3 Darwin vajon így gondolta?

Az evolúció nem csak az élőlények kiváltsága immár jó ideje, hisz a legófigurák is folyamatosan "fejlődnek". Különösen érdekes ez ama szempontból, mely idén az állatseregletet özönítette be a Ninjago üsd-vág szériájának leváltására. Már a hír felvetésekor világszintű felháborodás mutatkozhatott, mert a Legends of Chima megjelenését követően hamarosan Ninjago-fanok nyugtatására alkalmas hírverés kezdődött a pörgős széria 2014-es visszatéréséről. Az evolúció így két szálra hasadt, egyrészt a Chima egyre újabb ember-állataira (esetleg állat-embereire), illetve az egyre kevésbé titokzatoskodó Ninjákra és ellenfeleikre, kiknek változatossága így már kezd a végtelenhez tartani. A Bricksetről vett képekkel igyekszem illusztrálni mi vár ránk jövőre, s a széles választékból gyorsan meg is mondom, nekem mi tetszik, s mi nem. Véleményeteket Ti se rejtsétek Chi-kristály, vagy kuszarigama alá, hanem alant dicsérjétek, vagy szedjétek ízekre ezt a két, vitára okot adó szériát. A poszt végén a türelmesek bónuszt is találnak, jóllehet az a fajta evolúció, amire az utal, nem annyira lenne kívánatos.Szép növekvő számsorrendet követve csemegézek ma, így az első altéma a Chima Legend Beast sorozata. Szerintem a sas messze a legjobb, a gorilla muris, a krokodil és a farkas meg béna. Ez is valami gyűjtögetős dolog lesz, úgy látszik a LEGO nagyon ráharapott, biztos jók az eladási mutatóik ezen a téren.

A normál vonalba sorolható pár szett új állatokat hoz a már így is terebélyes állatkertbe, így lesz denevérünk, skorpiónk és pókunk is, a járművek meg továbbra is a nemtetsző kategóriában mocorognak. Persze csihi-puhizni biztos jók.
Továbbisvanmondjammég... A Chima "csodás" hozadéka, a Speedorz sem hal ám ki, jön belőle bőséggel új, hogy legyen mivel falat bontani. Itt is lesz szerencsénk pár régebbi alkatrészhez új köntösben, s néhány újhoz, újszerűhöz is.Ennyi állatság után nézzük a csuklyás bérgyilkos szektának indult, ám közben ABS-hősökké szelídült figurák visszatérő vonulatát, mi jót-s-szépet hozhatnak nekünk.

70720 Hover Hunter - kacaj

70721 Kai Fighter - ez így egész mutatós (figmentesen,persze)

70722 OverBorg Attack - ezt konkrétan nem értem

70723 Thunder Raider - Mecha új megközelítésben - felejtős

70724 NinjaCopter - kevert univerzumú űrbálna - tetszik (?)

70725 Nindroid MechDragon - "Resistance is futile"

70726 Destructoid - ezmiez?

Nos hát soxépet és jót nem tudnék felvázolni egyik vonulatról sem. Van egy-két példány, amit majd jól megnézek közelebbről is, de feltétlen fontossággal egyik sem bír számomra.

És ha már szóba hoztam az utolsó előtti képen, a Star Trekből ismert Borg méltó legósításáról Shawn Snyderman gondoskodott. Ez egy igen részletesen kidolgozott szobor MOC, s bár én a Borgtól hidegrázást kapok, ez űberállat.


3 megjegyzés:

  1. Csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy egyetértek. Amúgy meg biztos vagyok benne, hogy ettől több és szebb kockám lesz, amiből építhetek, amit akarok :)

    VálaszTörlés
  2. Én csak reggelente szoktam látni az animációs Chima változatot, nekem már ott is sok, így most ismét befogom a számat :-)

    VálaszTörlés
  3. Ezek nagyon nekem sem jönnek be. Mondjuk annyi új szett jön ki az utóbbi években, hogy követni sem tudom, így ha mind tetszene, akkor biztos bele is bolondulnék =)

    VálaszTörlés