0 Végigjátszás (alternatívával): 41020 Hedgehog's Hideaway

Az első sorozatot az “Így jár az, ki sorozatot vesz” szlogennel zártuk, s ma ennek más vonatkozású értelmezése kerül előtérbe: új sorozat jelent meg ugyanis a témában, és ez újabb három tasak megvételét irányozza elő. Lássuk az elsőt.Téma
Az első sorozat eszmei örökségeként, s a másodsorozatban egyetlenként, vadonélő állatkát kapunk a legkisebb számú tasakban, nevezetesen egy tüskéshátú ismerőst. Olivia és Mia első sorozatbéli babérjait elirigyelve, Emma nekilátott, hogy a lovastábor közkedvelt sünilánya, Hedgehog Hanna mellé szegődött ifjú hősszerelmes Sün Sanya számára elfogadható rejteket tákoljon a saját és barátnői nagyobb örömére. Tekintve műszaki téren járatlan agyát és kezeit, pompás palotára azért ne számítsunk.

Statisztika
Ár: 992,-..1.490,- (1.290,-)
Kockaszám: 34 db


erről van ma szó
Állatka: sün
Építmények: 1 db
Matrica: nincs
Tasak: az első szériából ismert, macskaeledeles csomagolásra hajazó darab


Alapkészlet
Sün Sanya, ki hamarost ifjonti hévvel veti magát a sünudvarlási technikák gyakorlati alkalmazásába Hanna kapcsán, láthatóan az erősebb nem képviselője, hisz Hanna hamvasabb színéhez képest férfiasan sötét, mintegy feketésbarna tüskepáncélt öltött magára, így kürtölve világgá fölényét a környék lakóival szemben.
 
Antropomorfizálón kedves mosolya ne tévesszen hát meg senkit a szemlélődők közül, hisz Sanya igen vérmesen tudja rendreutasítani a kekeckedőket. Halvány szürkésbarna írisze érdekes színfolt a helyi állatvilágban, s becsülik is érte rendesen a környéken lakók. Alapítom ezt arra a tényre, hogy az eddigi élővilág képviselői mind kék vagy zöld szivárványhártyával menőztek.Pöttöm lábai, mint bőrleffentyűk, fityegnek hasán, s ezeknek köszönheti a maradék heartlake-i lakosság szimpátiáját. Játék szempontjából ismét dícséretest alkotott a LEGO, hiszen kis mérete ellenére kézreáll, s – mint később láthatjuk – pozícionálásával, stabilitásával nincs különösebb gond.


Feje tetején, a tüskék rejtekén lyukat lelünk, s mivel ismét 3 masnival lettünk gazdagabbak, eggyel be is olthatjuk őkelmét.

Előtanulmányainkból, s gyermekkori meséinkből ismeretes, hogy a sünök imádnak az avarban élelem után túrni, s jöhet nekik bogyó, rovar, bármi, örülnek neki. Emma ezen tézisből kiindulva tervezte meg a természetesnek ható műavar túróhelyet Sün barátunknak, s szerencsére nem felejtett el gondoskodni az élelem napi utánpótlásáról sem, melyet ma két fosókaszilva (úriasan idegen nevén mirabella) jól kigondolt elhelyezésével oldott meg.


Már-már alapvető követelmény a sorozatban a színkavalkádos építkezés, így Emma sem akart kilógni a sorból. Meg is lett az eredménye, hiszen már az első lépésekben 5 szín kerül felhasználásra, ami a későbbiekben majd még hárommal bővül. Mindenesetre elég lapos az indítás, a szó szoros és átvitt értelmében is.


A következőkben egyszerű SNOT-elemek is kerülnek az építménybe, eddig talán nem is tapasztalt részletet produkálva. Szerencsére a bézs elemek csökkentik a csiricsáré hatást, nem növelik.


Zölddel futtatott kupolaszerű valami fedi Sanya rejtekét, ami sünéknél jó ómennek számít.


A már jelzett, érdekes SNOT-megolgások fellevelezése után felkerülnek a piros bogyók is, és így már tüskés kedvencünk igazán otthonosan érezheti magát. A favillát illetően lövésem nincs, mit keres itt, talán a lovász hagyta el süncsekkolás közepette, hisz Sanya – hiába férfiúi hivalkodása – csak nem elég erős annak elcsaklizásához.


A szép Mutsu alma gyönyörű, talán szülinapi ajándék ma Emma részéről, és Sününk nem is variál sokat, hátára kapja, hogy rejtekhelyén békében fogyaszthassa el azt. (Szerencsére nem tudott arról, hogy a meseirodalomban elterjedt sünháti élelemcipelés elmélete óriási marhaság, így ez nem is befolyásolhatta őt különösebben.

ím, eljött a masni alkalmazásának értelme: nélküle az almacipelés megoldhatatlan feladat lenne...

Hat darab maradék elem növeli hangulatunkat a végére, annál is inkább, mert a pöttyökön és masnikon kívül még egy 1x2 rózsaszín csempe is akad köztük.


B-modellt ismét kapunk, tehát úgy fest, valóban meghonosodik ebben a vonalban a B-kínálat hagyománya. Természetesen ismét csak egy összerakott modellt láthatunk az útmutatóban, s ha nem szeretnénk találgatni, LEGOéknál találhatunk útmutatókat az alternatív építkezésekhez. No nem kell megijedni, nem bonyolult a dolog, így én mellőztem is eme segítség igénybevételét, annál is inkább, mert az építkezéskor még nem állt rendelkezésre.


Emma – megvilágosodván – rájött, hogy egy hím nem csak bujdokolni, de parádézni is szerethet, s így egy kis dombocska felturbózását tűzte ki másodcélul. Az erősen megkérdőjelezhető minőségű építmény felépülését alant követhetjük figyelemmel. Az első lépésekben megfelelő mennyiségű követ és földet hordott össze a leányzó, amivel megadta a vacok alapvető formáját, s előre – talán az Ózból merítve – sárga téglákat helyezett.A bozót háttérbe való ültetéséhez dísz-zsaluküvet alkalmazott (LEGO-leképezésben a hátrafelé kinyúló SNOT-megoldás adja), a finom piros és rózsaszín falatkákat pedig körben elhintette.

 

Az érdekes, két levélszínnel minket megörvendeztetni szándékozó cserje termése narancssárga, ami igen kellemes összhatást biztosít környezetével.

lö király az trónusán
Tekintsük még meg Sanyát, ahogy felderíti terepét, s mára hagyjuk is őt pihenni. 
 
na nyilván a legelérhetetlenebb bogyó tetszik neki...
...próbálja is elérni jobbról-balról...
...és a leglehetetlenebb módokon

később, kicsiny "trónusán" sem tud nyugton megülni...
...és az almával birkózik feszt


Értékelés

Ötlet: 4/5
Az avar a rejtekhely mellett hatalmas ötlet, a villát nem értem, a búvóhely pedig az átlagosnál épp csak jobb. A B-modell építménye is csak ugyanennyire tekinthető jónak, és az sem hat rám vigasztalólag, hogy kevés elemből kellett építkezni. De legalább a végeredmények színösszhangja rendben lévőnek tűnik.

Kockák: 4/5
34 darabból a jó része érdekes, vagy jól használható, csekély számú miniatűr darabbal. A bordó növényzet/levél nagy menőség a többi meg jó átlagos.

Állatka+cukiság: 3,5/5
Aranypofa, de csak átfestése egy már létező Friends-állatnak így kénytelen vagyok fél pontot levonni. A cukiság valahogy nem bír megjelenni egyik modellben sem, így újabb mínusz.

Alternatíva: 4/5
Az A-modell mellé kiegészítőnek rendben, önállóban kissé suta. A maradékból még kellett volna turbózni. Sünhöz kissé kétesélyes, de hadd legyek most jószívű

Játszhatóság: 4/5
Az A-modell remekül játszható, a B esetében azonban már erőlködés-szaga kezd lenni a dolognak. Feltétlen továbbgondolandó.

Összegzés: 19,5/25
Nem egy óriási pontszám, de azért még a “jó kis szett ez, ha megszokjuk” kategória tetején van. Na majd meglátjuk, a többiek mit alkottak...


l Emlékeztetőül az első sorozat végigjátszásai: 41017 Squirrel's Tree House, 41018 Cat's Playground, 41019 Turtle's Little Oasis. l

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése