4 Minifigjátszás (CM8 12. rész): DJ

Kezd szokássá válni, hogy ül a LEGO által adományozott név az adott figurára. Ha ez így marad, drasztikusan csökkenni fog a leütések száma, és akkor kiadói ejnye-bejnye jön, sőt! Szeretem édes anyanyelvünket előnyben részesíteni, ám a vonatkozó “lemezlovas” kitalációt nem nagyon sikerült magamban meghonosítani, jobbat meg nem tudok, így marad az eredeti felállás. Öltözékét tekintve persze lehetne begőzölt bakelitgyűjtő audiofil is a megjelenített karakter, de az meg annyira nyakatekertnek tűnt, hogy nem is vesztegettem rá sokkal több időt.
 

Téma
Szása a helyi menő csávó elhatározta, hogy távoli ősei előtt tisztelegve fölveszi a DJ Rhuzky művésznevet és Tinódi Lantos Sebestyénen, Szécsi Pálon, valamint ByeAlexen nevelkedett abszolúthallású hangérzékelő szerveivel szerzett tapasztalatait a köz – és perselymalaca – javára fordítja. Ez utóbbinak soványka volta egyelőre jelentősen beszűkíti lehetőségeit, egészen pontosan egy bakelitlemeznyi zenemennyiség, illetve az otthoni HP DeskJet 560C típusú, huszadszor is felújított nyomtatóval pöttyintett, és Technokol Rapiddal véglegesített fantasztikus borító erejéig. Fantasztikus, hiszen sokszorosan kizsigerelt, utántöltött patronjaival normál esetben jó, ha 4dpi felbontást sikerül elérnie, míg most brillírozott, és képes volt 12 dpi-re feltornázni ezt az értéket, mely nélkül eleve esélytelen lett volna, hogy bárki rajta kívül el tudja olvasni azt a hihetetlen macskakaparást, ami így a borítót “díszíti”.

ABS muzsika
Sok egyébhez hasonlóan sem a klasszikus zene, sem a popkultúra zeneszerszámai, zenészei, tartozékai, sem pedig az azokat önfeledt vidámsággal élvező közönség nem mondhatják el magukról, hogy a LEGO valami csodálatosan változatos módon, évtizedeken átívelően örökítette volna meg bármelyiket is. Tekintve, hogy fő vonulata ennek is a Fabuland világában leledzik, s ama szériáról már volt szerencsém egyebek kapcsán ömlengeni, most juszt azért sem teszem ezt. Majd meglátjuk, van mit keresgetni így is, ha kissé szűkösebben is. Itt van először egy Homemaker pianínó 1973-ból: 293 Piano. 1998-ban a Duplo Western altémájában 3 készlet is megjelent ugyanazzal az indián dobbal. A köztes időkben számos babaház is előfordult a Scala és Belville témák eresztésében, s ezek többek közt CD-játszós rádióval, és CD-korongokkal is ellátták az érdeklődő közönséget. 2010-ben a 2824 City adventi naptárban egyből két eszköz – egy szintetizátor és egy dobfelszerelés – is volt, s még ugyanezen évben a CM1 sorozat Circus Clown figurája kezében hozzájuthattunk egy eredeti, Laxi Lajos típusú arany trombitához. Végül, hogy zárt rendszerré tegyük történelmi kutatásainkat, ím, egy Bösendorfer zongora kisebbségi komplexussal megáldott mintapéldánya, megintcsak egy csajos készletből, nevezetesen a 2012 évi Friends sorozat-béli 3932 Andrea’s Stage című aprólékból, aholis kúl, hordozható, CD-vel kombinált elektronikus zajkeltő eszközre is rátehetjük kezünket.

Statisztika
Súlycsoport: 3.
Kockaszám (az alaplapon felül): 6 db
 

Kiegészítők: bakelit lemez, “tokkal”
Érdekességek: fejhallgató a hajra applikálva

Figura
Szása, az örök világutazó Doktor Doktorovics kései leszármazottja, ki külsőségeiben a legkisebb mértékben sem hasonlít marcona cárevicsre hajazó dédapjára, ám életvitele alapján még kevésbé mondható meg, hogy akár egy molekulányi genetikai kapcsolat is lenne kettejük között. Ennek ellensúlyozására találta ki a fent jelölt dédapai vonalon kívül még további 7 más nemzet vérét magában csörgedeztető zenekedvelő szájbergyerek a diszkósági intézmények körzeten belüli meghódítását, melynek első fontos beruházásaként kipingálta ruházatát, majd előállította egyetlen gyűjteményes bakelitjének modernizált, s saját művésznevére szabott borítóját.


Rhuzky mester orcája a teljesen vegyített génállománynak köszönhetően elég magyarosan csajozósra sikeredett, melynek mimikai finomításain már most, első közszereplése előtt elkezdett dolgozni. A flörtölős félmosoly, és az egyelőre túlzásba vitt kacsintás jótékonyan ellenpontozza a busa szemöldököt, mely terebélyességét tekintve máshol bajusznak is elmenne. A fenti grimaszok viszonylag árnyalt ábrázolásába a LEGO nem keveset feccölt, hiszen 3 színről van szó: a szokásos feketét nem kell bemutatni, a szem csillanásához viszont cseppnyi fehér, az arcvonások hangsúlyozásához pedig barna színek járnak, mely trend egyre szélesebb körben terjed, főleg licenszelt témáknál. 
 

