0 Végigjátszás: 41004 Rehearsal Stage


Valódi csajos dologba nyúlunk ma bele vigyázatlan kezeinkkel. Talán túlságosan is csajosba. A korábban már megfigyelt, korlátozott Friends-féle minifig-pozícionálhatóság ma ismét súlyos csapást mér a tervezett felhasználás kiteljesítésére, de ezt persze majd csak később látjuk/érezzük/szenvedjük el teljes valójában.


tekintetet vonzó reklámkép...

Téma
A heartlake-i művházban beújított XBOX One, a hozzá tartozó Rockband szoftverrel felvértezve kiegészítőkért kiáltott, így Stephanie kedvenc balett-gyakorló pódiuma átalakítás áldozata lett. Felkapottsága miatt természetesen nem szüntették meg a központ eme nevezetes szolgáltatását, hanem forgószínpad-jelleget kölcsönöztek a berendezésnek, hogy a zeneszerszámok méltó helyet kapassanak a szórakoztatás digitális mezején.


Próbálgatunk, próbálgatunk?
Nem igazán széles körű a tánc-, netán hangpróbálgatás témája LEGO-éknál, így gyorsan át is futhatunk rajta. Gondolhatjátok, hogy az a kevés is csak lányos témák mezején jelent meg, s nem is lő messze a valóságtól elmétek nyílvesszeje. Ha egész pontos akarok lenni, akkor telitalálatnak nevezném az ilyen irányú ideát.

Elsőként 1996-ban, a Belville hozott nekünk egy balettozó, illetve azt próbáló szőke leányzót a 5835 Belville Dance Studio készletben. Miután ezzel megvoltak, a LEGO tervezőgárdája kényelmesen hátradőlt, hiszen ezzel mintegy elárasztotta a piacot a témába vágó készletekkel. Tette ezt addig, mígnem 2004-ben valaki úgy gondolta, most már egy dalosmadár is illendő lenne a sorozatba. Ennek folyományaként született meg a még mindig Belville-darab 5942 Pop Studio, a maga jellegzetes próbatermi hangulatával, s az elődnél ezerszer jobban megálmodott leányzóval, ki egyébiránt ismét a szőkék csapatát erősíti. Ismét 8 évnek kellett eltelnie, mire újabb pacsirta keveredett egy lányos sorozatba, (nevezetesen a kivételesen barna hajkoronával büszkélkedő Andrea Hearlake Cityből) a 3932 Andrea’s Stage című kis készletben, mely – a könyvelési adatok alapján – egy igen jól szuperáló rózsaszín éra első eresztésében látott napvilágot.

Statisztika
Ár: 4.690,-..6.300,- (6.290,-)
Kockaszám: 198 db
Minifigura: 1 fő (Stephanie)
Egyéb élőlények: nulla
Építmények: 2 db (színpad, fésülködő asztal)
Matrica: van (kivételesen kiegyezek vele, merthogy tükör)
Doboz: élhorpasztott, Friends-stilben készített fazon


pinkek-s-lilák tömkelege néz ránk...


élhorp...


...továbbá így használd!

Alapkészlet
A doboz tartalma két számozott tasak, egy darab útmutató, egy bézs alaplap,

nem giga-mennyiség, de azért már valami...

...és a már jelzett tükör-matrica.

mirror-mirror-on-the-floor...

Az útmutató elején az egyéb témákból már jól ismert képsor, persze Friends-figurákra hangolva. Jópofa ötlet.


Természetesen az egyes számú zacsek indítja a sort, s hozzá vesszük még a szép, méretes lapot, mely bézs színével egyelőre kellemes hatást kelt.

a testrészek külön tasakolva...

Stephanie viszonylag egyszerűbb öltözetei szinte témajellemzőnek mondhatók, ám mára még ő is tudott valami extrábbat magára ölteni. Továbbra is rettegetten vacak szőke haja szegényt elbumszlisítja, de legalább aranyos, magenta rúzsos mosolya, és elegánsan kihúzott, világoskék íriszű szemei próbálják ezt némileg ellensúlyozni.


Fölül feszülős dresszt visel, melynek rafinált pöttyözése akár balett-, akár ének-előadáson jótékony szemzsongító a nézőseregnek. Az egypántos kivitel némileg modernista hatásba burkolja a leányzót, pláne ha figyelembe vesszük az elől végigvonuló, figyelemkeltő magenta szegélyeket, vagy a hasonló színezetű, csillagcsatos övet, mely derekának karcsúságára igyekszik irányítani a már így is ide-oda repdeső tekinteteket.

Halvány ibolyaszín, dupla miniszoknyája sajnos nem ideális viselet, de egy fokkal mégis jobb a szokásosnál. A fehér harisnya persze kötelező elem, ám az árnyalatában az eddigiektől eltérő lilás pántos balettcipő nálam kiütötte egy kissé az ízlésbiztosítékot.

a hátfestés üdvözlendő, ámbár a hajtól úgysem látszik...

Valamilyen elborult ötlettől vezérelve szépségkirálynői dísszel is ellátták mára a kisasszonyt, így nézzük meg ezzel együtt is.


Itt a gitár is, melyet majd pengethet mai főszereplőnk. Egész pofás darab, azt hiszem.


Némi fehér kockából, egy fiókos elemből és pár pinkrokon lapból összerittyentjük a fésülködő asztalka alapját.


A továbbiakban felragasztjuk az egyik tükörmatricát, és a helyes megvilágításért felelős lámpasort is összerójuk. Egy kis kék vázába virág, majd jön a hajkefe, a parfüm, és egy jó pohár hűsítő víz.

Végre nekiveselkedhetünk a mai fő attrakciónak, a színpad építésének. A 16x16 bézs lap megfelelő bázist biztosít, s máris rászórjuk az elforgatás-támogató nap- vagy kanárisárga csempéket, pár egyéb alapelemmel, s forgózsámollyal.


hátul épül a függöny...

Ezután hosszas, lineáris építkezés jő, melynek egynehány lépését alant örökítem meg.
kanárisárgával kötözött függönyök...


...plusz menő hangszórók

Véget is vet az első zacskónak ez a kis pihentető ujjgyakorlat hamar, s egy jó adag egypöttyöst hagy a tartalékok mezején.


A másodzacskó kiöntését követően a hatalmas lila boltíveken, vagy a nagy nyolcszögletű lapon akad meg először a szem.


A lineáris kockapakolgatás tovább zajlik,

egy-egy rózsaszín is beköszön...


...de nem sok értelme van

mígnem az alábbi ábra meg nem akasztja a gyanútlan szemlélőt.


aki ezt szemre egyenletesen és szimmetrikusan elrendezi...

Persze, mire van a legó, ha nem erre? Itt egy kis segédlet, hogyan csináljunk tökéletes kiosztású lámpafüzért:
No persze így felszerelve is igen jól mutat, hacsak nem allergiás valaki a színeire.huh, alakul...

A forgószínpad felhúzására áttérvén az első lépések hasznát még nehéz átlátni, ám egy lépcsőkezdeményt már így is könnyű kiszúrni. A faltól eltérő színű SNOT-elem, és a rá kerülő lilás 1x2 lapok színezete egyelőre rejtély számomra.A fal további struktúráját a bejövő újabb színeken felül az alkalmazott klipszek és hengerek határozzák meg. Fura, de azért nem rossz.Most jön az arcra landolás: egy 1x6x6 panel (az ő hatalmas tükörmatricájával) teljesen elfedi, ami eddig épült. No jó, akkor az csak a másik oldalon érdekes.

rejtély, miért üveges a kapaszkodó, bár nem rossz...

Ha már szóba hoztam, hát tessék. A SNOT-felfogatású fogantyú azonban eltakarja a Friends-színű 1x2-eseket. Most akkor ismét kérdem: minek kellett az oda? Persze épül itt más is, hátha az ad elég ellensúlyt.


Kész is vagyunk? Hogyan? Na mindegy, ez elég “shortcut” jellegű volt, de legalább maradt innen is pár apróság.


Összerakás utáni állapotot, és - némi alkotói szabadságot sem nélkülöző - játszadozást bemutató képeim maradtak a végére, melyhez jó kikapcsot kívánok!

hajol-kettő-három-és


szasztok skacok, nem soká végzek...


de előbb nyújtás...


és egyensúly...


nézzünk valami kövér ritmust...


Megasztár helyett...

szintipop szintén jöhet...


egyensúlyozás ismét...


no persze előtte-utána szépítkezés...
közben meg egy-egy pohárka friss víz...

Értékelés

Ötlet: 4,5/5
17 éve nem volt táncpróbára lehetőség, így az – bár nem alap-elfoglaltságom – hatalmas jóság. A kivitelezés szerintem kétséges cseppet, hisz a forgószínpad amilyen jó, a minidoll csökött mozgathatósága pont lehetetlenné teszi Stephanie balettos felhasználhatóságát. A zongora-mikrofon páros, pláne a gitárral megfejelve zseniális húzás, míg a színpad háttere, a függönyök, továbbá a fésülködő asztal további pluszok. Az anatómiai hozzáigazítás hiánya nekem akkor is fáj. Fél pötty mínusz.

Kockák: 4,5/5
Mindenféle kocka előfordul itt, a kommersztől a Friends-színűig, az egypöttyöstől a hatalmasig, úgyhogy számos igény kielégítésére, akár kockabányának is elmegy az adag. Cirka 200 darab már nem olyan kevés, lehet válogatni. Személyes kedvenceim a kanárisárga csempék, és számos lila elem is. Együtt különösen jó összhangban vannak.

Minifig: 3,5/5
Rettenet haja miatt nem annyira állhatom, de ma extrázott a ruhatára. Sajnos tütüt nem kapunk hozzá, ami szomorú. Az én elképzelésem szerint kellett volna egy tütüs láb is e mellé, hogy mind a balettel, mind az énekléses produkcióval kompatibilissá tehető legyen őcsajszisága.

Cukiság: 3,5/5
A színpad mindkét oldala bír cuki, jópofa jellemzőkkel, ám a globális érzet a szettel kapcsolatban részemről némiképp ambivalens. Ennek okát én az elválasztó falban, és Stephanie mozgás szempontjából korlátozott testfelépítésében véltem megtalálni. Lehet, hogy nem volt igazam...

Élmény/játszhatóság: 4/5
Nagyon remekül nyomathatunk karaokét, táncpróbát egyaránt, hisz minden adott hozzá. Csak az anatómia nem. Ezért már több pont pocsékba ment eddig is, és most sem ússza meg a szett.

Összegzés: 20/25
Jó globális érzületű csomaghoz nem kiemelkedő pont jutott, de ha úgy nézzük, ez éppen négyesnek felelne meg átlagát tekintve, így mégsem nyithatjuk panaszra a szánkat. Kicsit színorgiás a lelkem, de azért nem túlontúl offenzív.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése