2 Reggeli Kávé mellé: 30240 Z-95 Headhunter Micro

Újabb koprodukció következik, ezúttal a már sokak által ismert és rajongott messzi-messzi galaxisból. A témát nem kell ismertetnem, a kor valahová a klónok és a Darth Vader felemelkedése közé tehető, amikor kőkemény időket élt át a Köztársaság. Ekkortájt csupa új jármű röppent ki az univerzumba, ezek egyike volt a Z-95 fejvadász űrhajó.  
A LEGO kiadta Z-95-ös a csillagvadászt normális méretben is, de jelen poszt szóljon inkább a kistesóról, melyet beszerezni csak úgy nem olyan egyszerű, de néhol azért kapható. Ati, szokás szerint, megint távoli ismerősök által, a Daily Mail mellékleteként jutott hozzá potom áron. Ismeretségi köre kimeríthetetlen, ha legóról van szó, és ebből mi is profitálunk :D.

Alapok

Neve: Z-95 Headhunter
Témakör: Star Wars
Altéma: Promotional
Kiadás éve: 2013
Kockaszám:54
Minifig: 0

- elemlista
- építési útmutató 

Az ára itthon 1500ft körül van, mellékletben 250ft körüli árként debütált. Nem nagy összeg, 1500ft-ot viszont már nem ér, úgy gondolom.

Építés 

A fázisok egyértelműek, újfent nem fecsérelném a szót, jöjjön a képdömping és a rengeteg SW alternatíva Atitól (na jó, pár kakukktojás azért akad). Jól megdolgozta az elemeket, én meg találgathatok, hogy mi micsoda :-)

Alternatívák

1. Speeder

2. Michael Jackson??


3. Pillangó4.1 Fury-class backwatcher
4.2 Scorpion-class starfighter

Forgatható és állítható a lelkem:-)


5. Republic Shuttle


6. X-Wing

Mit lehet ennyi fotó után mondani? 

 
Értékelés

A figura értékelést most kihagynám, mert nincsen, a microscale-nél érthető okokból.
5/10 a kockákért. Sajnos semmi komoly, kevés is, kommersz is.
10/10 az árára. 250ft-ot már poénból ismegér pluszban a reggeli olvasnivaló mellé. A bolti árat viszont felejtsük el, jelen esetben Ati jól húzott.
10/10 a játszhatóságra.A játszhatóság jelen esetben teljesen emberfüggő, hogy mit hoz ki belőle, lévén a kreativitásunkra van bízva, hogy mit alkotunk a meglévő elemeket tekintve. Itt mondhatnám, hogy szerzőtársam kapja a tíz pontot, és nem a készlet. Habár Michael Jackson néhány pozitúrája erősen szeméremellenes :-)ű

Összességében a szubjektiv értékelésem 7/10, a téma már annyira feldolgozott, hogy ez a miniatűr újdonság sem hoz igazán újat, az elemek sem ütősek (miért is lennének?), egyébiránt az egyéb koncepciók jobban megmosolyogtattak, de a minifig hiánya bizony lefelé billentett. Promo anyag, kezeljük a helyén.

2 megjegyzés:

 1. Sziasztok!
  Nekem az alternatívák tetszenek (különösen MJ :) ), egyébként nem az a kategória, amiért a boltokat fogják ostromolni.

  Üdv!
  Zoli

  VálaszTörlés
 2. Ketteskét hogy nem ismertétek fel? Nem is értem... Ő MJ Fett a híres rongyláb-fejvadász :)

  És valóban, ha nem így jutok a cuccoshoz, akkor sehogy, merthogy hót érdektelen. Viszont jó volt vele hülyülni.

  VálaszTörlés