Fekete szemöldökhöz nagyon helyesen fekete hajzat társul, melyet valami jókezű fodrásztanonc haver cakkozhatott nem túl menőre, de lenyalt hülyegyerekfazonnál azért jóval ütőképesebbre. Mint sorozatbéli kolléganője, miss Cowgirl is elszenvedhette, a haj, és egyéb fejrevalók egyelőre csak egybeöntve tudnak napvilágot látni, ezért így járt Szása Sennheiser HD800 utánzata is, melyet a piacon az eredeti árának feléért vesztegettek. (leszámítva azt az apróságot, hogy közben devizanem-váltás is történt, tehát a pontos meghatározás “750 HUF az 1500 USD helyett” lenne). Mivel az utánzat festése erősen pergett már másnap, és az eladó nem értette a “garanciális csere” bonyolult szóképet, kedvelt dídzsénk kénytelen volt még egy flakon kályhaezüstbe is beruházni, hogy egyenletesen csillogóvá varázsolja menő holmiját. Erről az “egyenletességről” mindenki győződjön meg saját felelősségére a rendelkezésre álló képekből.
 

A könnyed elegancia híveként, zenevezénylő hősünk előbogarászta 7 éve sutba dobott sötétzöld dubwil pulcsiját, valamint enyhén kiszöszölődött szürke kötött mellényét, s nem átallott ez utóbbihoz némi textilfestéket venni, hogy a saját fejéről készült árnyképet, és az internet óriási ingyenes választékából lelt graphic_equalizer_lores_3dscenery.png című piktúrát kombinálva valami elképesztő vizuális katarzist okozó királyságot alkosson – szélesnek a legjobb indulattal sem nevezhető – mellkasára.


Ki farmerre szavaz, rossz lóra nem tehet, mondja a Levi's álmoskönyve némi képzavarral élve, s mai haverunk le is csapott erre, mint Jhon Caldwell ántihősének Szkander Graun™-nak musztafa buzogánya a vigyázatlan koponyákra. Természetesen az árus kérdésére, mely szerint *lecseréjjük a Wranler cinkét “Live's”-re?*, a válasz egyértelmű igen volt, hiszen meríteni csak tiszta forrásból szabad és érdemes. Ennek köszönhető, hogy az így már igen ütőssé vált szereléshez ingyen sikerült kikönyörögni, egy amúgy is ajándékként kínált műanyag övet, melynek végét és csatját a fentebb már említett kályhaezüsttel sikerült elképesztővé varázsolni. A csodás sárga és aranyszínű műanyag szegecsek és a duplasoros – festéssel helyettesített – varrás különösen fontos szempont volt a vásárlásnál, mígnem otthon eszébe nem jutott DJ Rhuzky őokosságának, hogy rekeszizma alatti részei a dj-pult miatt úgyis a jótékony láthatalanság ködébe vesznek.


Végül, de első sorban itt vannak őkelme kiegészítői is, melyek tulajdonképpen szoros egységet alkotnak, s Rékocsnak már volt szerencséje erről tájékoztatni minket, igaz némileg más környezetbe oltva ezeket. Ahogy arról már az elején megemlékeztem, a fickó saját nyomdatechnikai felkészületlenségének áldozata lett, s így sikerült előállítania a mind színben, mind tipográfiailag elhanyagolható jósággal bíró, 2x2 csempével megvalósított borítót. A felirat szerint DJ Rhuzky nevéhez fűződik a beltartalom, mely a Hollywood Dowez címen kíván a köztudatba vonulni. Tekintve a szűkös mennyiséget (mindössze 1 kópia), és az egyébként jobban sikerült – 2x2 körcsempéből nyomott – bakelitlemez sérülékenységét, erre csak akkor van minimális sansz, ha már az első alkalommal sikerül slágerré avanzsálnia a zenei tartalomnak.

Értékelés

Ötlet: 3,5/5
Közepestől picit jobb, pláne a mostanában rendre megjelenő énekesek, zenészek, punkok, miegyebek közepette, hiszen talál neki helyet, aki keres. Városi, netán iskolai diszkóba elsüthető, bár szerintem a számítógépgüzüvel tudna igazán nagy barátságba kerülni.

Festés: 3/5
Az ezüst fejhallgató több helyen egyenetlen festésű. A mellényen 5 különböző szín vonul fel, de gagyi a minta. A nadrág farmerizált festése jól használhatóvá teszi azt, és az arcfestés menti meg a még rosszabb ponttól az összesítésben.

Fejfedő: 2,5/5
Gyakorlatilag “a tini elvonult szobájába zenét hallgatni”, vagy az alapértelmezés szerinti DJ felhasználáson felül hirtelen nehéz elképzelnem szélesebb körű értelmet.

Kiegészítő: 5/5
Nálam egyértelmű vonzerő a lemez+tok páros, még ha szapultam is a tok töketlen nyomdai megvalósítását

Cukiság/Jópofaság: 3,5/5
Cukiság zéró, a jópofasági faktorát meg csak a fintor az arcon, és a lemez a kézben menti valamelyest.

Összegzés: 17,5/25
Elég alultáplált ponthalmaz szegénynek, de hát ilyen is van a világon. Lehet, hogy némi variálással még lehet rajta húzni, ám egyelőre ennyi és pont.

4 megjegyzés:

 1. A mosolya classisc space-es, úgyhogy nálam nyerő :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Öltözéke pedig gravitációs fixponttal és harmadfajú materializációs technológiával felszerelt, nanoálcázott holmi.

   Hivatalos neve:
   Cellulózalapú, Lézer-Adaptációval Segített Súlytalansági Ionpolarizátoros Cirkoruha
   Saját Pulzusdetektoros Annihilátor-Centralizáló Egységgel

   Törlés
 2. Ne becsüld le a bakelitet, a tegnap vett kislemezemnek sincs semmi baja.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem becsülöm, a 40 évesnek sincs közel se annyi, mint a 10 éves CD-nek :)

   Törlés