1 Reggeli kávé mellé: 6652 Construction Truck (1983)

Egy éve talán már, hogy egy pakkban sikerült megvennem eme kis gyöngyszemet elég röhejes árért, igazából majdnem grátiszba kaptam a nagyobb szettek mellé, talán nem árt neki, hogy a polcon áll egy ideje, de a múltkori Castle téma után evezzünk vissza egy kis időre a városi témához általa.

Alapok
Neve: Construction Truck
Sorozatszám: 6652
Témakör: Town
Altéma: Construction
Kiadás éve: 1983
Kockaszám: 44
Minifig:1
Nem tudnám pontosan megmondani, hogy mennyi lehetett az ára, de olyan 1500 ft-ra saccolnám, majdnem ajándék ennyiért (a Bricklinken kb. 1000Ft-tól indul doboz és leírás nélkül, felső határ az új , bontatlan készletért 11500 Ft közt ).

A dobozban az elemek sorakoztak elég tömören, eredetileg nem tudom, hány zacskóban, de max kettőt tudnék elképzelni, reálisabbnak tűnik az egy. Nekem sima zacsiban volt szép (mit szép, gyönyörű!) állapotban bepakolgatva a ktelező leírás és egy kis reklámanyag mellé. Sok hely nem maradt, az biztos, nem úgy, mint manapság.

A legényünk nem igazán melós kinézet, van sisakja, OK, de ebben a Bobby Ewing ingben inkább valami jampecnak nézném, tökfödő nélkül. Nem gond amúgy, retro korszakot élünk manapság, akkoriban is jópofa volt.
Kirakva az elemeket rájövünk, hogy nem lesz egy bonyolult feladat az összerakás, az ekkoriban sztenderd fémkerekekkel, extrának csak a billencset mondanám, minden a szokásos sárga-fekete színvilágot képviseli.

Építés 

Öt perc alatt összepattintgatni az ipari járművet, az útmutató elég világos, tévesztés képtelenség és kizárt, egy technic darutól bizony ez amőbás szint. Maga a három tengelyes jármű rendkívül aranyos, semmi cicoma, kizárólag a jó játszhatóság lebeghetett a tervezők szemei előtt, mert látványügyileg lehetett volna tupírozni még az egységet, de minek? Teljesen jó ez így, a városi építkezések alapvető eleme így is, úgy is.
Megint fontosnak tartanám megjegyezni, hogy a régi és tökéletes állapotú elemek mennyivel passzentosabbak. Ez az illesztéseknél is kederül,  szétszedésnél bizony szeparátor nélkül vért lehet izzadni, körmök törhetnek be könnyedén szabadkezes próbálkozáskor.Alternatívák

Vannak, mi az hogy! Mivel Reggeli kávéról van most szó, röviden és tömören a képekre hagyatkozom megítélendő a különféle verziókat.

1. Vontató

2. Quad munkagép


3. Jetski
4. Hm, nehezen tudnék az eredetitől más nevet adni neki...
 
Értékelés

7/10 a figurának. Simán hozza a szintet, én hiányolnék némi pluszt a karakterből, igazán egy sisak még nem a világ.
7/10 a kockákért. Nem túl változatos, néhány érdekesebb elem (billencs, elfordoló alváz, stb). Szerszámok?
10/10 az árára. Tagadhatatlanul budget összeg volt, a nemzetközi oldalak árait én nem adnám meg.
10/10 a játszhatóságra. A főverzió is jó, de a négy alternatíva nagyon kellemes. Nem is kérdés itt a maximum pontszám.

Összességében az értékelésem 8,5/10, ennél gyengébb eredményeket találni a neten főként, ennyire nem rossz a helyzet, de összességében véve az kellemes építősdis játszadozáshoz megfelelő alap, kellék lehet.

1 megjegyzés:

  1. Nagyjon jók az alternatívák, nekem sajnos megviseltebb állapotban, doboz nélkül van meg de a kis hajó pl kifejezetten tetszik :) Különösen jó anyag úgy, hogy billencs akkoriban csak 1-2 nagyobb készlethez volt, a sok kis markoló mellé must have!

    VálaszTörlés