1 Reggeli kávé mellé: 6827 Strata Scooter

Minden kedves rovatkedvelő olvasónktól elnézést kérünk az egynapos csúszásért!

Remélhetőleg sikerült még könnyebbé tenni a reggeli ébredést sorozatunk bővítésével, hogy ne csak a Town-rajongóknak induljon jól a hét, hanem a messzi-messzi galaxisok kedvelői is könnyebben megbirkózzanak a gravitációs erővel az ágy elhagyásának bonyolult művelete során.
Ezek a minikészletek több okból is szerethetők, nem csak egyszerűségük miatt, hanem mert nagyon felpezsdül az űrbázisok élete, ha sikerül egyszerre több/rengeteg darabhoz hozzájutni.
Kb. két éve depivel egy nagyon sikeres bevásárlásnak köszönhetően sok ilyen kis haszonjármű boldog tulajdonosa lettem. Ezekből szemezgetünk.
Jó felsugárzást!


Alapok  
                                                                       
Neve:
Strata Scooter                                                   
Téma: Space
Altéma: Classic
Kiadás éve: Föld idő szerint 1987
Kockaszám: 35
Minifig: 1
Elemlista és építési útmutató: itt.A Classic Space téma legerősebb évében járunk, és talán pont ezért -  ha a többi készlethez viszonyítjuk-  egy kicsivel halványabb darab a mai "kockacukor" a reggeli kávénkba.A dobozban továbbra sem találok semmi kivetnivalót.
A már ismert sorrendben és módon elsőként az alapmodell áll össze, amelynek építéséhez a jól megszokott leporellós útmutató nyújt segítséget.


Négykerekű detektoros-tranzisztoros felderítő buckajárőr.


Nyitott mindenre...És az alternatívák, amiből most is hármat találunk a doboz hátoldalán.

1. Tranzisztorosabb-detektorosabb változat, a fedélzeti kütyüzésre fektetve, akarom mondani építve a hangsúlyt.2. AT-AT á la Classic Space
3.  Minicirkálás fent és lent.
 Értékelés:

9/10 a figurának. A klasszikus űrhajóst kapjuk itt most kékben, belekötni  "csak" a színbe lehet, de minek.
9/10 a kockákért. CS témához köthető, túlnyomóan fehér elemek, sok hasznos darabbal, ami egyébként fogyóeszköz.
10/10 az árára. Konkrétan nem emlékszem már, de a neten fellelhető 1500 Ft körüli ár egész elfogadható.
8/10 a játszhatóságra. Könnyű és gyors építés, az alternatívák nekem jobban tetszenek az alapmodellnél  - ez a ritka esetek egyike.

Összességében az értékelésem 9/10, a téma kedvelőinek mondhatni alapkészlet, és többet vásárolva belőle az alternatívákat külön-külön megépítve remek járműparkra tehetünk szert a bázison.

1 megjegyzés:

  1. Minden elnézve, amúgy is :) A készlet ránézésre (a formátumhoz képest) sok darabból áll, meg is lepődtem az alternatívák viszonylagos szegényességén. Aranyosnak aranyos amúgy, nem tudom a classic space-ben ez a 90-es évekes korszak miket hozott, talán arról is lesz egyszer kedvetek egy áttekintést írni, nekem a szürke CS a classic, de hátha megkedvelem. (Gondolom a monorail sokat dob a latba.)

    VálaszTörlés