0 Végigjátszás: 41000 Water Scooter Fun

Itt a nyár, most már a víz is lassan fogyni látszik valami élhetőbb szintre, így rátérhetünk ismét némi vizes szett végigjátszására. 2013 első Friends szériájának áttekintését egy ízig-vérig Impulse szettel kezdjük, méghozzá stílusosan egy vizes témát boncolgató minibox képében. Kicsi is, mutatós is első látásra, ugorjunk hát neki, hátha nem okoz csalódást.

Téma
Kate, ki a heartlake-i ötök közül Oliviával és Miával tölti szabadidejének jelentős hányadát, imád a helyi kis létszámú fiúsereg előtt a város legvagányabb csaja szerepében tetszelegni. Ennek helyes kivitelezéséhez persze megfelelő elfoglaltságokat kell találnia, melyben látványossá teheti ez irányú törekvéseit, ám nem kerül veszélybe a testi épsége. (csak látszólag, és az is csak az önjelölt életmentő fiúkák odavonzása érdekében). A kreol bőrű leányzó ma úgy gondolta, a legjobb eljárás egy kellemes délelőtt feldobására, ha saját vízirobogóján (alias Jet Ski, PWC, WaveRunner stb.) hasít egy cseppet, majd merül egyet a gazdagnak aposztrofált tavi élővilág feltérképezése érdekében. Kövessük hát nyomon, mi fán terem egy ilyen minden lében kanál csajszi egy napja.


Megemlékezés az víz(b)en robogásról
A jetskizés manapság már nem megy óriási csodaszámba, ám aki nem vízparti témaimádó, valószínűleg csak saccolni tudja, milyen múltra, s mélységekre tekinthet vissza a LEGO berkeiben az ilyen irányú időtöltés kockákba öntése. Elárulom: nem túlzottan nagyra, s a szűkebb téma ismeretében azt várnánk, nem is nagyon változatosra, ezzel a gondolattal azonban vigyázzunk, vannak még meglepetések az ABS-tarsolyban!

Három év köré zömül a LEGO jetskizés hagyománya, melyből a legkorábbi a Paradisa-kompatibilis Town/Leisure altéma 1996-os évjárata a számomra igen kedves 6334 Wave Jump Racers szettel, és az őt kiegészíteni igyekvő kistesóval, a 6517 Water Jet képében. Bár szorosan nem ide tartozik, de ugyanezen esztendőben egy vízalatti robogó is kiadásra került az Aquazone/Aquasharks altéma kereteiben, mely az 1806 Underwater Scooter néven vált 'híressé”.

Két év múlva, '98-ban ismételt a LEGO, méghozzá a Town/Divers altéma csinoskájával a 2536 Divers Jet Ski készletben, valamint a kérészéletű ZNAP vonal 3532 Jet-Ski című szettjének főmodelljével.

2012-ig kellett várnunk, hogy ismét ilyen járgányhoz juthassunk, s azt ráadásul egy gyermekkori trauma miatt technológiai szuperhőssé vált fickó vezeti a 30160 Batman Jetski minikészletben.


Statisztika
Ár: 1.290,-..1.790,- (1.790,-)
Kockaszám: 28 db
Minifigura: 1 fő (Kate)
Egyéb élőlények: -
Építmények: 2 db (minimóló és jetski)
Matrica: nincs
Doboz: Hagyományos tégla formátum, nyamvadtnak tűnő kartonból, a Friends stílusú élhorpasztás pedig csak festéssel van jelölve.


figyelitek, micsoda "alternatív" móló van jobb oldalt!?

 
Alapkészlet
Építkezésünk kezdetén rápillanthatunk az óriásinál szerényebbnek tetsző kupacra, s nem kell sasszeműnek lennünk, hogy kiszúrjuk a nejlonozott minifigura-részeket, továbbá a pink-allergiára hajlamosak is fellélegezhetnek, a színösszeállítás így elsőre nem biztosítékkiverően Friends-jellegű.


Első lépésként a legbonyolultabb művelettel kezdünk, azaz Kate impozáns alakját rójuk össze a szokásos 4 darabból. Kiemelendő jóság, hogy hajának eddigi egyetlen fellelési helye csak a már korábban végigjátszott 3185 Summer Riding Camp óriási doboza volt, míg most a legolcsóbb Friends-szettben juthatunk ehhez a kvázi egyedi darabhoz. Gumihaj-gyűlölőknek ez csekély vigasz, de azért elvitathatatlan érdem. Arca a felhőtlen vidámság mosolyát hordozza mind pinkszínű ajkain, mind a világ jóságaira nyitott barna íriszű szemeiben. Magasra húzott szemöldökei enyhén csodálkozó avagy meglepett kifejezést is kölcsönöznek neki, mely szerintem kifejezetten illik karakteréhez.


