2 Minifigjátszás (CM8 13. rész): Red Cheerleader

Ha egyszer valami elindul... Már megint egy olyan megnevezés, amibe nehéz belekötni. Volt már hajrálány a CM1-ben is, így logikus volt, hogy valahogy megpróbálnak megkülönböztető jelzést ráaggatni a leányzóra, s mivel pirossága a legszembeötlőbb, nyilvánvaló választás volt az erre való hivatkozás. Mindenesetre én jobban szeretem a hazai megfogalmazásokat, így a fent nevezett “Hajrálány”, esetleg Pompomlány hivatkozással élek a továbbiakban.


Téma
Az Alabama Annihilators vezérszurkolójaként is számontartott Annie Angelcrow pompás fizikumát gyakran villantgatja más csapatok királyi izomzatú fiúkái szeme láttára, ám alapelve a “mindent a szemnek, semmit a kéznek” filozófia tiszteletben tartása – persze nem minden áron. Legújabb “páciense” Brady Chester, a Michigan Monkeys soraiban feltűnt szemrevaló pasinger, így ki is használ minden lehetőséget nőies jellemzőinek vizuális érzékeltetésére a nevezett focista irányába. Jó érzékkel levette már az első reakciókból, hogy Brady nem a szokásos Hal- vagy Kenguru-típus, így a jó test mellett jó agyat is magáénak tudó Annie szíve is szívesebben ver érte, mint a korábbi, csak bolondításra kiszúrt hapsikért. Nőiesen manipulatív tevékenysége várhatóan kétoldali sikerrel koronázza a bontakozó románcot, ám a végkifejletig még várnunk kell.

Az LEGO miniszoknyákról szólvást...
Szegény AFOL, TFOL, gyermek és mindenki más, kinek naív hite azt diktálja, hogy a hosszas évtizedek óta készülő minifig hölgyek, leányok, asszonyok, csajok közepette bizonyára garmadával akad miniszoknyás ábrázolású, súlyosat tévednek. (Hacsak nem az “1-2-sok” típusú számolás hívei). Meredek tetőelemmel persze valóban elterjedten ábrázolnak hosszú szoknyát, ruhából is volt már néhány nyamvadt próbálkozás, ám most a combikra festett pasibolondítóról kívánok megemlékezni. Hét ilyesmit találunk (legalábbis ezen iromány készültekor), ha mélyre ásunk, ám ebből a két licenszelt figurához való csak jelzés szintjén megy el, husivillantás nincs. Maradt tehát 5, amiből egyikük épp Annie formás lábaihoz tartozik, míg a maradék négy rendre: 2008-as, tehát meglehetősen friss a legöregebb darab is, mely egy roppant gnómszerű fehérnéphez tartozik, kinek ráadásul nem tudom mire vélni sárgától eltérő bőrszínét, tekintve, hogy a Racers altéma 8161 Grand Prix Race szettjében szerepelt. Ezután már csak CM sorozatokban bukkan fel egy-egy példány: 8683 (CM1) Cheerleader 2010-ből, 8803 (CM3) Tennis Player, valamint a jelen téma szerint vicc-kategóriába tartozó 8805 (CM5) Cave Woman 2011 esztendejéből.

Statisztika
Súlycsoport: 6., 7.
Kockaszám (az alaplapon felül): 6 db

Kiegészítők: 2db pompom
Érdekességek: pompom [akkor is, ha a CM1-ben már volt :) ]

Figura
Miss Angelcrow külseje alapján egyetlen ismerőse sem gondolná, hogy nem azt előtérbe helyezve szerzi remek osztályzatait hétről-hétre. Intelligencia-hányadosának kiemelkedő, 164 pontos értéke több mint elegendő, hogy röhögve vegyen olyan akadályokat, melyet belterjes orvos-családok reményteljes csemetéi, güzü-szorgalmú matekzsenik, netán poétának készülő beborult egyedek is csak izzadva tudnak teljesíteni, ami ez utóbbi három csoport prominens tagjait persze annál is jobban bosszantja. Ez a kiugró IQ (és persze a nem akármi megjelenés) jócskán növeli az erősebbik nemmel folytatott kommunikáció saját előnyére történő formálásának lehetőségét, melyet ő természetesen roppant politikus módon képes kezelni. Ennyi elég is a körítésből, lássuk, amit látni lehet!


