0 Minifigjátszás (CM8 7.rész): Downhill Skier

A Wikipédia, mint elsőnek kezembe akadó forrás, a “Downhill Skiing”-et az alpesi sízés szinonimájának, esetleg részhalmazának/ágának jegyzi, így én önhatalmúlag kiterjesztettem a magyar értelmezést Alpesí síelőre, megnevezés tekintetében pedig egyszerűen Síelőre. Mivelhogy hasonló sportot egyetlen másik CM8-as figura sem űz, zavart semmiképp nem okozok ezzel a lépésemmel.Téma
Laetitia, a bájos műlesikló hobbista jó barátságot ápol a sífelszerelésekkel kereskedő Cotillard családdal, így a legújabb Rossignol cuccok kipróbálásában mindig szívesen áll a márciusig pálya közelébe sem jutó família rendelkezésére. Az idei modellek a LEGO Friends ihlette pink-magenta színvilágba illeszkednek, ami határozottan jól áll hősnőnknek, aki ezzel vélhetően maximálisan tisztában is van.

Síelés kockaköntösben
Számos fazonban találkozhatunk síléceken száguldó figurákkal a LEGO-történelem során, így csak néhány érdekes darabot emelek ki a csokorból. 1999-ben ízig-vérig LEGO köntösben mutatkozik be a 1128 Santa on Skis Mikulása. Ugyanennek az évnek a szülötte az előzővel semmilyen rokonságot nem mutató Ice Slizer, a 8501 Ski készletben. 2000-ben látott napvilágott a minimális számú vállalható alkatrészt tartalmazó 3148 Carla's Winter Camp a Scala jegyében. Talán ez az egyetlen festett sílécet tartalmazó szett, és – mily meglepő – óriási méretű a léc, illeszkedve a hasonló monumentalitású Scala fighez. A 2010-ben érkezett, 211-es rajtszámú CM2 Skier a síléc és -bot tekintetében 100%-ban tesója Laetitiának. Haláli pofa, és megintcsak nagyon kocka az egyik LEGO Store Monthly Mini Model Build 2011-ből. 2009-től a Winter Village altéma évente megjelenő készleteiben is fel-feltűnnek síelők, bár nem rájuk vannak kihegyezve a készletek, olyannyira, hogy síbot gyanánt hagyományos fénykard-pengéből később varázspálcává átlényegült rudakat alkalmaznak bennük.

Statisztika
Súlycsoport: 5., 6.
Kockaszám (az alaplapon felül): 8 db


Kiegészítők: síléc+síbot
Érdekességek: -

Figura
A francia hölgyek – hasonlóan magyar társaikhoz – szeretnek magukra adni, és nemkülönben szeretnek tetszeni. Nincs ez másképp Laetitia esetében sem, aki ugyan imádja csábos szemeit az erősebb nem prominens képviselőire villantgatni, ám ugyanezen okból a síelés során nem mulasztja el védeni azokat az időjárás és a sport jelentette viszontagságoktól. Mi lehet erre jobb megoldás, mint az UVEX Supersonic Pro 2 White/Pink síszemüvege által ihletett vadonatúj darab, melynek fémes csillanása bizonnyal magára vonja a tekinteteket. Hogy megjelenése tökéletes legyen, Síelőnk nem túl halvány, de nem is túl élénk szájápoló rúzzsal óvja ajkai tökéletességét, s hogy szakértelme kiemelkedő, azt a sminktetoválás nélkül is tökéletesre rajzolt ívekből megállapíthatjuk.Az ember haja jó esetben is rakoncátlanul szálldos síelés közben, ezért a leányzó extra erős hajfixáló alkalmazása mellett tette le a voksát, s olyan frizurát kanyarított magának, melyre méltán vevő lehet a gyengébb nem egy-egy nemesebb eseményen részvevő tagja, de ugyanolyan jól viselhető a hétköznapi életben is. Színe valahol a szalmaszín és a világosbarna közti szőkés, netán finoman melírozott, és frizurája, valamint viselője válogatja, hogy rondának, elviselhetőnek, esetleg kifejezetten szépnek találjam. A LEGO tervezőit dícséri a választás, amiért most a harmadik eset vált valóra.

