4 Reggeli kávé mellé: 40076 Zombie Car (2012)

Hagyjuk egy időre a megszokott színeket és témákat, ma reggel egy péntek esti horror sorozatba illő elképzelést prezentálunk. Lévén ugyanis nem csak City, Legoland és Castle létezik, ráadásul a most élénkítőnek szánt készlet elég újnak mondható. Sötét, nem is kérdés.
A tőlem elvárt gyorsasággal robogunk át rajta írott formában, kellően megszórva vizuális tartalommal. 
 
Alapok

Neve: Zombie Car
Témakör: Monster Fighters
Altéma: Promotional
Kiadás éve: 2012
Kockaszám: 60
Minifig: 1

- elemlista
5 dollárért árulták újonnan, de promóciós készletként, a téma egyik első tagjaként is összeakadhatott vele valaki, feltéve, ha hivatalos forrásból berendelt valami nagyobb készletet. Jó marketing, a kapcsolat áru tipikus esete. A fotókból kiderülhet, hogy a poszt koprodukcióval született meg, Ati a 10228-as "kedves kis házacska" mellé kapta grátiszba.
A polibag zacskóban az elemek, az útmutató, nem több.
Reggeli rémület, instant a kávé?

Építés
Lesz ennél nehezebb dolga is a kedves építőnek, ezt bizton állíthatom. Most komolyan, nem pazarolnám a betűket, fussunk végig az alkotás menetén egy képes beszámolóval.


Egy kis életkép Szörnyék hétfő reggeléről.

Néhány alternatívát is sikerült Atinak előállítani.

1. Monstre Dragster 2. Monstre Trike

A TRike

 3. Monstre Cruiser
Értékelés

2/10 a figurának. Jaj nekem, ilyen arccal még örülhet, hogy ennyit kap.
8/10 a kockákért. Retro legósnak sok újat mutat elem szinten, nagy egyveleg, főleg a sötétebb színvilág kedvelőinek ajánlott.
10/10 az árára. Most komolyan, mennyit érne szerintetek egy ingyenes készlet :-) ?
4/10 a játszhatóságra. Meg vagyok lőve, ugyanis ilyennel ne játsszon senki, maga az alaptéma is elég "felnőttes", de ha egy gyereknél látnám, megkérdezném a szülőket, hogy miért pont ezt? Az alternatívákért adok egyedül plusz pontokat, egyébiránt max alkatrészbánya (gödröcske) lenne nálam. Nem vagyok nebántsvirág lelkületű, de azért az Adams Family-s környezetből tuti kilógnék.

Összességében az értékelésem 4/10, az egyetlen pozitívuma számomra az, hogy ezért nagyon fizetni senkinek nem kellett, ha meg igen, akkor sem sokat. Vannak benne jó elemek, ad alternatívát, de ezektől eltekintve ez egy nagggggyyyon furcsa játék. 

Anno, a 80-as, 90-es években rettentően furcsán, megkockáztatom, döbbenten néztünk volna egy ilyen szettre, akár szülőként, akár gyerekként. Emlékeztek, a Blacktronokat (a klasszikust, az első szériát) kivégezték, mert sötétek és "agresszívnak" hatottak! Mit tettek volna a Monster Fightersekkel??  

4 megjegyzés:

 1. Azta, elgurult a számológép? (2+8+10+4)/4=6 nem? Vagy letértél az objektív pontozás általad kitaposott ösvényéről? :)

  Én 1-2 ponttal többet adtam volna a figurára, viszont 1 ponttal soványabbat a kockákra. Játszhatóság, bizony jó kérdés. Mit lehet egy randa autóval ellátott zombival játszani egy kisiskolásnak? Nyilván zombisat, azt meg ne játsszon.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt nem csak a racionalitás volt fontos, ergo nem átlagoltam, mert annyit szerintem nem érdemel. Azért, mert jópofa elemek vannak benne és az "ára" is ismert, az még nem húzhatja fel az alapvetően rossz megítélést részemről. Meg nem lehet minden jó és szép.

   Lehet, hogy kicsit kritikus voltam az összesített pontszámot illetően, de ennyi szabadság legyen, súlyoztam és ez most bizony negatívan hatott.
   OFF: A 10228-as bizony más tészta lenne, arról írnék is kellő mértékben pozitívat, pedig az sem gyereknek való.

   Törlés
  2. Ati! A harmadik MOC-od nekem nagyon bejön, a csupasz felni telitalálat, meg a pók embléma telitalálat!

   Törlés
  3. No, ezt se gondoltam volna! :D
   Örülök, ha sikerült pár jó percet szerezni vele...

   Törlés