0 Minifigjátszás (CM8 9.rész): Fairy

Ismét egy kevésbé szimpla figurához értünk, nevezetesen az angolszász területeken kedvelt virág-, fog-, kerti- és ki tudja még miféle tündérek egyik plasztik megtestesüléséhez, mely alapján a rövid és velős Tündér megnevezést aggatom a figurára.Téma
Yo'Hanna Dawnshimmer a befolyásos Shimmering Winterpetals klán másodírnoka unokahúga mostohatestvérének ismerőse. Ily módon az égegyadtavilágon semminemű hatással nincs a tündérek és emberek közötti politikai viszonyok alakulására, amiért is hamarosal meglakol. Addig is, míg ez megtörténik, megfigyelhetjük, mint igyekszik elvegyülni népe életében, egy múmia hanyag eleganciáját és a magukat műkorcsolyázó bajnoknak képzelő, Vanek úr típusú levelezők szolíd konzervatizmusát ötvözni igyekvő öltözködésével.

Szárnyas minifig?
A LEGO – vélhetően a természetben is előforduló sokszínűség miatt – nem bírja kiötölni, miféle anyagból is kellene gyártania különböző élőlény-reprodukcióinak a röpképességet biztosító szervet/végtagot (az életforma függvényében). Jó persze, mondhatnánk, nem oly régen próbálgatja szárnyait ezen a téren a cég, de valóban? Kérdés mi számít “nemrég”-nek egy 35 éves múlttal rendelkező műanyag fickónál, merthogy licenszelt témában már 10 éve, 2003-ban is kaphattunk szárnyakat, a SW univerzumában az Arkanis szektorba való geonózisiak élethűbb leképezésére, a 4478 Geonosian Fighter szettben, melynek kékdobozos utódja egy évvel később megismételte a mutatványt. Anyaga átlátszó, valamelyest szakadóképes, de vastagsággal, ezáltal tartással is bíró nejlon-szerű valami, és mintázata a teljes biológiai analfabetizmus magasiskolája a maga ad-hoc katedrálisablak-mintázatával. A LEGO-nak valószínűleg nem jöhetett be a dolog, ezért ezután hosszú ideig nem találunk szárnyakat, mígnem a licensz megint győzedelmeskedett, s megjelent a Toy Story vonalon a 2010 évi 7599 Garbage Truck Getaway című készlet, s benne Izmi a rovarkatona, vagy micsoda. Izminek nem csak szárnyai, de csápjai is vannak. A szárny anyaga a most tárgyalt tündérszárnyéval megegyező, erős, áttetsző, némiképp rugalmas. Az átlátszóságból a tiszavirág életű múmiák hozták vissza a szárnyakat az ABS-világba. Tették ezt 2011-ben, 3 szettben is (7307 Flying Mummy Attack, 7327 Scorpion Pyramid, 853176 Skeleton Mummy Battle Pack), a Pharaoh's Quest sorozatban. Anyaga meggyőző, vélhetően ABS, festése szép, de ennyi volt, egy löketre elegendő mustár volt csak a szériában. 2012-ben járva hirtelen dömpinget kaptunk végre e hasznos testrészekből, méghozzá kétféle festéssel immár strapabíróbb érzetű nejlonszárnyak formájában, a már említett úttörő újragondolásában, a 9491 Geonosian Cannon készletében, valamint a múmiaszárny-utánérzésként feltűnő sötétkék Batman-szárny formájában a 6858 Catwoman Catcycle City Chase szettben.

Statisztika
Súlycsoport: 4., 5.
Kockaszám (az alaplapon felül): 7 db

Kiegészítők: 1db varázspálca
Érdekességek: áttetsző, merev szárny

Figura
Tekintsük át a szárnyas kisasszonyt a szokott módon, a fejtől indulva. Yo'Hanna valóságshow-szereplői törekvései az első pillanatban feltűnnek, hiszen nem elég, hogy eszméletlenpink rúzzsal húzta ki ajkait (melyekből az alsó valószínűleg jelentősebb plasztikai beavatkozáson eshetett át, de minimum lódarázscsípésen), hanem – virágtündérként foglalkozási ártalomnak is tekinthető – családi címerét, egy hatalmas, hatszirmú művirágot tetováltatott bal orcájára, melyet bájosnak szánt, azonban nyilvánvaló csalásnak tűnő fekete szempillagöndörítéssel igyekezett ellensúlyozni. A koromfekete szempillák mellé ott az az elvetemülten nem fekete szemöldök, és az azzal megegyezően világosbarna – valószínűleg egy nagyobb ciklonban, vagy űrtechnológiás szélcsatornában belőtt – sérója, mely oly messze van egy tündértől elvárható frizurától, amennyire pillanatnyilag lehet.Tündéri felsőtestét sikerült valami randa, szakadt rongyokba csavarni, fajtájához egyáltalán nem illő módon, de legalább virág-tündéri mivoltát itt sikerült megfelelően kifejezésre juttatnia: bal melle fölé csodálatos virágot tűzött, mintha csak egy bross lenne, mely esetünkben igaz is, hiszen a tündérek hasznos képessége, hogy nem pusztul el, amit magukon hordanak.Pillantásunk amint lejjebb csusszan, máris elborzadhat, kiben van egy csepp jóérzés. Halványzöld szabványszoknya egy retkes múmiafelsővel, jajj... Se színben, se fazonban, se sehogy nem megy egymáshoz.Szoknya alól kikandikáló lábai csupaszak, csakúgy, mint karjai voltak. A szoknya által takart részeken azonban a felsőtesti gyolcsruházat folytatódik, bőbugyogó-szerűen fedve nem közszemlére szánt testtájait.

Duplafedeles, áttetsző szárnyai kiváló segítőtársai, hiszen emberek számára láthatatlanok, s ha betakarózik velük, bármely szorult helyzetből képesek kimenteni.Végül, de nem utolsó sorban hulljon pillantásunk segítőjére, társára és egyben fegyverére a szorult helyzetekben: csodálatosan rózsaszín pálcájának varázsereje leginkább mókusok egzecíroztatásában, bambapasik fejeinek elcsavarásában és hasonló népszerű tevékenységek végzésében csúcsosodik ki.Értékelés

Ötlet: 4/5
Fantáziaföldre pedig igenis kell tündér. Hogy ez ilyen kétes módon valósult meg, az szomorú, de az alapötlet jó

Festés: 2,5/5
A felsőtest festésének minősége kifejezetten jó, de a virágot leszámítva nem tündérhez való. A nadrág siralmas, a virág az arcon borzasztó.

Fejfedő: 1/5
Nem illik a figurához, teljesen elcseszi a karakterét. Jégrevübe oké, de ide?...

Kiegészítő (és ilyesmi): 4/5
A szárny must-have, majd kitalálom mire:) A szoknya nekem eddig se' hiányzott, de ha van, jó. A varázspálca okés, bár nem egy óriási durranás.

Cukiság/Jópofaság: 1,5/5
Amilyen jó lehetett volna, olyan rossz lett. Se nem egyik, se nem másik. Teljesen át kell alakítanom, ha használni akarom.

Összegzés: 14/25
Idézve az előzőt: “Amilyen jó lehetett volna, olyan rossz lett.” Nyilván vannak ettől rosszabb darabok is a LEGO-történetben, de a CM8-ban eddig ő tartja a negatív rekordot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése