2 Reggeli kávé mellé: 75010 B-Wing starfighter & Endor

Jó reggelt!

A múltheti nyammogás után a hétre Ati egy (számomra) komolyabb szettet pakolt össze, most visszarepülnénk a galaxis egy távoli bugyrába, hogy egy mini B-szárnyú vadászt bemutassunk. Nem titkolom, amennyire elkenődtem egy hete, annyira örülök a mai adagnak, ugyanis a felkelő flotta eme járműve nekem már régóta kedvencem, kicsit sajnálom is, hogy a perifériára van szorítva mind a mozikban, mind a sorozatokban. Szerencsére a LEGO jól megdolgozta a modellt, így most az egyik legapróbb verzióját vesszük szemügyre, megspékelve némi háttérrel. A nagy meg várat magára :-)

Alapok

Neve:B-Wing starfighter & Endor
Témakör: Star Wars
Altéma: Planet set
Kiadás éve: 2013
Kockaszám: 83
Minifig:1
  
- építési útmutató

Ára 3990 volt, ez bizony nem kevés, de az SW szetteknél már megszokhattuk a túlárazást. Nekem a körítést látva is az az érzésem, hogy ez biza sok, de a nyugati árakkal összhangban van.


Építés

Ez a feladat nem kihívás, Ati jelezte, hogy van ismét némi színbeli kavarodás (jelenleg a szürkék terén), én ezt elfogadom, ő a szakember, meg a múltkori Maersk bejegyzése után ki vagyok én, hogy kritikát fogalmazzak meg :-). Viszont az, hogy az Endor bolygót így lekékezték, az fáj. Nem tudom, hogy ezt miért tették, de ez banális hiba, zöldben nyerőbb lett volna. 
Visszatérve a B-winghez, egy aprócska ékszerke ez, minifiggel, Endor bolygóval és táblával.  Jelezze, aki nem így gondolja, SW fannek kötelező, legósnak különlegesség. A doboza kifejezetten tetszik, egyedi.

Erdőbogyó kékben. Valami nem stimmel.
Az "igazi" Ewok lakóhely via lego.wiikia.com

83 darab, sok kicsi vacak


Alkossunk képekben!Összeállt, egyből felismerhető

Karácsonyfára?Hajtogatva és a pilótával karöltve

Vitrinbe vele, az egész sorozat oda való


Alternatívák

Nem szenvednék az elnevezésekkel, ezért Ati által javasoltakat adnám meg.
Mini Moon Transport, egy kis tányérantennás bázis, és egy vontató, forgatható tányérantennával és hátul egy napelem-panellel, működő csuklóval, és egy épített mikrofiggel, ami méretkompatibilis a járművel és az állomással 

Rebel Base kellék
Harci űrhajó / Starfighter vagy lehet felfegyverzett teherűrhajó is (Alfa Holdbázis, és napjaink sci-fijeinek űrhajó-darabjaiból készült hibrid. 4 manőverező rakétával ellátott, pozicionálható láb, 4 nagy erejű ágyú, egy 3-sugárvetős lövegtorony, mely forgatható, a két oldalsó fegyver pedig külön állítható)

Ez már kicsit kaotikusabb

Leszállási állapot

War Droid / Marslakó / akármi :) (kéz, láb, fej pozicionálható)
Már megint egy droid, de legalább nem táncol
Na és most mi lesz?

Helikopter 
Sajnos az SW világból kilóg, egyébként nagyon jóInterstellar Cruiser, vagy bármi egyéb hangzatos :)

Kék fehérben Classic space mini is lehetneBÓNUSZ!
Idézet következik a belső levelézésből:
"csak hülyültem, ha akarod berakod, ha nem, nem : Űrdögvirág űrdögléggyel :)"


Még szerencse, hogy van élet a Földön kívül is!Értékelés

8/10 a figurának,B-Wing pilóta kevesebbet nem kaphat, a gyűjtők számára is érdekes lehet évek múlva, egyébiránt nem tudom, mennyire kuriózum a témában, de nekem tetszik
6/10 a kockákra, 83 darab, sajnos rengeteg apróság is van itt, és az Endor hibája akkora, hogy miatta nem tudok többet adni.  Ráadásul az ára sem túlzottan baráti.
6/10 a játszhatóságra, játszhatóság itt nagyon nincsen, ismét Ati fantáziája dobta fel az összeállítást, mert az alapelemek és nekik köszönhető kötöttségből fakadóan nagy projekt nem vihető végbe, alkatrészbányának meg drága

Összességében 7/10 az értékelésem szubjektíve, mert habár összesítve gyatrább lenne az eredmény, de a jó csomagolás és a téma kedvelőjeként megengedem magamnak ezt a kilengést.

2 megjegyzés:

 1. Egy kis pontosítás az Endor képéhez, a starwars.wikia.com-ról:

  Az Ewokok bolygója (mely az Endor erdőholdja):
  http://starwars.wikia.com/wiki/Endor

  Az Endor maga, mely egy gázóriás:
  http://starwars.wikia.com/wiki/Endor_%28planet%29

  no azért így sem vagyunk beljebb, az a nagyon kék, felhős valami egyiken se köszön vissza.

  VálaszTörlés
 2. Egyik sem smakkol, ráadásul az Endor-t általánosságban a holdra értjük, még ha "sometimes" is vesszük:
  The name "Endor" was also sometimes used for the forest moon. The planet itself was less well known than the moon.

  Bármennyire próbálom helyesnek találni a gömböt, nem sikerül, mert ha a bolygót nézem, akkor a szín nem stimmel, ha a holdat, akkor meg az egész. Nem fogok ezen kiakadni, csak szimplán nem értem ezt a verziót, ha már odaírták a dobozára, akkor stimmeljen.

  VálaszTörlés