valakik szerint "fantasztikus" újítás, hogy ezek a mütyürök mind képesek valamit kilőni. Ez már-már úgy hiányzott nekem, mint egy falat kenyér. (NEM)

75032 X-Wing Fighter

Legóéknál azonban jól tudják, hogy a SW rajongótábor úgyis meg fogja venni ezeket is, merthogy a figek oly egyediek lesznek, hogy másként nem juthatnak majd hozzá. Ebből a szempontból még az is irreleváns, hogy a boltban veszik meg a készletet, vagy a BL-en a minifiget, hiszen az utóbbi úgyis egy megvett szettből származik majd.

75033 Star Destroyer

Némely esetben Chibi-beütéssel, máshol viszont kellemesnek ható zanzásítással van tehát dolgunk, s én egyelőre nem tudom sírjak-e vagy nevessek, várjam-e, vagy már most próbáljak elegendő előnyre szert tenni a meneküléshez... egyelőre az utóbbit saccolom megfelelő cselekvési iránynak, de ki tudja...? Ti hogy vagytok ezzel az egésszel?

5 megjegyzés:

 1. Egy szóval: gagyi. Nem is értem hogyan gondolják ezt, remélem hamar kimegy a forgalomból. (habár nekem teljesen mindegy, mert nem vásárolok készleteket...)

  VálaszTörlés
 2. Nekem tetszik, de! Nyilvánvaló, hogy a most (ki)futó bolygós széria árszintjén vagy e fölött lesz kapható és ennyiért meg tuti nem kell. Ráadásul ez egy olyan műfaj, ahol illik beszerezni több járgányt is a sorozatból, szerintem legalábbis így van értelme a dolognak. Szóval a falcont és a tie-t majd jól megépítem minifig tároló szekció nélkül, a figurák meg annyira nem különlegesek (ill. már megvannak).

  VálaszTörlés
 3. Erre nem fizetek be, tipikus húzzunk le még egy bőrt a licenszről. Folytathatnám, de lassan rájövök, hogy ami nekem nem jön be, abból van a LEGOnak nagy haszna és veszik, mint a cukrot, innentől kezdve nekem pofa be :-(

  VálaszTörlés
 4. Legyen egy kis ellenvélemény is: nekem határozottan tetszik. Persze itt a nekem tetszik fogalmát érdemes tisztázni: nem azt jelenti, hogy megvenném az összeset és kiraknám a polcra (pedig cuki), hanem azt, hogy a mostanában star-wars őrületbe kerülő hat éves fiam biztosan jól el tudna lenni velük. (Azzal együtt, hogy könnyen lehet ezeket is inkább megépítjük saját elemekből, ahogy a többi SW készlettel is tettük.) Ha a majdnem-minifig scale "régi" készletek horror árától el tudnak velük rugaszkodni, akkor sikeres is lehet.
  Ha meg azt nézitek, hogy a TLC fő támaszpontja az USA-ban a SW készletek, akkor annyira nem meglepő, hogy próbálnak egy "újabb megközelítéssel" is előrukkolni.

  VálaszTörlés
 5. Részemről a figurák miatt lényeges készletek,főleg a fekete ruhás birodalmi ,ami egy ,,gyöngyszem",hiszen kis készletben eddig nem volt elérhető.Viszont sajnos ugye a készletek ára nem lesz túl olcsó,így azt hiszem majd valami akcióban fogom megvenni amelyiket szeretném....

  VálaszTörlés