A jól ismert minifigurális okokból a női jelleget csak a karcsúsítás jelzi a felsőtesten, ám ez most nem tűnik a szokásos határozottságúnak, inkább jelzés értékű. Ennek okát a pufi sídzsekiben lelheti meg, akit érdekel a dolog. A dzseki – napjaink trendjeit követve – több cipzáros zsebet, a nyak védelmét is ellátni képes, magasra cipzározható galléros részt, vadóc jellegűen cakkosra varrt dísz-csíkozást vonultat fel, kellemes színösszhangban, melyhez alul a patentkötéssel készült, a csípőre puhán illeszkedő szegély ad csinos lezárást.Laetitia úgy döntött, a kínálatból fehér – egyébként egymásba pattintható – síbotokat vesz magához, s ha már a dzseki alá vett pulóvere is ezt tükrözi, hát legyen a síkesztyű színe is ez az egyszerű árnyalat.A ruházat lezárását a világoskék sínadrág, s a kesztyűvel, pulóverrel, síbottal harmonizáló, fehér síbakancs adja, melynek felső szegélye vékony fekete csíkként mutatkozik meg, s amelybe gyűrődés nélkül fut be az egyébként is egyenletes felületű nadrág szára.A Síelő mit is igényelhet még? Természetesen síléceket, hiszen anélkül bajosan hajthatná uralma alá a jobbnál jobb sípályákat. Esetünkben – talán – magentának nevezhető színű sporteszköz Laetitia jussa, mely egyedi színével, és Paradisa/Friends kedvelő hozzáállásommal való összhangjával máris megnyert magának.


Ami igazán menő még, az az, hogy a síléceket levéve sincs gond a tárolásukkal, hiszen LEGO-ék kidolgozták a miifig-kézbe való illesztés lehetőségét, melynek mikéntjét vizuálisan is igyekeztem megörökíteni az utókor számára.Értékelés

Ötlet: 5/5
Winter Village kedvelőknek, téli sportról MOC-olóknak, téli környezetben történő családi játszadozáshoz nagyon jó. A sokféle síelős és hódeszkázós figura közt is üdítő darab, és nagyon nem hiányzik róla a sisak.

Festés: 4/5
A láb festése elhanyagolható mértékű, mondhatni semmilyen. Egy kis menőzés a nadrággal (csíkok, norvég minta imitáció, stb.) még elkelt volna, vagy a bakancson dolgozhatott volna a designer. A kabát rendben van, a síszemüveg viszont cseppet festési hibás, legalábbis az egyik rózsaszín csík kilóg a fehér szemüvegkeretre is, és ez kissé zavaró, de az egész összhangjával elégedett vagyok.

Fejfedő/Haj: 4/5
Képességeim most nem elegendőek annak megítélésére, hogy hol, és hányszor, valamint milyen árnyalatokban tűnt már fel ez a frizura, azonban – mint ahogy azt már jeleztem is – ennél a figuránál maximálisan eltalált darabról van szó, és kétségem nincs, hogy egyéb nőcire is jól fog passzolni, pl. City vagy Modular Buildings környezetben. Középkori viselhetőségét a rövidebb hajhossz miatt esetleg gyerekszereplőkre találom elfogadhatónak, és különlegesnek sem gondolom.

Kiegészítő: 4,5/5
Téli témákhoz, pláne sosem látott léc-színnel... Ha még a bot is más – persze a ruhával harmonizáló – színű lenne, akkor lenne az igazi.

Cukiság/Jópofaság: 3,5/5
A cukiság és a jópofaság kis-kis részben egyaránt megjelenik ennél a figuránál, azonban mégis inkább a szépség és elegancia dominált itt, ezért is látom kissé komolyabb témákba illeszkedő kiegészítő figurának Laetitiát. (még a végén kiderül, hogy itt valami más alapján kellene pontot osztogatnom?)

Összegzés: 21/25
A Cowgirllel versenyképes pontot szerzett eme hölgyemény jogosan ért el ilyen eredményeket, összességében nagyonis tetszetős figura.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése