0 Végigjátszás (alternatívával): 41021 Poodle's Little Palace

A 2/2-es zacsek megtekintése lesz mai szórakozásunk, melynek kissé hivalkodó címe “palotát” igér. Eme ígéret valóra válásának mértékét egyelőre még a jövendő jótékony homálya fedi, ám az előzmények ismeretében nem egy űberkúl microscale diorámát, sem egy keletiesen túlcsicsázott, eszméletlenül mutatós kutyahárem-rejteket nem merek feltételezni.


Téma
Mint az előző részben jeleztem, eme széria már nem rejt több vadállatot, így mai üdvöskénk is háziállat kategóriában indul. Bogyó Pepit, ki Pamela, a kis pudlileányzó testvére, Stephanie vásárolta magának a helyi kisállat-kereskedésben. Emma javasolta Stephanie-nak a kutyus megvételét, hisz annak felmenői számos CAC és CACIB helyezéssel, díjjal gazdagították gazdáikat a hosszú évtizedek során. Stephanie természetesen nem valami retek ólban helyezte el Pepit, hanem – igyekezvén kis kedvence kedvében járni – egész kis palotát készített neki. A terveket szerencsére Oliviától kapta, így nagy debilséget vélhetően nem követ el az építés során


Statisztika
Ár: 992,-..1.490,- (1.290,-)
Kockaszám: 46 db
Állatka: uszkár
Építmények: 3 db
Matrica: nincs
Tasak: az első szériával azonos, “macskaeledeles” zacskó


Alapkészlet
Bogyó a dilinyós uszkárlány nagy örömmel vette, hogy Stephanie-hoz került, hisz az szinte azonnal kutyakozmetikushoz vitte őt, ahol pompás szőrzetéből szoborszerű műalkotást készített a műértő kutyafodrász. Pepi – jólnevelt kutyahölgy lévén – szinte kővé meredten várta ki a nyírás végét, s így most mi is megcsodálhatjuk oroszlánsörényre hajazó fejtakaróját, s még annál is jellegzetesebb gömböckéit előtestén, a farka hegyén, s lábai végén.


Nyakában lila masni igyekszik még díszesebbé tenni külalakját, s ez a másik ok, amiért oly peckesen áll, hisz lehajtott fejjel ugyan mi látszódna eme díszből? Kutyásan mosolygós a pofija, s a fehér szőrbozontból messzire világít fekete orra. Szemek tekintetében megint visszafáradtunk a szívtavi világos árnyalatokhoz, nevezetesen a zöld íriszhez.


Mint láthatjuk, két szomszédos pöttyre állítható a mellső és a hátsó lábai közé kapott lukacsok segítségével.

A masnizhatóság Herartlake Cityben alapvetés, így Pepi esetében sem úszhatjuk meg. Nosza biggyesszünk egyet a feje tetejére, s máris megláthatjuk: vélhetően színvak volt a tervező, de minimum ízlésficamos, hiszen a lila nyakdísz és a fejen virító magenta masni minimum ütik egymást, de hogy cseppet sem kompatibilisek, az tuti.

Kutyáról lévén szó, élelemként – szintén gyermekkori sztereotípiák nyomán – az emberek jó része csontot feltételez alapvető élelmiszerként, s tették ezt a LEGO-nál is, hiszen egy helyre kis világoskék tálban ezt kap mai kedvencünk. Az már csak hab a tortán, hogy egy ilyen tál takarítása minimum rémálom, ám legyinthetünk is: a LEGO alapvetően szögletes, miért ne legyen a belőle épült tálka is az.
amúgy helyre kis darab ez, csak kötözködtem...

Stephanie egy kis sárgára pácolt kockára igyekszik valami fésülőasztal-szerűséget eszkábálni, s már sikerült a tálkával azonos színűre lefestenie a jópofa kerek asztallapot is. Kis pudlink már csak a magasság miatt panaszkodhat, de hát mégsem várhatja gazdijától, hogy térdelve fésülgesse.


Harmadik építményként nekiugrunk a “palotának”, s kezdjük ezt 5, egymással jól harmonizáló színnel. Még az sem zavaró, hogy metál és pasztell keveredik, hisz jó az összhatás.


Némi fehér elem egész márványhangulatba burkolja, s növeli eme hatást az alkalmazott boltíves elemek adta struktúra is.


Lájtos kis kék lapostető, s elől egy nagyon mutatós áltető kerül kialakításra, s Stephanie ismét nem tagadja meg magát: a tető hátsó traktusára egy-egy virágot is elhelyez.

Alant Pepi első verseny-jelentkezési fotói láthatók, melyhez Stephanie Emma segítségével pompás bemutatkozó szöveget is írt, amit természetesen csak a verseny során osztanak majd meg a nagyközönséggel.

Jópár elem megmaradt az építkezés végére, így kifejezetten gazdagnak nevezhetjük a kínálatot, pláne ha figyelembe vesszük: nem csak pötty, masni és sajt maradt, hanem 1x2 kockák serege, egy csont és egy 1x2 csempe is. Nagyszerű!

Mai B-modellünk talán kerti tavat igyekszik megvalósítani, s mint ilyen, Pepi kedvenc rosszalkodó helyeként vált ismeretessé a lányok között. De hát valamivel csak össze kell rondítani a szépen nyírt bundát, hisz akkor mire fel a fésülködő asztal?

A két színű víz napjainkban már nem jelenthet problémát, tetszik ez így is. A rajta úszkáló tavirózsák helyesek, jól festenek helyükön. A – vélhetően – hátsó traktusban tobzódó fehér és rózsaszín alkatrészek egyelőre ismeretlen funkciójúak, de sebaj, majd kiderül, mire valók.


Szép, fehér elemekből épült árkádok alakulnak ki a háttérben, s az előtér piciny hidacskája mögött találjuk a csobogót, mely igyekszik oxigénben gazdag élőhelyet varázsolni növénynek, állatnak egyaránt.

Rettentő kupac alkatrész marad eme röpke építkezés nyomán, úgyhogy számolgatásról szó sem lehet, viszont növeli hiányérzetemet Stephanie szép, ám csekélyke építményével kapcsolatban.


Pepi persze kapva kap az alkalmon, s máris a mókán jár az esze, ahogy a kerti tóhoz ér újdonat gazdijával.

rosszalkodni márpedig jó...
...hoppá, ezt a masni bánta...
...sebaj, hadd süllyedjen, úgyis randa volt...   a víz mindenesetre isteni...
Értékelés

Ötlet: 3,5/5
Kissé gyenge ötletnek az alapmodell, hiszen – ha némiképp díszített is, de – csak egy kutyaólról van szó. A B-modell már nagyobb ötlet – szerintem – de arra meg jócskán ráférne még néhány kocka. Így adódott hát, hogy jobb reményeim ellenére ily sok pont levonását tartottam megfelelőnek.

Kockák: 5/5
12 darabbal több, mint az előző, ami önmagában is pozitívum, s számomra jól hasznosíthatónak tűnő, nem mini elemekkel túlzsúfolt kupac képét mutatja. Nem Friends-kedvelőknek, rózsaszín-utálóknak visszataszító lehet az ilyen színezetű elemek sokasága, de ott a sok bézs, fehér, világoskék, s javarészt hasznos és érdekes fazonokban.

Állatka+cukiság: 4/5
Kutyuváltozatossági szempontból jó társ a korábbi pudlicsek mellé, a gömböcre nyírt fazon nagyon ikonikus, és megnevettető hatású még többedszerre is, viszont végeredményben csak egy alapvidám kiállítási kutya ez. A kis palota nevezetű kutyaól jópofa hatású, tán enyhén rómaias, netán görögös, azonban a tál túl alap, és a fésülőasztal meg cseppet gyermeteg hatású. A B-modell kellemes, és kissé még cukiba is hajló módon valósítja meg a kerti tavat.

Alternatíva: 4/5
Önállóan is megállni képes kis kerti kiegészítő fícsörről van szó, érdemes elgondolkodni akár házilagos megvalósításán. Az uszkárhoz ugyan nem tudom mi köze lehet, ezért az 1 pötty levonás. Annál is inkább, mert félmaréknyi alkatrész még maradt, így illő lett volna szorosabbra fonni a főszereplő állat és az építmény viszonyát.

Játszhatóság: 5/5
Minden a helyén, a B-modellel meg forgassuk cseppet az agyunkat, s máris történetek ezrei közül választhatunk a helyzethez illőt. Etet, fésül, altat, játszat. Szerintem ez ötös, igez érdemes továábbgondolni, mi hozható ki a B-maradékból.

Összegzés: 21,5/25
Két teljes pontot rávert sün barátjára, és joggal. Már a pontozás előtt biztos voltam benne, hogy Pepi pontjai még a Sanyánál elkövetett jószívűségi eksönjeim ellenére is magasabbak lesznek.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése