2 Végigjátszás: 41008 Heartlake City Pool


Friends-ellendrukkereknek ismételt, dezintegratív csapást jelent a szív alakú tó köré épült városka strandja, melynek reklámképe még nekem, edzett léleknek is megrázó élményt jelentett. Mindenesetre ennek az eresztésnek ez a legnagyobb készlete, így nem kerülhetem meg (dehogynem, csak nem akarok sorozatot félbehagyni).

Téma
Heartlake Cityben a nyár még kitart egy darabon, így van esélyünk szemrevételezni, hogyan élvezik a városka bájos (egyesek szerint giccses stb.) lakói a helyi lubickolási intézmény szolgáltatásait, úgy mint a hatalmas, mű-vízililiommal díszített, jócskán kivilágított medencét, a hozzá tartozó pazar és félelmetes csúszdát, a csodás poolbart, és még számos egyebet. Eme áttekintésben segítségünkre lesz Andrea és barátnője, a pillanatnyilag még kevésbé ismert Isabella.Ússzunk egy cseppet
Strandolási (vagy inkább: medencében pancsolási) lehetőségek tekintetében a rendőr-tűzoltó-mentő szentháromság szorításában élő LEGO-rajongótábor nincs vastagon eleresztve, míg a lányos témák egyszer-egyszer kaptak ilyesmit. A Paradisa persze határterületi kérdés, és a komplett sorozat a legnagyobb kedvenceim sorába tartozik, ám ennél is nagyobb menőség, hogy ott láthattunk először csobbanós szettet, 1992-ben, a 6416 Poolside Paradise képében. 6 évre rá jött a Scala 2 tervezett, ám csak egy kiadott medencés szettel. A megjelent darab a 3117 Flashy Pool néven vált ismertté, míg párja az ismeretlenség bűvös homályában szomorkodik, amiért nem lett piacosítva. Ez utóbbi a 3260 Swimming Pool volt. Az ezt követő 14 esztendő erős medencehiányt hozott, mígnem a Friends be nem sokkolta a népet, s a 2012-es első eresztése meg nem hozta nekünk a 3931 Emma’s Splash Pool című kicsinységet.

Statisztika
Ár: 9.770,-..16.000,- (12.790,-)
Kockaszám: 423 db
Minifigura: 2 fő (Andrea és Isabella)
Egyéb élőlények: -
Építmények: 3 db (medence és környéke, büfé, mosdó) + az apraja
Matrica: van (összesen 3 van az íven, és elég funkcionálisnak tűnnek)
Doboz: élhorpasztott, Friends-jellegű, domború tégla fazonAlapkészlet
A dobozban 3 számozott tasak, két különböző méretű útmutató füzet (ezt sosem fogom megérteni), két világoskék alaplap, egy magenta csúszda,


...és az a bizonyos matricaív lapul.


Az “1” jelű zacsekkal kezdjük, kissé vegyesvágott színezetet kapva a kiborításkor.


Andrea, kreol bőrét nem féltve lép a napfényre, kék alapon fehér virágmintás bikinifelsőt, és halványsárga forrónacit viselve, s hozzá valamely rejtélyes okból bokapántos szandált hordva. Szokásos bodorított barna loboncát hordja, így nem sokban jelent mai megjelenése különlegességet.Isabella, a már korábban jelzett barátnő némileg rafináltabb szabású, ám korábbról már ismert szoknyát hord, bikinifelsőjéhez Hawaii virágkoszorú is van, s még haja is a jobbik fajta szöszi. Mindezeket megfejelve, strandra való lábujjközes pacsker feszít lábain, így ma minden téren ő viszi a pálmát kettejük közül.


Masnisodás a láthatáron...

az a szőke haj annyira nyomoronccá teszi szegény csajokat, hogy az nekem fáj...

Némi kiegészítővel is gazdagabbak leszünk, hiszen kapunk egy beteglila gumikosarat, és rengeteg kanárisárga virágszirmot, bogarat.


 
Néhány darabbal el is kezdjük a mai építkezést, méghozzá egy pár retró napágy megalkotásával, melyre jut egy lepke is. Majd láthatjuk, ezek az ízeltlábúak igencsak elszaporodtak a környéken.


Hoppá, a Harlekin-katicák is feltűntek. Hiába, az az asztal igen csábító, édes nedűket hordoz.Gyors kockapakolgatással egy gyönyörű kis büfét rakunk össze a következőkben. Van itt pénztár, koktél, grillrács, fagyi, rovarcsapdaként is használható lámpa, és hangulatteremtő fénysor odafenn.hoppá, fagyitölcsér!


A rácson virsli és kenyér (esetleg jóféle sajt) pirul, míg a büfé elé helyre kis virág és egy újabb katica kerül. Fent matricázott cégér és egy lepke figyel.

lacipecsenye rulez...


Nem tudjátok, mit fogyasztanátok? Sebaj, hatalmas reklámtáblát matricázunk a könnyebb eligazodás érdekében, rajta a komplett étlappal.Sok mütyür marad...A következő lépés természetesen a 2. tasak kiborítása, melyhez most hozzácsapjuk a világoskék alapokat is, tehát várható, hogy most születik majd a medence.


Püff neki, mégis zöld alappal indítunk, úgyhogy a medence-kérdést egyelőre buktuk. Hamar kiderül viszont, hogy a vizesblokkba futottunk bele, ami a medence vízminőségére bizonyost jótékony hatással lesz.
még mindig előfordul mindkét fajta


Fentre kissé Hawaii-jellegű fürdőszoba-jelzés kerül matricailag, továbbá a már szokásosnak mondható magenta tetőzet is ott figyel. Többek most dőltek kardjukba, ám ezzel nincs vége...
...szökött fegyenc helyett lepke, katica és kóró kerül az építmény köré, csak mert az nekünk jó. (sőt “lyó”). Mindenesetre ezzel megvagyunk, szabad a továbblépés.Ehol az medenczének alapja. Néhány gyors mozdulat, mely egy panel beállításával óriási előrehaladást vetít, pedig nem is – és megfigyelhetjük a vízesésszerű folyadékbevezetést, mely a vízkeringetés fontos pontja (azt persze nem sikerült megvilágosítanom magamban, hogy a szokásosan világoskék medencébe ömlő színtelen víz hogyan lett sötétkék, de elegánsan eltekintek ennek mélyebb elemzésétől). Kapunk emellett egy bakkanós lépcsőt is, melynek tervezésénél valószínűleg jelentősebb mennyiségű helyi égetett szesz fogyhatott.Sitty-sutty hirtelen kiépül a teljes medence, s emellett jut időnk egy újabb sötétkék vízzubogást is megfigyelni hátul, míg bévül a világítás, kívül a rózsaszín díszek kerülnek felapplikálásra, s előfordul majd egy kóbor rovátkolt barom (mailag: rovar) is, hogy a zöldek is lájkolják a szettet.Gyorsan kapunk egy giga-kosarat, ha hőseinknek netán vízikosarazni támadna kedve. (engem konkrétan zavar a full inkompatibilis méretezése), a vízen pedig pazar rózsaszín szívet kell kiképezzünk a számos virágsziromból, így a relaxatív hatás (egyeseknél azonnali katatón állapot beállása) garantált.


 
Némi alkatrész ismét marad, s a labdacsról is csináltam egy vakus felvételt, hogy legalább valamelyest látható legyen bőrlasztis mintázata.


szemmeresztést igényel...

A harmadkor bősz színkavalkádot okoz ismét, és a hatalmatos, íves csúszda is itt kerül majd felhasználásra, ami azért feszeget bizonyos kíváncsiság-receptorokat.


Bal oldalt hátul valami érdekes magaslat kezd kialakulni, előtte meg valami fával keretezett másik. Csalni már nem ér, nem megyünk ám vissza az elejére, hogy meglessük, mi lesz az!

És IGEN! Végre, végre behelyezhetjük a rágógumikat megszégyenítő színnel átitatott csúszóapparátot az őt megillető helyre. Kemény dolog volt mindezt kivárni, de megérte (vagy izé).A fent épülgető valami szép lassan egy trambulin (egyes kereskedelmi egységek magasan kvalifikált értékesítési szakértőinek véleménye szerint mi kötelesek vagyunk a spanyol “el trampolin” eredetiből a trampolin átvételére és használatára, de engem még nem tudtak 100%-ig meggyőzni igazukról) alakját ölti magára, mely egyben a készlet csúcs-attrakciója is egyben. Nézzétek...

Kisebb közjáték gyanánt elintézzük a hangosítást pár helyre hangszóróval.


menő Jacuzzi, trambulin, giga-hangszórók, yeah...

Végül jön a biodiverzitás-megőrzés szimulációja egy felfújható fautánzattal, a dekadensebb díszítés érdekében.

Újabb kis kupac alkatrész a jussunk, amin nincs miért meglepődnünk.


Most pedig jöjjön, minek jönnie illik, azaz az összjáték, némi életképpel, és tálalási javaslattal.

minden együtt...

vizesblokk használatban...

...végeztünk is

kaja, pia, nők...
placcs...

gyere le, vagy téged is bezsákollak!

disszizdölájf a négyzeten
Utoljára hagytam egy nyalánkságot is. Mindenki vegyen elő néhány virágszárat, s pillantson alá. Bezony, lik van ott, és szerencsés esetben a szárvég pontosan beleillik, és rögzül. Nem mindegyiknél jó a kapcsolat, így némi kísérletezés, próbálgatás nem árt, de ebben a szettben nagyon pöpec darabok voltak, így egy nagyobb virágcsokorra is futotta:Értékelés

Ötlet: 4,5/5
Nagyon friss téma, hiánypótló lenne Cityben is, és itt sincs még nagy előzménye. Jópofa, illeszkedik a vonal fazonírozásába, de egy szaladgáló gyerek mondjuk óriási húzás lett volna. (Jó, aláírom, túlzó igény lenne ezt komolyan mondani) Kisállat viszont tényleg elkelne még egy, így kis csökkentés kinéz neki.

Kockák: 3,5/5
A rágógumi tetőt kissé másképp kellett volna súlyozni, a nagy üvegfelületek jók, a sok matricáért kár. A halovány türkiz (á'la aqua) színű panelek nem tudom, minek keveredtek ide, megintcsak színhajhászás érzülete van a dolognak. A kiemelt darabok nagy pluszt érdemelnek, de kevesen vannak a nagy áttöréshez.

Minifig: 4/5
Emma sajna elég kommersz szerelésben feszít, de szerencsére Joanna jön, és ellensúlyoz. Mellesleg mindkettőjük haját kedvelem.

Cukiság/jópofaság: 4/5
Nagyon jó magának az üzletnek a felszerelése, a kirakat is működőképes, és az egész struktúrált, több cuki és jópofa vonással eleresztett képzetet ad vissza.

Élmény/játszhatóság: 4,5/5
Kiválóan játszható, rengeteg dologra gondoltak a tervezők, és gyerekkézzel külön könnyű boldogulni a bolton belül is, bár a fellógatott tasakok a gyerekek számára kissé nehezebben mozgathatóak.

Összegzés: 20,5/25
Az előző Friends-szettel egy kategóriába eső minősítésű közepes készletet kaptunk ma, mely városi használatra is bevethető kisebb átszínezéssel. Az első rágógumi-ijesztés szerencsére nem égette fel az egész hangulatát. Megintcsak színhalmozásos, bár a nagy kirakat ezt jótékonyan tompítja.
2 megjegyzés:

 1. Érdekes ez a készlet, fotókon sokkal kevésbé mutat jól, mint élőben (egy játékboltban volt szerencsém megtekinteni).

  A kézenfekvő öltöző helyett ebben is egy újabb fürdőszoba van - egész Lego Cityben nincs annyi vécé, mint amennyit a Friends lányok kaptak két év alatt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lego Cityben van egyáltalán WC? Én épp a napokban keresgéltem jó WC-dizájnokat, de nagyrészt Friends-et találtam, meg a Pet Shopot, meg talán az egyik Creator-házat. Van még? :-)

   Törlés