5 Olvasó MOCol: M62 "Szergej"

Gábor ismét meglepett a minap némi képanyaggal a végleges M62-es változattal. Mit mondjak, irigylem, hogy már a körözgetésnél tart, én valahogy lemaradtam az ebbéli projektemben. Örömmel látom, hogy kellő eltérés mutatkozik a két mozdony kinézetében, megoldásaiban, ezáltal kellő alternatívát nyújtunk a téma kedvelőinek. Mert vannak néhányan :-)

1141 darabos elemszám, nem kevés, de elvárt a tajga traktornál.

A hivatalos forrás ITT található, tessék ott is elidőzni!

Végül a szokásos és elengedhetetlen videó.


Szuper, gratulációm!

5 megjegyzés:

 1. Nagyon szépek (mármint a videón a teljes szerelvény). Elismerésem a türelem és kitartás miatt :)

  Egy kérdés merül fel bennem, ezek a MOC-olt élethűre vett vonatok méretben hogyan viszonyulnak a gyári mozdonyokkal/kocsikkal?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Zeon: bár nem láttam egyiket sem személyesen, a képek alapján úgy tűnik, az M62 valamivel nagyobb, mint a gyári készletek. A 10233 Horizon Express például 6 stud széles (nagyjából), az M62 és az M63 pedig nyolc stud szélesek. Feltételezem, ezzel arányban hosszabbak is.

   Törlés
 2. Nagyon szép lett, gratula a tervezőnek és az építőnek is! 1141 elem pedig nem kevés, gondolom, anyagiakban is tükröződik a dolog...

  Depi, kérdés: Ha újból kezdenéd, ugyanekkorában próbálkoznál? Gondolom, van egy csomó részlet, ami ekkorában adja ki magát, és kisebben nehezebb lenne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dornbi, a kérdésedből ítélve a miniscale-re gondolhatsz. A mostani terveim a játszhatóság miatt akkorák, amekkorák, modellszerűre terveztem őket, lényeg a hiteles kinézet és a gyakorlatias megvalósítás volt, Gábor az ajtókkal funkcionálisan közelebb áll a legós megoldásokhoz.

   De megpróbálhatok egy miniscale sorozatot hamarosan, kacérkodtam a gondolattal anno, de csak a próba kedvéért :-)

   Ja igen, a p51-esed nagyon jó lett!

   Törlés
 3. A méretbeliséget megpróbálom szemléltetni egy következő LDD-s posztban. Van különbség :-)

  VálaszTörlés