0 (kicsiben is) utazom

Munka, barátok, pihenés - mind-mind megannyi ok és lehetőség, hogy határokon belül és azokon túl utazgassak, s szögletes ABS-re fixírozott agyam-s-szemem ilyen alkalmakkor igyekszik különféle LEGO-vonatkozású dolgokba botlani, jóllehet a család kevésbé legóőrült részének sokkal jobb érzéke van ehhez. Csak úgy zanzába rendezve be is számolok némi érdekesnek tartott momentumról, melyek az utóbbi esztendőkben férkőztek számomra szenzorközelbe.


Klónok, hamislegók, jó-rossz utánzatok - ismerjük a témát. Ha mélységeiben nem is vagyunk a LEGO hadakozásainak technikai és jogi ismerői, arról azért többen hallhattunk az elmúlt esztendőkben, hogy a felnőtt legózó közönség által üzemeltetett - esetenként nem kis reklámértéket is nyújtó - honlap, blog, miegymás nevét kellett megváltoztatni vagy a LEGO konkrét, fenyegető hangulatú felszólítása hatására, vagy az ilyen hírek szaporodó jellege miatt megelőző jelleggel. Ennek fényében hökkentem meg tavaly egy párizsi, nagyobbacska játékáruházban járva, ott ugyanis simán figyeltek a LEGO-klónok "LEGO"-logós címkézésű polcokon. Kérdem én: ingyenreklám nem kell, de a klónok nyugodtan bebújhatnak az eredeti tündöklő gúnyája mögé?Ha már a klónok szóba kerültek, valaki bepróbálkozott már ezek közül valamelyikbe?


 Van persze ellenpont is, jónevű, régi áruház játékosztályán ritkán látott szépség keretében árulják kedvencünket.
 


 

Ha már utánzat, az idei év jóságát is szeretném megosztani veletek. Történt, hogy megint volt alkalmam egy-két helyre eljutni, s így esett hogy a Barnes&Noble több üzletébe is betévedtem. No nem LEGO, hanem könyvügyileg, de milyen a sors? A kihajigálós (értsd 50%-os leértékelésű) asztalkák egyikén Nanoblock gitár virított. Rajta az ár, azon meg a piros kör, valóban 50%-os. Megvettük, lesz ami lesz. (valamivel 1200 Ft fölé jött így ki) Ez nem klón, ráadásul ABS és jó minőségben nyomatják, az a fáma. Klónt NEM!


Ezután már nyitottam szememet, s látom ám, a LEGO Architecture sorozat központi helyen kapható a B&N-ban. Nofene. Ezen kívül szűkös a kínálat, dehát ez nem is játékbolt, viszont az összes Brickmaster könyv, kifestő, matricaalbum, stb. kapható. No mindegy, az Architecture jó kis sorozat, s ahogy nézegetem a polcokat, látom a felhívást, hogy hamarosan LEGO Architecture weekend lesz. Volt. Nélkülem, mert addigra hazajöttünk. Megtudtam viszont első kézből, hogy a LEGO a B&N-lal kart-karba öltve kiad egy "felnőtt" kockagyűjteményes dobozt kezdő LEGO-építészeknek, mintegy 270 oldalnyi könyvvel, s - utólag csekkolva - mintegy 130 dollárnyi Bricklink-összértékű kockával, potom 150 dollárért. Ez pillanatnyilag csak a két cég hivatalos shopjaiban kapható. Talán nem is lesz másként később se, viszont hátha lesz folytatás a Master Builder Academy mintájára.


Szemem további nyitvatartásának hála, a következő B&N-ban már egész polcnyi Nanoblockot sikerült felfedezni, ráadásul nem is tasakos, hanem már rendes, kartondobozos kivitelben. No, jött a dilemma: akarok én ilyet?A gitár rendben volt, hisz félárú, pici, nem vág földhöz, ha vacak, akkor se'. No de egy nagyobb, teljes árú szett hogy fest? S lőn: nem voltak olcsók sem, de a kisebbek nem is rengettek eget áraikkal, így jött a válogatás, s annak eredménye.Még nem szántam rá magam a bontásra, ám ha az meglesz, beszámolok az élményeimről. Addig elégedjetek meg ennyivel:


Végül, de nem utolsó sorban belebotlottam számos, a LEGO támogatásával, hozzájárulásával, esetleg licenszével bíró dologba, melyek közül leginkább a képességfejlesztő könyvekből nagyipart űző Klutz ilyetén vonatkozású alkotása fogott meg. Technic kezdőknek? Van egy csepp Dacta-utánérzésem is tőle, de ahogy megfogtam, átnéztem, kifejezetten tetszett.

via Klutz.com

via Klutz.com

Nektek szoktak hasonló élményeitek lenni? Bármi a fentiekből megragadta a képzeleteteket, vagy keményvonalas orig. legósok vagytok? Továbbá bármi, ami felmerült bennetek, jöhet kommentbe :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése