0 Végigjátszás (alternatívával): 41022 Bunny's Hutch

A második eresztés legnagyobb sorszámú, immáron harmadik tagjához érkeztünk, méghozzá egy bizonyos nyúlketrecnek csúfolt valami keretében. Tekintettel arra, hogy Friends-típusú nyúlőrzési és -ápolási technikákba már volt lehetőségünk bepillantást nyerni, eme előképzettség birtokában bizonnyal könnyű lesz cafatokra szedni ezt a záróakkordnak szánt minikészletet.



Téma
Ismét háziállattal gazdagszik gyűjteményünk, méghozzá egy baknyúl képében. Pukkancs Ropi, Heartlake City kisállat-kereskedésének visszatérő lakója, hiszen minden helyzetből kirágja, sőt kiropogtatja magát, s már indul is a jó karban lévő nőnemű fajtársak felkutatására. A szív alakú tó városkájának lakói csak annak köszönhetik a nyúlinvázió elkerülését, hogy a helyi nyúlszakértő Andrea megfelelő védelem mögé helyez minden egyes tapsifüles leányzót. Pukkancs esetében azonban az állatkereskedés dolgozói nem gondoltak ilyen szakértő segítség felkérésére, ezért is bonyolódtak az elmúlt hónapokban rendre kínos kártérítési ügyekbe. Az üzletvezető végül csak beadta derekát, s most megtekinthetjük, Andrea mire jutott e rosszcsont Ropival.


Statisztika
Ár: 992,-..1.350,- (1.290,-)
Kockaszám: 37 db
 

Állatka: nyuszi
Építmények: 2 db (ám ha a répa alatti földet is annak tituláljuk akkor 3 db)
Matrica: nincs
Tasak: szokásosnak nevezhető, jó masszív “macskaeledeles” zacsek


Alapkészlet
Pukkancs barátunk külalakja – a már-már harci cselekménynek minősülő kirágós szökdösései nyomán – jelentősen megzuhant az elmúlt hónapokban, s kukázó csatornatöltelék-fazont kezdett ölteni a helyi dolgozók legnagyobb igyekezete mellett is. Andrea tehát az utolsó pillanatokban kaparinthatta kézbe a lokális állatvilág monokúltúrásításán ügyködő ugribugrit, s így még volt esélye helyrepofozni annak fizikumát.
 

Mint láthatjuk, futotta erejéből a hetyke farkinca kifésülésére, a fülek szőrzetének bogáncstalanítására, s egyáltalán, a teljes bundára kiterjedő nagytakarításra.


Pofija – kontrasztot képezve szürke szőrzetével – fehér keretbe foglalt, s ebben virít fekete, stílusosan szív alakú orra, mosolygósnak tűnő szájvonala. Szemei ártatlan báránykának próbálják feltüntetni, és jellemző, vakító kék írisszel késztetik bámulásra az ember fiát.


Gubbasztó pozíciója adta az egy pöttyre ültethetőség ideáját, ám fara kissé terjedelmesebb a LEGO-geometria által egy bütyök vonzáskörzetének kikiáltott területnél, így ültethetőségi süllyesztést kellett ott is elkövetniük a tervezőknek. Mindazonáltal ügyesen pozicionálható egyenes, avagy elforgatott állásban is.


Hím állatról lévén szó, igen durva megoldás lett volna valamiféle pink árnyalatú masni előírása, ám a szokás nagy úr, így ha nem is rózsaszín vidéken lavírozó darabot, de egy világoskéket mindenképpen kapunk. Tekintsük meg szerencsétlen flótást, hogyan fest eme öltözetben.


Sztereotipizáljunk egy kissé ismét, s találjuk ki, milyen élelemmel kedveskedhetünk Pukkancs őkelmének, szomorú raboskodása idején. Aki répára tippelt, jól tette, hisz azt kapunk, méghozzá a füves/gazos talajból előrántott, s így a föld barnáját is láthatóvá tévő módon.


Andreánál valami gondolkodási félresiklásra kezdtem gyanakodni, amikor az útmutató alapján elkezdett megépülni az alábbi szerkezet. Bizonyára “nagy” szüksége van a nyulaknak efféle tornafelszerelésre, mely leginkább gerendára hajaz.


Elérkezett végül a központi fontosságú építmény, a nyúlketrec építésének ideje, ne is vesztegessük hát az időt, vágjunk bele. Egy 4x6-os zöld (tehát füvet idéző) alapra néhány újfajta téglamintás kocka, egy szép boltív, és egy általam széles körben kedvelt fehér 1x1x4 kis kerítés kerül. Ezek már önmagukban elegendőek kell legyenek Ropi visszatartásához az illegális eltávozásoktól.
 

Színben az eddigiekkel jórészt harmonizáló téglák és SNOT-elemek kerülnek az építménybe. Ez utóbbiak vajon milyen jóságban vesznek majd részt? A két pink sajt-elem igazából felejthető, funkciótlannak tetsző valami, de a bézs színű és a tégla elemekkel egész jól összefér.
 

jól jönnek a vékonyka ujjak, ha ezen a kis résen keresztül akarunk játszani

Zászló-alkatrészek adják az árnyékért felelős tetőcskét, azok pedig egy-egy fogantyúhoz csatlakoznak. Ez utóbbiakat az ívelt, lila fedés tartja helyükön, míg a két zászlót egy szintén lila 1x4 lap kapcsolja össze.
Ahá, a SNOT-darabok alkotják most az ütközőt a tetőnek!

na innen se bő a hely...

Alább megleshetjük Ropit, amint szigorú őrizet alatt a napi erőnléti edzés idejére elhagyhatta ketrecét, s szintúgy a szűkre szabott keretek közt morgolódó nyuszogással pihenő állatkát, melynek esze ágában sincs a minimálisan szükségesnél ily elzárt állapotban tengődni.





Csupán hat miniatűr elemnek örvendhetünk az építkezés végén, melyben a répaszár az egyetlen mi vigaszt nyújt ezen való pöfögésünk közepette. Sebaj, majd az alternatíva kárpótol minket! (Legalábbis üssük el ezzel a csekély kupac felett aggodalmaskodó gondolataink élét)


Szokás szerint a B-modell nem rendelkezik nyomtatott sajtóval, így aki nem szeret az egy szem képről találgatva építkezni, az nyugodtan keresse meg a korábban már hivatkozott oldalon a pédéefesített instrukciókat. Mindenesetre amit látunk, egy alternatív kertészeti megoldásnak tűnik a répák kiugró méretűvé történő nevelése terén. Nyúl szempontból eme tevékenység természetesen erőst támogatandó jellegű.


Négyszínű, kissé törékenynek tűnő építmény a mai induló váz, viszont érdekes, hogy az a lila íves elem egész jól összejön a tégla-alkatrészekkel. (Kis jószívűség azért kell hozzá, de azért csak-csak elmegy)
elég lifegős elől az a lila csík...
Kedvenc kerítésemet így beépítve még sosem alkalmaztam, de most egész pofás hatást kelt a bézs SNOT-elemekkel a “háta” mögött. Közben, mint tyúk az ABC-re, úgy les nyulunk a giga-répára, ami érthető reakció egy nyusszancstól, akárhogy is csűrjük.
 



A következő színgazdag alkatrész-kupac felhelyezése kezd nagyon véletlenszerű fazont kölcsönözni a cuccosnak, ami kissé visszafogja lelkesedésem.
 
rejtély, mire az a sárga-lila csík...

no meg oldalt azok a fülek...

Végül csak felkerül a két zászló-elem, így adva keretet az egésznek, és megnyugtatva cseppet (no nem egészen, mert azért elég gyenguska ez így is, de legalább kinéz valahogy)

szóval ezért a fül...
Nyamm! Ez továbbra is ízletesnek tetszik...

Ahogy eddig eljutottunk, nincs is más hátra, mint magára hagyni vadászt és prédáját, hadd beszéljék meg egymás közt a lehetséges folytatások mikéntjét. (röviden: jó étvágyat!)
 
talán mert tényleg az...

a masniknak odafenn mindenesetre sokkal jobb helyük van...

Értékelés

Ötlet: 3/5
Nyúl lakhelyéből láttunk már példát, s bár az sem volt kiugró darab az adott szériában, ám ezt porba alázza. Túl kevés ez az elemmennyiség a megfelelő alkotáshoz, így szegény nyúl kis helyen gebed, igazából játékra sem csábít se A se B, és egyáltalán, cseppet lapos. A tetőmegoldások és a kerítéselem mentik valamelyest, ezért kap ennyit is.

Kockák: 4/5
Ismét kis darabszám, ám kapunk egy rakat téglát, egy kerítést, csuklós elemeket, és a lila alkatrészek is egész jók. Kevés nünükeméretű kocka van a szettben, így legalább ez nem terheli. Elég jól használhatónak tűnik a kupac, bár azt tegyük hozzá, szűk témaválasztást támogatva.

Állatka+cukiság: 4/5
Már nagyon kellett Heartlake City csupafehér nyúlállományába egy színfolt, s lám, meg is kaptuk. Gyűjteményes darab létére azonban – másodsorozat-béli társaihoz hasonlatosan – csak a korábbról már ismert állatkák átfestett változatát kapjuk, ami cseppet lehúzás-szagúvá teszi az ügyletet. Mind az A-, mind a B-modellek – kicsinységük mellett is – elég jópofán cukiba hajlóak (na jó, a “gerenda” már inkább dedóba forduló).

Alternatíva: 3,5/5
Répaneveldének jó maximum, mivel a téglák által napközben összegyűjtött hő a hűvös tavaszi éjeken is növekedést serkentő hatással sugárzódik ki az ültetvényre, de a gyerkőcök nem igazán sejtem, milyen játékszituációban tudják megfelelően felhasználni. Nekem elég felemás.

Játszhatóság: 3,5/5
Az A-modell ebből a szempontból eléggé rendben van, s ha gyerek játékost feltételezünk, még az ujj-méret sem lehet akadály a szűkre szabott helyeken, ám az alternatíva játszhatósági faktora meglehetősen visszafogott.

Összegzés: 18/25
Csapatának negatív rekordere, matematikailag és rápillantásos módszerrel egyaránt. A Nyúl miatt azonban szinte kötelező vétel, annyira elkélt már a helyi fehér tepsifülesek mellé.




Korábbi nyuszitörténeti áttekintésünket itt olvashatjátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése