2 Végigjátszás: 6929 Cosmic Fleet Voyager (2.rész, az alternatívák)

Folytassuk, az előző rész alapkészletéről már olvastatok, remélem, így most jöjjenek az alteranatív megoldások a hátoldalról.

Mielőtt azonban ebbe belevágnánk, meg kell említenem, hogy a LEGO maga is kedveskedett nekünk egy különleges verzióval, mely a 6929 és  a 6880-as hibridje, ez lett a 1593-as. A modell simán megért egy külön kiadást, habár volt, ahol csak összerakásiként lehetett hozzájutni, ehhez Persil mosóport kellett venni 1983 környékén. 313 elemből, egy repülő és két földi egységből áll (egy guruló alkalmatosságból valamint egy rakétakilövő állomásból), két minifiggel. Mivel nekem a 6880-as nincsen meg, így ezt a űrhajót most kénytelenek vagytok kihagyni :-(, de talán tudunk a közeljövőben máshogy segíteni ezen a problémán.

Hát igen, ez is kellene, ez nálam elvi kérdés. Via brickpicker.com
Nagyon ütős trió, nekem főként a   via modellteam.de


Az alternatívák

A doboz hátoldalán tudunk csak szemezgetni, a összerakási füzet nem hozza a különböző variánsokat, így elég problémás, hogy csak bizonyos szögből tudunk dolgozni, nincs mit tenni, ahol nem látunk a kockák mögé, ott jön a kreatív fantáziálás. Négy választási lehetőséget kapunk, ebből három csak űrhajó, egy viszont két fődarabból áll. Méretben nem hozzák az eredetit, mindegyik kisebb az Utazónál, nem pakolhatóak (na jó, egy igen, de ez kizárólag az én kreálmányom), viszont jó mókának ígérkeznek építésügyileg.

Van választék bőven.


1. verzió

Hátoldal jobb alsó sarka, rém furcsa és kellően futurisztikus masina bámul ránk, Űrodüsszeia teljesen. Valahogy így képzelték régen az űrutazást és az odafent száguldó masinákat. Első körben azt mondanám, hogy űrhelikopter, mert habár légcsavarja nincsen (minek is?), de maga a formavilág nagyon hasonlatos az említett járműhöz. Egy szimmetrikus katamarán forma, ami elöl és hátul össze van kötve újabb hajótesttel, hátsó vezérsíkokkal, rajtuk a hajtóművel, a törzselemek között középen pedig a vezetői kabinnal. Ekkoriban simán elképzelhető volt, hogy valami tényleges földi repülésre tervezett prototípus is így nézett ki, sőt!
Fegyver nuku, ez a gép szigorúan felderítő, polgári célokat szolgál, két fő és két kiegészítő meghajtással, a jól ismert leszállótalpakkal, antennákkal és hosszában nyíló fülketetővel.


Elemlista a maradványokról.

Űrkopter tehetősebbeknek.

Jelzőlámpák sokasága, ha ide jönne hozzánk, tuti megvakulnánk.

Dög nagy hajtóművek. Hopp, leesett az egyik másodlagos egység végeleme.

A fülke hátulja teljesen egyéni megoldás, hasraütésszerűen jött a kialakítás

Hm, ez az elején ágyú lenne? Fogjuk rá, hogy ennyi önvédelem kell, az űrkalózok nem alszanak.

Innen nézve elég karcsúnak tűnik  a géptest.

Felszállásra készen.

Az alján bizonyára lehetett volna még dolgozni, de puritán kinézetre törekedtem.

Céllövölde, találd el a bikaszemet!

2. verzió

Ez már érdekesebbnek ígérkezik, na nem mintha az előbbivel komoly gondjaim lettek volna, sőt. A kis szöcske és statikus egység lehetősége érdekesebbnek hat. A kicsi űrjárgány mellett meg kell alkotni egy radarállomást is, nem egy nagy kihívás, sajnos elég sok kocka kimarad ebből az elképzelésből, talán egy kicsit még lehetett volna dolgozni rajta. Ettől még nagyon tetszik, a mini lépegetőre hajazó gép abszolút beleillene egy nagy űrjelenetbe, kellően elvont hozzá, a radaros egység viszont teljesen életszerű és korrekt.


Itt is megmaradt jónéhány esetlegesen beépíthető elem.

A kombó szett, elfért volna talán egy harmadik egység is mellé.

A radartányér mozgatható.

Kis magánjármű zéró hadászati eszközzel, rádióantennákkal és apró irányváltókkal.

Ekkora hajtóművekkel csak úgy hasíthatja az űr vákuumát. Lassan értelmet nyer a radar miértje :-)
Alulról, csak hogy mindenhonnan látszódjanak.
3. verzió

A favorit, nekem ez nagyon bejött. Igazi űrvadász, fegyverarzenállal, szép nyílszerű felépítéssel, jó ránézni. Megépíteni talán ezt volt a legkönnyebb, köszönhetően a jó fotónak.


Itt is maradt ABS rendesen.
Kecses sziluett.

3 hajtómű, 2 torpedó. Elfogóvadász.

Nem nagy, de ütős. Jól el van látva antennákkal ez is.

És ha a középső kis tolóerőmű beindul, akkor leégeti a szürke antennát?

Oldalra nyitható a fülke teteje.
A hasáról is egy exponálás.


4. verzió

Csupaszárny, ez volt az első benyomásom. Meg hogy a felső része milyen legyen, ugyanis az ábrán alulról ismerkedünk meg vele. Jöhet az építői szabadság. A négy alternatíva közül ez a a legnagyobb, ebbe kell berakosgatni a legtöbb kockát, cserébe ezzel lehet a legtöbbet elszöszölni. A szárnyak még hagyján, de a felső résznél habár szabad kezet kapunk, de érdemes csínján bánni a lapos elemekkel, gyorsan gondunk adódhat. Nekem akadt, szét az egész és újra össze, kicsit máshogy. A végeredmény egy közepes űrhajó lett, méretesebb belső kabinnal és egy tárolórekesszel a fenekében, négyes meghajtással és az elengedhetetlen díszítő részekkel, villogókkal, terminálokkal.


Ez már egész jó felhasználási arány!

OK, előre azért önvédelmi eszköznek lennie kell valaminek.

Picit hasonlít a 1693-asra. Talán.


Puttony.

Elforgatható az ágyú, lehet, hogy mégsem annyira ártatlan a hajó?


CSÍÍÍÍZ!!!!

Értékelés

Ötlet: 5/5
Classic Space, ez már önmagában garancia nálam arra, hogy kicsit jobban görbüljön a szám sarka, de ez a készlet tényleg telitalálat. OK, nem Light & Sound szett, de attól még rengeteg pozitív megoldással, szép színekkel és részletekkel bír. Maximálisan elégedett vagyok vele, régi a kapcsolat :-)

Kockák: 4,5/5
242 darabos, ez nem sok, teljesen átlagos. A szárnyelemek jól jönnek máshol is, a kabinfelek szintén, a függőleges vezérsíkok és a sok nyomtatott elem is teljes mértékben rendben van. Csak azért nem adok max pontszámot, mert van nála kockákat tekintve tökéletesebb űrjármű. Doboz? Akinél ez a kiszerelés nem jön be, az ossza meg ellenvéleményét komment formájában, garantálom, hogy népharag súlyt le rá.

Minifig: 5/5
Egy legény, az eredeti CS korszakból. Ha ketten lennének, csillagos 5-ös lenne.

Alternatívák: 4,5/5
Négy modell pluszba, ez nem kevés, ráadásul nagyon jók, nem érzem azt, hogy csak kötelességből kellett volna prezentálni őket, sokkal inkább a sokszínűségét mutatja meg a témának és jelen készletnek. Mindegyik a maga módján jól eltalált darab, a nem felhasznált kockák éppen hogy csak rontanak az összképen, ha ennyi, akkor ennyi. Marad a saját verzióknak is.


Élmény/játszhatóság: 5/5
Kell kommentálnom? Számomra evidens a pontszám.


Összegzés: 24/25
Hajszálnyira az eminencia határától. Az eredeti készlet újonnan, hibátlan kockákkal nem hiába vett le a lábamról régen.
Személyes megjegyzésem annyi lenne, hogy ha sikerül pótolnom a kifogásolt részeket, akkor büszke leszek rá, hogy újra a gyűjteményemben tudhatom, ha nem, úgy kicsit marad a tüske, idővel csak javulhat a helyzet.
Addig is megy vissza a polcra a jelentősebb készletek mellé, ott a helye.

2 megjegyzés:

  1. Nekem az 1593-as készlet megvolt,unokatesóm kapta annó,majd én megkaptam tőle..Rengeteget játszottam vele,mára sajnos nincs meg belőle szinte semmi...Viszont ugye a 6880-as igen :)
    Amúgy a nagy úrhajó tudta hordozni is a felszíni járművet hozzá lehetett kapcsolni hátul, a képen látható szürke 2x4-es plate plusz rounded brick segítségével:)

    VálaszTörlés
  2. Fúúú, én azt hittem, hogy inkább a 6890-es ihlette, mert annak van ugyanígy nyílás a szárnyán.

    VálaszTörlés