0 Hathárom, avagy VJ: 41011 Stephanie's Soccer Practice

Némiképp rendhagyó módon kezdem a mai eresztést, hiszen pont 60 éve történt ama címben is említett nevezetes tett, mely az "évszázad mérkőzését" hozta a magyaroknak, s nagyon úgy néz ki, még vagy negyven évig simán sápítozhatunk erre emlékezve. Nézzük azért a vidámabb oldalát: csak odadörgöltek Puskásék az ellennek, s országimidzs szempontjából ez utóbbi név elég jó húzóerőnek is bizonyult. Reméljük, felszívja majd magát annyira egy újabb korosztály, hogy a jelenben is ünnepelhessük a magyar focit, és hogy újabb jópár évtizedre biztosítsa a magyarok jó hírét.

Mivel a közelmúltban jelent is meg a témához kapcsolódó szett, gondoltam, az emlékezést össze is köthetjük egy kis végigjátszással. Akit érdekel, az lapozás után elmélyülhet a témában, a többieknek meg álljon itt egy életkép, melynek ironikus háttérzaját a nemi sztereotípiák felerősödéséért annál is inkább felelős Friends-típusú minifig csak tovább erősíti.Téma
Heartlake City – szerencsésebb történelmi fejlődésének hála – jelentékeny eredményekkel büszkélkedő sportegyesületnek ad otthont, melyben a női futball igazán nem elenyésző szerepben tetszeleg. Stephanie, ki idén kezdte ezt a nem épp lányosnak megismert sportot, kihasználja szabadidejét, hogy tökéletesítse technikáját. Ebben a HLSC kabalakutyusa is segíti, így a gyakorlás és edzés mellé egy kis móka is jut.


Statisztika
Ár: 2.250,-..3.250,- (3.190,-)
Kockaszám: 80 db
Minifigura: 1 fő (Stephanie)
Egyéb élőlények: kutya
Építmények: 3 db (kispad, akadálypálya, kapu) +némi apróság
Matrica: nincs
Doboz: sima, relatíve puha tégladoboz, a Friends-jellegzetesség élhorpasztás csak festéssel van imitálva
Alapkészlet
Egyzacskós készleről van szó, az elemek kupaca nem túl kövér. Szemre elég zöld az összhatás, de persze majd kiderül, ebből mi fog ténylegesen látszani.


Stephanie-t már jól ismerjük, nem is feszengek azon túl sokat, hogy kiállhatatlanul rossz ez a haj, amit rásóztak. A dorcó nagyon menő a lábán, viszont e helyett a halásznadrág helyett már igazán kiötölhetnének valamit. A számozott mez persze pozitívum, ám szinte sikolt még néhány másikért, amit azért erősen kétlek, hogy valaha is napvilágot láthatna hivatalos úton.


A kutyu standard barna blöki, ilyet már láttunk, legfeljebb nem pont így színezve.Egy pillantást a bőrlaszti ABS-változata is megér. A vakuzásnak hála, láthatjuk a “varrás mintázatát” is.


Nagy szavak vesztegetését nem igényli első dedikált építményünk létrehozása sem, hiszen a Depi által olyannyira kedvelt hasonlattal élve: ék-egyszerűségű a megépítése.


Sokkal bonyolultabbnak a kaput sem mondanám, s bár háló nem feszül büszke keretén, azért első pillantásra lejön az embernek, mi ez.Aktív játékhoz is kapunk egy kis szerkezetet, persze megint csak néhány elemből, de akkor is.Ím, eljutottunk a legbonyolultabb, s egyszersmind feleslegesen csajosított építményhez is, mely a sportolók edzés közbeni pihenését üddögéléssel és vízfogyasztással kívánja hatékonyabbá tenni. Szumma 80 darabból már így is jópárat feléltünk, így nem ér nagy meglepetésként, hogy az imént jelzett bonyolultság maximum a többi résszel összevetve állja meg a helyét.


ez a szett csúcspontja...


Ha mindennel megvagyunk, egy egész átgondoltnak mondható kupacot kapunk, ahol a technikai edzés, a védés gyakorlása, de akár a szurkolás, vagy a pihenés is kivitelezhető. Akkor, amikor Gunga tengeralattjáróhoz Amidalát mellékel a LEGO, a most feleslegesnek tetsző kutyuson már meg sem ütközöm túlságosan, bár meg kell jegyezzem, egy más számú mezbe bújt másodszereplőnek jobban örvendtem volna.


Marad ám aprólék rendesen...


Fékezett habzású bemutatóm után nézzünk némi életképekkel tarkított játszadozást is:

edzés előtt-után-közben jól jön egy pár falat...

tőccs, üríccs!


felülnézetből könnyebb belőni a bólyasort...


kutya után manuális igazítás...


vajon a blöki is tud fejelni?és,.... gólhelyzet!

hajrá kékek!

Értékelés

Ötlet: 5/5
A sport (mint minifig-elfoglaltság, nem pedig Rugóláb-figurákkal való gombfocizás) eszméletlenül elhanyagolt téma kedvenc játékunk palettáján, s nem is sejtem, ezen akar-e változtatni a LEGO. Ezzel a kis szettel azonban jól húzott szerintem, és megmutatta saját magának is, hogy egy termékvonalat hogyan is kell némiképp változatossá varázsolni. Ismét jön az esti mese: színezze át, aki a City-vonalon hasonlót akar. (Túrót erősítik a nemi sztereotípiákat.) A vízadagoló álomjó, és a labdarúgó szerkezet hasznos.

Kockák: 4/5
Javarészt alapkockák, rózsaszín alig akad benne, a zöld, bézs és fehér meg amúgy is mindenhova elkél. Nem túl sok, és azért magas az ára, azt hiszem.

Minifig: 4/5
Kitűnő felsőrész, felemásan jó alsó (ld. tornacsuka) a fej és haj meg a szokásos, általam nem annyira kedvelt.

Cukiság/jópofaság: 4/5
Jól átgondolt, ám cukinak nem nevezném, ami jelen esetben jópontot ér, hiszen itt másnak kellene dominálni. Jópofa a már említett vízadagoló és a rúgógép is.

Élmény/játszhatóság: 4,5/5
Kis gyakorlással egész versenyt is rendezhetünk, annyira bevált a cucc. Még a pad színét is csak barnára vagy bézsre kell lecserélni, és sima minifiget hozzáadni, s máris kész a fiúcsemetével játszható darab.

Összegzés: 21,5/25
Fiú- és lánygyereket egyaránt nevelőknek különöst jó választás lehet. Nem kiugró önmagában, de továbbgondolásra érdemes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése