6 Aprócska elégtétel

A minap röppent fel a hír, hogy a LEGO nem kívánja az USA-Kanada régióban piacra dobni az SW gyűjteményes bolygósorozatának 4. hullámát. A teljes hírt elolvashatjátok ITT angolul, vagy tolmácsolásomban alant:
"A LEGO SW bolygók 2013. évi második hullámát a továbbiakban nem adjuk ki az USA-ban, mindazonáltal ezek más országokban hozzáférhetőek lesznek. Amint azt tudjátok, az egyes piacokon némiképp más-más kollekciót biztosítunk, annak dinamikája függvényében, így stratégiai döntés volt az USA-piacon történő leállás ezzel a szériával." 

Forradalmár-retorikával most mondhatnánk, micsoda csatát nyertünk, mekkora revansot sikerült vennünk a sokszori hátrányos megkülönböztetés után, ám ez közel sincs így. Cseppnyi elégtétel lehet ez az elégedetlenkedőknek, de inkább a dögöljön-meg-a-szomszéd-tehene-is elvet erősítené egy ilyen érzés. A valóság ettől sokkal prózaibb: nem fogyott rendesen, hát befagyasztották, oszt kalap. Mi ennél sokkal értelmesebb cuccokat nem kapunk meg még Európában sem, nemhogy itthon.

Jó példa erre a két japán indíttatású CUUSOO masina...

 

a friss Architecture Studio...

jóllehet, ennek értelméről erőteljesebben oszlanak meg a vélemények...

avagy a komplett Master Builder Academy sorozat,

szép így együtt...

melynek negyedik, Steampunk-indíttatású részéért késhegyre menő sorbanállás volt az USA-ban, nálunk meg meg sem említik.

nagyon kedvemre való modellek...

Ezen az áldatlan állapoton tervezek javítani némileg, miután sikerült beszereznem közvetlen forrásból mind az öt eddigi részt, így hosszú időre biztosítva magamnak némi molyolási, Nektek meg valamelyes olvasási lehetőséget. Szóval, hamarosan startol a sorozat, várjatok bőszen!

6 megjegyzés:

 1. Köszi, ez érdekes bejegyzés volt! Jöhet a "Steampunk"-vonal, erről én még nem is hallottam korábban. :O
  Üdv!
  Z

  VálaszTörlés
 2. Hát erről van itt szó kéremszépen, Muhhaaahhhaaahhahhahahahaaaaaa! :)

  A Steampunk azonban csak negyedik a sorban, hogy jobban izguljatok :) De persze sor kerül arra is, nem tartom magamban.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Steampunkkal most jól megleptél, ebben a szériában nem is hallottam róla. Úgy tűnik, LEGO-éknal is feltűnt, mennnyire erős a Steampunk MOC-vonal - megkockáztatom, lassan akár indíthatnának egy ilyen témát is... ki tudja...

   Törlés
  2. Nem hiszem, hogy indítanak. Az is feltűnt nekik, hogy a trial truck vonal erős, de a 9398-al nem sikerült megütni a színvonalat. Aztán lehet, hogy ezzel sikerülne, nem tudom! :D

   Törlés
 3. Na most ez érdekes dolog. A tengerentúlon általánosságban is olcsóbbak a készletek, mint az európai oldalon és még így sem vitték?
  Ezek szerint szegény vén Európából mindent ki lehet sajtolni, a kavbojokkal meg nem lehet mindent megetetni? Szerintem az erkölcsi győzelem megint odaát van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem erkölcsi győzelem ez, az ottani rajongók most a kefét rágják, és a franciáktól rendelik át a cuccot. A sztárvársz egyébiránt meg amúgy is elérte már a rendőr-mentő-tűzoltó állapotot, folyamatos ismétlések tárháza az egész, de amíg van elég bolond, aki pénzt ad érte, miért ne csinálnák? (a bolondok közé sajna én is beszámítok, merthogy evett a kíváncsiság a bolygókra nézvést, illetve egyszer-egyszer becsúszik egy SW-szett is)

   Szerintem egyébként vitték, csak nem olyan mennyiségben, amiért a LEGO-nak érdemes lett volna az olcsóbb árusítás, európai áron ott meg nem (vagy nehezebben) rúgnak labdába. Megintcsak: nem erkölcsi, szimpla versenypiaci győzelem ez a részükről, amint a poszt is erről szólt, még ha fordított címmel is indítottam. :)

   Törlés