3 Végigjátszás: 41001 Mia's Magic Tricks

Az előző, kültéri játszadozás után ma egy kis beltéri előadásba pillantunk be, ahol a LEGO által viszonylag mostohán kezelt szemfényvesztői pályán próbálgatja tiniszárnyait ama főszereplő, némi varázslat keretében. Ígéretesnek tetsző készlet, első pillantásra is érdekesnek mutatkozó alkatrészekkel meghintve. Nézzük meg kissé közelebbről is, jó muri lesz.


Téma
Mia, kedvenc Friends-főhősnőm, kinek pazar vörösségű haja igen jól eltalált, ma egy Rodolfo-továbbképzés eredményességi bemutatójára készül négy kedves barátnője, s a jóval szélesebb LEGO-rajongó közönség színe előtt, melyhez a kellékeket Heartlake City varázsügyi előadója, az Ozzy Yellowroad művésznevű bűvészmester biztosította a nagyobb élmény okán. Mia természetesen a megfelelési vágytól fűtött bensővel áll a mélyen tisztelt publikum elé, hogy nyúl-eltüntetési, kalapból-varázslási és kártyatrükkjeivel minél szélesebb körben elkápráztassa eme népeket. Reméljük a legjobbakat, és – legalábbis az eltüntetős szám erejéig – a személyes részvételtől inkább eltekintünk.

Mágia a LEGO berkeiben
Varázslat, boszorkányság, mesék és fantasy, ezek ma már mind-mind a LEGO univerzum szerves részeivé váltak, főleg bizonyos licensz-táma folyományaként. Egy röpke áttekintés erejéig mégis söpörjön át terjedelmes históriájukon lelki pillantásunk, hogy így is magunkba szívhassunk némi “todománt”.

Először is a sztereotípia, mint olyan, széles körben befolyásolta, s befolyásolja a játékgyártók alkotásainak kivitelezési jellemzőit, s nem volt ez másként a varázstudor népek piacra dobásánál sem. Azok fő ismertetőjegye pedig vajh' micsoda a gyermekkori szájról-szájra tudás alapján? Természetesen a varázslósüveg, illetve a varázspálca. (bűvésznél természetesen ezek a cilinder és a fekete-fehér pálca képében modernizálódnak a köztudatba, mint azt a jelen készletben is érzékelhetjük majd)

Látható, a LEGO 1993-ban hozta ki mindkét főjellemzőt, s most kapaszkodjatok meg(!), már ebben az évben 4, azaz négy készletbe (6020, 6048, 6076, 6082) is belezsúfolta Majisto fővarázsló őkékségét, ki később változatlan küllemmel Wiz néven is tevékenykedett, ám a magyar kultúrkörbe “Csiri Bá” művésznéven sikerült bevonulnia.

A Castle témának ezután fix résztvevője volt a mágiatudók megjelenítése, jóllehet banyára 1997-ig, gonosz varázslóra pedig 2007-ig, a Fantasy Era keretein belül megjelent 7093 Skeleton Tower készletéig kellett várni a türelmes népeknek.

A fővonulat mellett persze a LEGO elkezdett színesíteni, s ennek, valamint a 2001-ben debütált Harry Potter licensztéma megjelenésének köszönhetünk számos különleges színű darabot. Manapság – az ifjú varázstanonc kalandjainak lecsengését követően – a reneszánszát élő LotR és Hobbit nyújt új kapaszkodót a LEGO-nak ilyetén ügyködéseiben.


Statisztika
Ár: 2.390,-..3.190,- (3.190,-)
Kockaszám: 90 db
Minifigura: 1 fő (Mia)
Egyéb élőlények: nyúl
Építmények: 3 db (varázsdoboz, “színpad”-hátteréül szolgáló függöny, kellékes asztal)
Matrica: nincs
Doboz: Szimpla tégla fazon, normálnak tűnő anyagból, a Friends stílusú élhorpasztás festéssel jelölve.
Alapkészlet
Ismét az alkatrészek vizuális felmérésével indítunk, mely most, az előzőnél 3x több kocka esetén már jelentősebb élménynek ígérkezik.