Nézzük, milyen viselettel örvendezteti meg szívünket mai kis hősünk. Vízi sporthoz értelemszerű bikinifelsőt rántott magára, mely rózsaszín-fehér csíkos megjelenésével és a középen fityegő kis masnival igazán a hely szelleméhez illő csinossággal ruházza fel viselőjét. Nadrágja egy kis kék vászon halásznadrág, aminek a szárai felcsatolhatók, így shorttá varázsolva azt. Hátul valami rejtélyes okból kifolyólag két zsebet is lelünk rajta, melynek jetskizési hasznát még nem sikerült meglelnem. Lábain sárgászöld-türkiz színkombinációjú lábujjközes flip-flop papucsot hord, mely parti közlekedéshez ideális, ám a vízi járműveken nem biztos, hogy a legjobb választás. Ez az átka, ha valami festett, és nem átöltöztethető.

köldök (vagy anyajegy?),    részletes nadrág,    szép haj,    és még a bikinifelső pántja is meg van festve a háton...

6 alkatrészből összerakjuk első óriási építményünket, a miniatűr mólót. A világoskék alap adja a vizet, a 2 bézs alkatrész egy kis eltúlzott partszakaszt, a sötétbarna darabok meg a mólót magát. A virág valami Friends-kötelezvény keretében került a fövenyre, de nem túl agresszív.

első pillantásra egyértelmű mi ez, pedig alig néhány darabból áll

Még “rengeteg” elem van szabadon, így neki is láthatunk a csanak jellegű test összeállításának. Fehér fordított tetőelemek, egy henger és egy kampó, valamint némi szürke lap adja az alapokat, s máris felölti az alkotás a vízi járművekre jellemző fő vonásokat.


A következő, lapos réteget fehér és kanárisárga elemek adják, és most kerülnek hurcolóhelyükre a békauszonyok is, amik bizony illenek Kate pacskeréhez. Kevesen tudják még, így most közkinccsé teszem a tudást: Kate igazi vízi akrobata, ha halkergetésről van szó a szív alakú tóban.


Szép lassan továbblépegetve kialakul a jetski végleges formája, elől két lila íves elem, mögöttük pedig a menő Friends-kormány segítségével. Sporteszközöknél azt hiszem, eltekinthetünk a kommersz LEGO-színektől, hisz azok a való életben is nagyon extrém árnyalatokat és mintákat képesek magukra ölteni.

kész, lehet menőzni

Némi segítség gyanánt – bár tuti nincs rá kiugró szükség – álljon itt egy-két felvétel más irányból is eme ikonikus járműről.


Azon kedves olvasóknak pedig, akik netán a tartalék elemek halmazára is kíváncsiak, nem voltam rest megörökíteni azokat sem. Tessék:


S végül jöjjön elmaradhatatlan játszadozásunk, hisz a játék során nem feltétlen a méret a lényeg.

jetskizni csak szépen, állva szabad...

a sekély parti vízben könnyű bánni a masinával...

lássuk, mire jók az uszonyok. Kate szerencsére nem uszonyodik a merülés gondolatától...
  
és..... hajrá!

Értékelés

Ötlet: 5/5
Impulse szettnek ugyan kissé drága, de maga az ötlet tóparti városhoz alapvető, elengedhetetlen és remek, a picurka móló meg lehetővé teszi az önálló játékot is, ha netán csak ezt az egy csomagocskát kapta volna a gyermek (...)

Kockák: 4/5
Miniatűr szettről lévén szó, nagy változatosságot nem várhatunk, de relatíve sok, általánosan használható, ráadásul nem mini elem jellemzi, és a túl csajszis színezéstől is eltekintett a LEGO, azaz a Friends/Paradisa/stb. témákon kívülre is beemelhető dolgokat kapunk. A lila nem vakító, a rózsaszín pöttyök meg elég kicsik, hogy bárhová elsüthetők. A kis darabszámért azért mínusz jár, hisz az ár elég magas. Matrica nincs, ez dicsérendő :)

Minifig: 4/5
Egyedi lányka mai jussunk, cuki és egyedi öltözékben, eddig nehezen hozzáférhető hajjal. Én majdnem maxielégedett vagyok vele, csak az arcán nem tetszik valami. Talán a rúzsa túl világos?

Cukiság: 4/5
Alapvetően cukinak tetsző összeállításról van szó, mindkét építmény ezt a hatást erősíti, ám a merev karok és a párosláb-effektus miatt kissé túlméretezettnek hat a jetski és ez kissé pontlevonólag hat lelkivilágomra.

Élmény/játszhatóság: 4/5
A játszhatóságot a mérethez képest igen magas szinten biztosítja a szett, a rokon készletekkel együtt pedig garantált az élmény, azonban a korrekt használhatósághoz túlságosan jelzésértékű a partszakasz a mólóval.

Összegzés: 21/25
Egész jó kis pontot összeszedett ez a szériaindító darab, meg vagyok elégedve. Nem falrengetően extatitus cucc, de megér egy kis játékot. Szubjektív összességi megítélésemet elég jól fedi az adott pontmennyiség, úgyhogy rendben is van a pontozás.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése