2 Reggeli kávé mellé: 604 Shell Service Car (1978)

Deeré a szó!

A következő pici készlet egy sorozat darabja, mely kicsi, aranyos autókból áll, figurákkal, matchbox szerű járművekkel. (Lásd: 600-as végigjátszásom (kockagyár); 602; 606; 608). E készlet száma megegyezik a 604 Excavator (1971) készlettel, ami egyébként a múltkor tárgyalt 625-ös nagyapjának tekinthető.

Alapok
 
Neve: Shell Service Car
Sorozatszám: 604
Témakör: Town
Altéma: -
Kiadás éve: 1978
Kockaszám: 17 (szétszedett figurával, gumikat nem számolva)
Minifig: 1

Ára: én 1000Ft körül (nem emlékszem pontosan) vettem a vaterán doboz nélkül. Bricklinken kb 400Ft-tól 2000 Ft-ig vehető meg jelenleg.


A dobozban lyukas zacskóban kockák és a leírás volt.


Az alábbi dobozképek pedig a Brickshelfről valók, hála egy olvasónknak.Építés

Amikor 1978-ban megjelent, a legóemberke újdonságnak számított, igaz az autóba az előző korszakból maradt építési modell szerint nem ültethető be. Az alapkészletet seperc alatt össze lehet rakni, szerintem a szintidő 10 mp alatt teljesíthető. Ha esetleg most vennénk ki újonnan a dobozból, akkor még fel kellene ragasztani a matricákat is, ami növelné az időt. Bár a szerelőnkre is kerül matrica, viszont az autón egy elem viseli őket így baj nélkül szétszedhető a gépkocsi. 
Nagyon aranyos kis készlet ez, el lehet vele játszani, igaz az elemek kis száma miatt kevés a variációs lehetőség. Én egy kis repülőt építettem belőle, mivel nem találtam képet a doboz hátuljáról. Kár, hogy azokat nem nagyon fotózzák, jó lenne. A városban egyfajta „sárga angyalként” üzemelhet, igaz csavarkulcsot nem kapott emberünk (tudtommal ekkor még nem is gyártottak olyan szerszámot, arra egy évet várni kellett).

Értékelés

7/10 a figurának. Matricázott a felsője (mint minden 78-as készletben lévő), de amúgy pont elegendő egy ilyen kicsi készlethez.
6/10 a kockákért.  Sok nincs belőle és nagyon sok mindent nem lehet belőle építeni, viszont legalább a matrica ép.
8/10 az árára. Alacsony áron beszerezhető, igaz sok kocka nem jár érte. Gyűjtőknek!
6/10 a játékélményre. El lehet vele szórakozni, de a kis elemszám miatt inkább csak ideig-óráig.

Összességében az értékelésem 7/10, kis készletről van szó, amit anno arra szántak, hogy a gyerekek a zsebpénzükből is vehessenek legőt, viszont muszáj volt beszereznem ebből is egyet.

2 megjegyzés:

 1. Íme a doboz minden oldalról: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=342710

  A hátulján versenyautó és beleültethető(!) változat van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szuper, remélem Deer is reagálni fog rá egy alternatívával :-)
   Köszi!

   Törlés