Mia csini figurájának összerakásával kezdünk, kinek csudavörös haját már ismerhetjük két korábbi végigjátszásból is (ITT és ITT), csakúgy pajkos mosolyát, melyet most magenta színű rúzzsal emelt ki, valamint barna szemei alatt villogó pulykatojásdísznek is beillő cuki szeplőket. Hiába no, elfogult vagyok.


Ruházat tekintetében valami egész különleges dologgal állunk szemben, ami annak a remek dolognak köszönhető, hogy a bűvészek elvárt öltözékét viseli a leányzó. Ennek megfelelően pazarul fénylő, fehérrel díszített fekete frakk, fehér ingmell, széles vörös selyemöv és vele harmonizáló csokornyakkendő adja bűvészkénk mai ruhatárát. Cipője természetesen profi lakkbőr lábbeli, bordó orrésszel, ami varázslatos mutatványokra képes kezéről tereli el folyton a nézők pillantását. Szívatásként javasolják a vakító masni behelyezését is, melyet a látásterror érdekében alant szintén bemutatok.


A piros-fehér-fekete ismét visszaköszön, amikor előkészítjük a kis kellékes asztalka összeállítását. Fehér talpra piros láb és fekete, lakkozott ébenfa asztallap zárásként.


Így fest összerakva a csekély értelmű bűvészsegéd-bútor, rajta a 4 ászt mutató kártyacsomag, s a bármely mutatványnál jól jövő művirág-csokor.


A következő nekiveselkedés folyományaként, ha nem is pillanthatunk a kulisszák mögé, de legalább a színpadra lépést keretező függönyökre vethetjük szemünket. Indulásként fehér alapra építkezünk, a lila függönyt különböző tetőelemek, a falrészleteket pedig egy-egy bézs óriáskocka adja.


Mihelyst összeraktuk, meg is csodálhatjuk az aranygyűrűvel összefogott súlyos brokát hatását keltő kellékbolti utánzatot, míg felülre minifignyakba való fekete SNOT-elemek kerülnek.


Ezen szettben debütálnak az alábbi csillagdíszek. Szerintem szép jövő áll előttük...


Ama csillagok a nevezett SNOT-alkatrészekre kerülnek, míg fentre két aranysajt közé kerül a cilinder. Jópofa, na.


Az akciódús játék érdekében elkövetett harmadik építmény a titokzatos mágustudomány csúcsát hozza asztalunkra, amennyiben a készülő doboz a belé helyezett élő, avagy élettelen dolgok varázslatos eltüntetésében nyújt elvitathatatlan segítséget a boszorkányos kezű bűvésznek. Indulásként egy 4x6 Technic-keretre fehér kockák, arra pedig garázsajtó-vezető sín kerül. (A jobb észlelhetőségért most még csak az egyik oldalt szereltem fel vele)


Öt színből egy kétréteges, lapos valamit pakolunk össze, ami így első pillantásra leginkább a sínben futó polcszerű dolognak tűnik.Nicsak, a gyakorlat fedi az elméletet, hiszen ez valóban fiókszerűen fut a bemélyedésekben, sőt még a fél billenőelem szerepe is letisztul: ez az ütköző.
Bézs, majd fekete és piros darabok növelik a magasságot, ám egyre csökken a belméret.A díszítés sem maradhat el, így tehát arannyal szegett fekete távcsőelemek, majd két darab agyonkallantyúzott cumó kerül összerakásra.
A kallantyús dolgok a varázsdoboz ajtajaivá avanzsálnak, amivel így már egész pofás szerkentyűvé válik a csodaeszköz.


Mi is kerülhetne először a mágikus masinába, mint ama nyuszkómuszkó, ki varázslatos fehérben pompázik, cukin mozgatja rózsaszín nóziját, s gülüre nyitott kék íriszű szemeivel elképesztő ártatlanság-kisugárzásra képes.


Végül, ám nem utolsó sorban tekintsük meg játék közepette mai szettünket.

Bemutatom segédemet, Nyuszmót!


azt hiszem, ez alap :)        [Nyuszmó eddig még élvezi is a dolgot]


Nyuszmó, meghajlás!


Sicc be a kalickába!


Mit vagy betojva, mindjárt vége! - Musz-musz...múúúúúúúúúúúsz


Csiribí...


Zutty...


És hoppá, Nyuszmó sehol...


Műsoron kívüli felvétel, Nyuszmó elővakarásáról...kalapból virág, s közben még kártyatrükkre is van kedve...

Bolondozhatunk is...


cilindert a fejbe nyomni, aztán buliiii....


kissé csáléra rakva külön jó...


"Köszönöm a megtisztelő figyelmet..." - aki tudja, mondja meg: hogy maradt fenn a cilinder?


vigyázat, csalok!

Egy kis kiegészítés gyanánt jöjjön még pár kockányi vizuális információ az arra kíváncsiaknak.

a csillag sokoldalúsága már most látszik...


sétányrózsa á'la én        -         ádventi tuninggal majdnem ugyanaz

Értékelés

Ötlet: 5/5
Azt hiszem egyedülálló készlettel van dolgunk, ami ugyan bőséges körégondolást kell, hogy kiváltson a LEGO fejlesztőiből, ám nekem annyira bejön, hogy akár 6 pontot is simán megadnék neki.

Kockák: 4/5
Kicsi készlet, és túlontúl vegyes kép a kockák terén. Sok aprólék, viszont az jórészt arany, ami jó. Nagyobbrészt egyszerű, de ezzel együtt jól használható darabok. A sárga csillagok nagyon menők, a kártyapakli és a varázsbot viszont “must-have”. Na szóval, jó vegyes érzelmeket kelt.

Minifig: 5/5
Mit mondjak erre? Kedvenc szereplőm, űberállat szerkóban, ami tetőtől talpig egyedivé teszi.

Cukiság: 4,5/5
Mia: cuki. Nyúl: nagyon cuki. Eltüntetős manőver: nagyonis. Az összhang cukiságfaktora kissé kisebb, mint ezen előzmények egyenként, viszont a jópofaság-tényező ezzel párhuzamban erősödik, amit igenis figyelembe veszek, ha csak félgőzzel is.

Élmény/játszhatóság: 4,5/5
Az élmény a nyúl elvarázsolása terén éri el csúcspontját, ám az asztalon található jóságok és a függönyzet is mind növelik a játszhatóságot, és a játékélményt. Nagyon pici negatívum a varázsdoboz bumszlisága, és még valami megmagyarázhatatlan dolog is van a levegőben, ami fél pontos mínuszt vált ki belőlem.

Összegzés: 23/25
Igen magas pontszám, amit ugyan szubjektív elfogultságom is részben elősegített, de jogosnak érzek egy ennyire korszakalkotó témafeldolgozásnál. :)
3 megjegyzés:

 1. Egész jó ez a Friends téma.A dobozán látottakból nem gondolnám hogy ilyen ötletes.A függöny nagyon jó.
  A varázsdoboz tényleg fura.A lyukas alap elgondolkodtatott... Nem maradtak ki véletlenül lándzsák a készletből? :)

  Azt hiszem egyik ajándék vásárlási problémám kipipálva:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valahogy mindig Mia viszi a prímet :)

   Hát... lándzsa, kard, fűrész bizony nem volt a csomagban...

   Törlés
 2. Én is megvettem a készletet,bár január óta ott áll a szekrényemben kibontott dobozzal összerakatlanul.Mia nagyon egyedi ebben a szerkóban és meg kell hagyni jól passzol ez a fekete ruci a vörös hajához:) A 4 ász a kedvenc alkatrészem a készletben :)

  VálaszTörlés