8 Reggeli kávé mellé: 6651 - Mail truck (1982)

Jelen bejegyzéssel én is megpróbálok hozzájárulni a jó heti kezdéshez. Deer rövidke végigjátszásainak köszönhetően kicsit szétnézett a szerkesztőcsapat odahaza és talált egy-két, néhány, rengeteg olyan készletet, amit a heti merítések során közzétehetünk.  Következzék hát akkor egy színesebb darab a hőskorból. Próbálom tartani magam a Deer által alkalmazott posztmenethez.
Megjegyzés: Mivel a cikk elkészülte után vettem észre, hogy anno a kockagyáron Brickfan tollából is született már ismertető a postás egységről, így azt is olvassátok el, remélem rajtam kívül már mindenki találkozott vele :-)

Neve: Post Office Van/Mail truck
Sorozatszám: 6651
Témakör: Town
Altéma: Post Office
Kiadás éve: 1982
Kockaszám: 43
Minifig: 1
Ár: Itt nagy a szórás, általában 2-3000 ft-ért árulják max. leírással, BL-es árak 20e ft fölöttiek is lehetnek. Jelen esetben 3500ft-ról beszélhetünk, komplett állapotában.

Én óriási szerencsével nyúltam bele ebbe a boltba, kb fél éve vettem egy csomagot, ötödmagával. Ahogy akkor számoltam, nagyon megérte, ugyanis majdnem a ténylegesen hardcore gyűjtői darabbal van dolgunk. A kockák tökéletesek, a leírás tömör gyönyör, a dobot is nagyon szép, egyedül a nyitható füleknél van egy kis eredeti ragasztásból fakadó trancsír, de minimális. Nekem ennyi elég.
A dobozban megtalálható 43 elem mellett a leírás és egy kis ismertető füzetecske figyel, most mondhatnám azt, hogy olyan cuki, de nem teszem. Ja ige, az eredeti matricaív is benne volt! Az eladó sajnos azóta eltűnt, legnagyobb bánatomra.


Az építés
Kezdjünk neki, nem lesz hosszú, sajnos.

Elsőként összeáll a fekete nadrágos, piros felsővel rendelkező postásunk, kötelező postai emblémával a mellén, laza hajtókával. Az elengedhetetlen mosoly a védjegyévé vált a legónak, itt is ránk mosolyog. Dániában már akkor is öröm volt postásnak lenni :-) A tökfödő lehetne rendőré is, most egy kevésbé hivatalos egyén fejére került. Összhatásilag pöpec.Következzék az autó.
Indítunk az alvázzal, rákerül a fülke alsó kerete és a hátsó sárhányó, majd az ajtók,  kormány lámpák és ablak. A hátsó dobozt 4 rész alkotja, a 2 oldalfala a jó nagy emblémával és a hátsó ajtóval megoldásügyileg kedvelt volt ekkoriban, sok más járműnél visszaköszön. Mert jó. Az alja a csomagtérnek sima, könnyen be- és kipakolható, ugyebár valahol a postaládát is szállítani kell. A tető sárga, mint a kasztni, a fülke feletti rész felhajtható, a kerekek még fémtengelyen ülnek. Én csak a hűtőrácsot hiányolom a két fényszóró közötti 1*2-es tégláról.Az alternatívák

A hátlapon három építhető verziót találunk, ezek visszaköszönnek az építési útmutató végén. Szerencsénk, hogy pár elemből állnak csak, nem jelenthet nehézséget az összerakásuk. Szépen libasorban egyre kisebbek a delikvensek, szigorúan postás mindegyik (ugyebár a kötött pálya miatt), de ötletben nagyon jók.

1. lehetőség:
Ezt az osztályozó udvarán tudnám elképzelni, ránézésre csak a raktere kisebb.


2. lehetőség:3. lehetőség:

Értékelés

5/5 a figurának. Szuper, semmi csicsa, a készlethez tökéletesen passzol
4/5 a kockákért. Sajnos ez sem sok, de elég változatos, a postaláda a 3 levéllel nagyon jó, a stenclik meg feldobják a nagy elemeket. 
2,5/5 az árára. Egy közismert és magasra értékelt darab, olyan korból, amikor az "igazi" legók születtek. Ez az árában is meglátszik, tökéletes darabot meg kifejezetten nehéz kifogni. Szerencsém volt, de ettől még árban az átlagot érdemes nézni.
5/5 az alternatívákra. 3 verzió, nagyon jó ötletekkel és megvalósítással.
5/5 játékélményre. Alap a városban, jól pakolható. Maximumot neki!

Összességében 21,5/25, ami negatívuma van, az az ára és a kis elemszám, minden más szinte az eminencia határát súrolja. Kötelező darab minden komolyabb city, town, legoland legózó számára.8 megjegyzés:

 1. Ez nekem is megvan. Mostanában rámentem a postásokra, sikerült beszereznem pár készletet, jó lenne ha az összes meglenne, de sajna ebben a sorban valóban vannak húzós árú és ritka játékok.

  Nem adom fel! :-)

  VálaszTörlés
 2. Igen igen! Nemcsak hogy megvan, de itt is van velem a melóhelyen, szívmelengető darab, valahogy a színe, a kis hátsó ablak/ajtó visszaadja nekem a classic town esszenciáját. Bár, ha egyet kellene választanom, bajban lennék a dobozos rendőr és e között. Na jó, a dobozos mentő is fejtörést okozna.

  Hosszú skype/telefon alatt van mit tologatni egy kicsit :)

  http://flickr.com/gp/hatalmas/385pQf

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Te csalsz, ennek az ajtaján nincs matrica! :-)

   Törlés
  2. Nem csalok, matricázok :)

   Törlés
 3. Ez nekem is meg van dobozban. :) Jó kiegészítője a postának.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt akkor nem küldted el reggeli szösszenetnek :-) Jönnek a tied is, de ez a postás vonal nagyon jó lett (folyt. köv), ahogy látom mindenkinek kötelező darab, nagyon helyes!

   Törlés
 4. Majd a 674-est (http://www.1000steine.com/brickset/images/674-1.jpg) akarom megírni.
  Illetve összeszedem magam a 375-ös sárga vár végigjátszásra. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. 375-ös végigjátszására, ami megvan??? Azonnal futni haza végigjátszást írni a kevéssé szerencséseknek, legalább neten lássuk :)

   köszi.. :P

   Törlés