Szépen formázott, korrekt szemöldök borul ártatlannak szánt pillantású, csillogó bogárszemei fölé, s szempillája – bár minimum jelentős Max Factor Lash Extension Effect kezelést feltételeznénk róla – természetes ívű, méretű és színű, olyannyira, hogy kizárólag a legexkluzívabb estélyeken való részvétel esetén hajlandó bármit is rájuk pancsolni. Ha már így, hát szájával annál vadabban bánik, s nem átall zöld, kék, Barbie-pink, arany, vagy akármily más színt rákenni, tudván-tudva, úgyis átütő sikere lesz. A mai napon sajnos, vagy szerencsére, jóval konszolidáltabb megjelenést választott, s ajkain a Chanel “Le Rouge” eredeti pirosa pompázik, miközben nyelvével gyöngysor-szerű, tökéletes fogsorán játszadozik, “finom” jelzéseket küldve Brady felé. Hosszú, hollószín hajának fazonja a részemről legkedveltebbek közé tartozik, s talán kijelenthetjük, hogy nőiességet mindenképp kölcsönöz viselőjének.


Felsőtestén az Annihilators csapatának nagy “A” emblémáját mutató piros egyendressz feszül, mely kiemeli karcsú, sportos alakját, s karjait teljes egészében látni engedi, az ellennemű szurkolótáborra erős hangulatfokozó hatást gyakorolván. Sajnos nem számoltak azzal a röpke ténnyel, hogy mosáskor a piros holmik a fehér dolgokat előszeretettel rózsaszínűsítik, hacsak színfogó kendő nem leledzik a mosógépben a szükséges időpontban. Csini pompomlányunk is így járt viseletével, hisz mind nyaktájon, mind az “A” körvonalában a fehér nem igazán fehér, s melyet a LEGO jótékony tervezőgárdája igyekezett leképezni még mindig működésképtelen fehéret-a-színesre festőtechnikájával.


Formás futóműveit a hajrálány-csapat egyen-miniszoknyája rejti csípőtől lefelé. A ruhadarab leginkább a falatnyi jelzővel jellemezhető, duplán rakott, hogy pörgésnél vízszintesen elterülő koronggá válhasson, s rajta az A.A. csapatának mindhárom színe megtalálható. A fehér viszi a prímet, míg a piros és a fekete az alsó harmadban elhelyezett, vízszintesen futó csíkok formájában jelenik meg. Sok kommersz cheerleader-brigádtól eltérően, ők a legfinomabb bőrből készült fehér, hosszúszárú bőrcsizma mellett szavaztak, így mintegy bekeretezve és kiemelve a (hasonlóan finom, ám saját bőrrel fedett) lábszár-térd-comb vonulat középső traktusát.


Hajrálány nincs pompom nélkül, s nem ússzuk meg jelen esetben sem eme fontos elemnek az áttekintését. Annie csapata természetesen piros-fehér cuccokkal csapatja, melyek bolyhos mivoltukban remekül állnak a lányok kezében, s ruházatukkal királynői összhangban vannak. A LEGO a marokra foghatóságot ésszerűen és jópofán oldotta meg, viszont MOC-olási szempontból lehet, hogy problémás lesz a felhasználása. Persze érdekes alkatrészeket egyedi alkotásokban felhasználni mindig jó kihívás.


Értékelés

Ötlet: 4/5
Az ötlet már a CM1-ben le lett lőve, viszont ellendrukker nagyon kellett már melléjük, így ennyit mégis érdemel a leányzó.

Festés: 3,5/5
Az arc nagyon tetszik, a láb festése korrektnek mondható, az viszont, hogy a színes testre rendes fehéret még mindig nem tudnak pingálni, cseppet szomorteljes. Távolról, ellenszélben, homokviharban még elmenne, de így hozza a mínuszokat.

Fejfedő: 4,5/5
Szimpla, ám tetszetős hajzat. Bevallom, a CM1-es elődnek ugyanilyen fazonú haja van, ám szőke, melynél ezt a feketét nagyságrendekkel jobban csípem. Egyébiránt kommersz haj-darab, így azért 5-öst nem adnék rá.

Kiegészítő: 4,5/5
Pompomlánynak pompom? Naná. Tök jól fest a hölgyemény kezeiben, és szerintem más díszítési lehetőség is kinéz belőle.

Cukiság/Jópofaság: 5/5
Arcra nézvést telitalálat. Cukin mutat felpompomozott valójában, és nagyon jópofa történetekbe ágyazható őkelme, pláne ha eddigi okfejtésemet is figyelembe vesszük.

Összegzés: 21,5/25
Eléggé kedvelt darabom a sorozatból, és emiatt lehet, hogy felturbóztam a pontjait, de hát szubjektivitás nélkül mit érne az egész?


2 megjegyzés:

  1. Remek írás megint, köszi :)

    VálaszTörlés
  2. :) és viszontkösz.

    Még 3 van ebből a szériából. Ha nincs eszelős tiltakozás, akkor majd folytatom a CM9-cel. (Persze néhány hét lélegzetvétel után)

    VálaszTörlés