0 Végigjátszás: 41003 Olivia's Newborn Foal

Friends-témákban jártas olvasóinknak ismerős területre tévedünk vissza a elme- és testmozgást előtérbe helyezni igyekvő, különlegesnek mondható szettek után. A lovaglást, mint korunk lányos témakörét több oldalról is átrágó készletcsoport már itt a blogon is nyert némi teret, ám a cukiságukkal megragadó csikók eleddig még nem foglalhatták el megérdemelt helyüket eme univerzumban. Ennek most vége, olvassátok!Téma
Olivia, kinek érdeklődési köre a korábbiak alapján inkább menő járgányok vezetése, és a természet lágy ölén történő piknikezés terén bontakozott ki eddig, most új oldaláról mutatkozik be nekünk. A helyi lovasközpontban született csikóval ismerkedik, mert ettől nagyobb állathoz még nincs mersze közelebb menni. Etetni-itatni és simogatni igazán könnyű lehet egy újszülött állatkát – gondolta kis hősnőnk, ám nem számolt hiányos csikászati ismereteinek köszönhető tévedési mátrixával, melyből rögtönzött bemutatót tekinthetünk meg a következőkben.
Csikótörténeti ismétlés
A Helm-szurdok ostrománál már tettünk némi lovászati kitekintést, ám most kifejezetten csak a lóutódok történetébe igyekszünk újra bekukkantani.

1994-től 2008-ig végigkísérte a Belville sorozatot egy, a mostanira valamelyest hajazó, eredetileg fehér csikó, a témához jobban illő, természetesebbnek tervezett formával. Ha jól megszemléljük, az ide átemelt részek egész sorát láthatjuk: fekete szem, pici tüskesörény, felnőtt ló kicsinyített farkát idéző csikófarok, továbbá a csánk miatt kidolgozottabnak tűnő hátsó lábak.

A hőn szeretett Paradisa is hozott valami csikószerűt, bár a LEGO ezt konzekvensen póninak becézte, így nem teljes a logikai kapcsolat a mai szerzeménnyel, ám gondoltam, csak témába vág valamelyest, hiszen a megjelenített képek alapján sokkal inkább csikószerepben tündökölnek ezek a kis vacakok, mintsem valami pónifajzatként.

A Duplo 1996 óta töretlenül hoz különféle színű és festésű egyedeket, így ez a legkövérebb téma ezen szempontból.

Utolsónak említem meg a legrémisztőbb LEGO-csikókat, mit valaha láttam. A szintén Duplo 2007 évi 4828 Princess Royal Stables két aranypatájú kicsinye az, a rettentő MyLittlePony-jellegű boholyfarokkal. Brrrrr!

Statisztika
Ár: 2.285,-..3.190,- (3.190,-)
Kockaszám: 70 db
Minifigura: 1 fő (Emma)
Egyéb élőlények: a főszereplő csikó (plusz a fa)
Építmények: 3 db (fa, kút, itató)
Matrica: nincs
Doboz: Szimpla, normál anyagú tégla, melyen a Friends stílusú élhorpasztás csak festéssel lett jelölve.


mindent egyben...


javaslatok csikóápoláshoz


ennek se' sok az érelme... vödörrel méretet diktálni?


Alapkészlet
Darabszám tekintetében jó húszassal ver alá elődeinek eme árban és dobozméretben velük azonos szett. Nézzük mit tud ez a 70 kocka...

háááát... elég soványnak tűnik

Sasszemmel megáldott olvasók valószínűleg máris kiszúrták a külön tasakot, mely lóápolási mütyüröket hivatott tárolni. Tekintve, hogy zéró kedvem volt ezt kibontani, így gyönyörködjetek benne ezen állapotban, s majd ahol használatba lennének vonva, áthidaluk valahogy a dolgot.


Oliviával kezdjük jó legós módjára, s máris megállapíthatjuk, hozza szokásos formáját: szépen bodorított barna haj, kihúzott szemöldök és szempillák a barna szemek körül, s mindez megfejelve a társai által is olyannyira kedvelt magenta rúzzsal. Csini ő is, mint a többiek, de egyelőre semmi extrát nem látunk.


Ruházata is inkább a kommerszbe hajlik (bűvész és karate-ruhák után mit is láthatnánk), de legalább elmondhatjuk hogy szokásos szívecskés trikói helyett ma egy tavaszias mintázatú, egyébként rúzsával passzoló színű felsőt öltött, míg szoknyája a szokásos szabású mini, szokatlan, halványkék színben. Egész jól összeválogatta mai ruhatárát. Cipője a maximális kényelem jegyében sima fehér dorcó, ami az előzőek fényében viszont fura választás, nem beszélve a jelentős kiterjedésű állat meglátogatásának ideájáról, mellyel a fehér cipő igen csekély mértékben kompatibilis.


Ha már szóba hoztuk, pillantsunk is mai csikónkra, ki fehér szőrével és fekete szemeivel első pillantásra elbolondítja látogatóit. LEGO-kialakítása az anatómiailag korrekt, a babuciszindrómás és a legókompatibilis alakok ötvözete. Érdekes, de szerethető fazon.


Miután főszereplő-téren már nincs mit kereskednünk, egyből egy könnyű prédával folytatjuk, mely nem más, mint régi jó ismerősünk, egy piros talicska. Kedvenc technikai örökség-gyanús kerekem kerül előre, s máris használatra kész. Én kedvelem.


Ezek után egy nagyon nem Friends-színezetű holmival folytatjuk az építkezést. A csap, a vödör és a rácsok már előrevetítik, nagyjából mi lehet ez,...


...s valóban így is van, gyönyörű pumpás kutat sikerült összerakni ebből a pár elemből. Úgy vélem, ezt vidékiesebb hangulatú környezetben ügyködők simán átvehetik eme szettből.


Ahogy innen elkezdtem folytatni az építgetést, szörnyű dolgon akadt meg a szemem. Nem is mondom, csak mutatom:


valami van, de nem az igazi...

ugye, hogy szörnyű...

Úgy vélem, ez már a lenyelhető kategória lécét rég leverte, reklamáció lesz a dologból. Közben szépen lassan épül az itató, Olivia legnagyobb örömére.

vizet bele...

Ahogy ígértem, itt megszemlélhetitek, a lóápoló kesentyűket hova kellett volna raknom.

na ide nem fogom rakni...

Egy csepp boltív, magenta és bordó tető, s máris kész vagyunk. Egész pofás, ahhoz képest, milyen kevés elemből áll.egész érdekes fazonú lett...

Utolsó építményként egy helyre kis fát rakhatunk össze, s most ez is mentesnek tűnik mindenféle csajszis flanctól.

a törzs gusztusosan indul...


...erősítésektől sem mentesen folytatódik...

Lám, még a termés is piros, nem pedig pink (bár az meg cseresznnyevirágnak lenne jó).
végül kialakul a FA, de eléggé félrehord, nem?

Kis kupac alkatrész adja a tartalékok csapatát, és naná, hogy mütyür szinte mindegyik...

azért a csapnak, répaszárnak és antennának örülök...

Végül tekintsük meg, hogy veszi birtokba a készlet jóságait Olivia és a pöttömnek szánt, ám valamivel nagyobbra sikeredett ifjonti jószág.

nyühü, kancatej nem volt?

nono, azért csak óvatosan azzal a vakargatással!
nézzük, hogy műxik!...ÁÁÁÁÁ, így!


...és máris feltölthetjük az itatót


jajj Pacó, az nem neked való!


Te figyu, már mondtam, én még csak tejet iszom. Mit kezdjek ezzel a sárga vacakkal?Értékelés

Ötlet: 3,5/5
Más témákban már fordult elő csikó, így eget-földet rengetőnek e vonatkozásból nem tekinthetjük. A kút valami elképesztően jól eltalált alkotás, amit nagy kár lett volna kifelejteni. A maradék rész meg inkább kockafaló, mint ötletes dolog, így ha érzésem nem csal, nem adok valami jó pontot.

Kockák: 3,5/5
A talicska, a boltívek és a fa-elemek nagyot lendítenek az ügyön, ám a 3eFt-os árért ilyen kis kupac az már-már szégyen. Gondolom persze, ezzel ellensúlyozták az állatka jelenlétét, ami viszont ismét pozitív irányba igyekszik billenteni a képzelebeli mérleg nyelvét. Végül szerintem túl nagy a minialkatrészek aránya, így ezt a pontot is megnyirbálom.

Minifig: 3,5/5
Olivia újabb egyszerű ruhával jelentkezik. Nem nagy durranás.

Cukiság: 4/5
A kiscsikó viszi a pálmát. Ha rajta múlna, 10-pontos lenne a szett. Nem rajta múlik azonban, így figyelembe veszem az oltári kutat, a csini itatót, és a töltelékjelleggel megáldott fát is, Oliviával együtt. Ha így szemléljük a dolgokat, akkor már jóval viszafogottabb pontot érdemel a készlet.

Élmény/játszhatóság: 5/5
Gyakorlatilag mindenre jól használható, amit egy gyerkőc a kiscsikóval elő tud adni, sőt még többre is. Nagy élmény a kis állatot már fogni is, játszani vele meg külön élvezet.

Összegzés: 19,5/25
Becsúsztunk a 20 pontos határ alá, ami kissé degradálólag hathat a korábbiak fényében, de hát ez a készlet most csak ennyit tudott nyújtani.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése