0 Minifigjátszás (CM8 5.rész): Football Player

A nemzetközi félreérthetőség jegyében zajlik a következő figura elnevezése. Csekélyke előképzettség elegendő azonban ahhoz, hogy beláthassuk, amerikai focit űző sportolót igyekeztek ABS-be önteni, nem kis sikerrel. A félrevezető-képes elnevezés sutba dobva Amerikai Focis névvel igyekszem hivatkozni a pasira.Téma
A Virginia Vultures hajdani üstököse Brady Chester, aki most a Michigan Monkeys vadonatúj irányító játékosa, jó benyomást kíván tenni az ellenfél Alabama Annihilators egyik hajrálányára, akinek hollószín haja, és cheerleader-felszereléséből itt-ott elővillanó guszta idomai kapásból megbabonázták. A legjobb kép kialakítása érdekében egy hónap után végre kitakaríttatta teljes felszerelését, és saját sminkesével elkészíttette legszebb “harci” arcfestését. Igyekezetének párkapcsolati vonatkozású végeredményéről még nem érkeztek hírek, így kénytelenek leszünk megelégedni pillanatnyi megjelenésének elemzésével.

Labdasportokról röviden
Az egészséges életmód hirdetése a sporton keresztül viszonylag későn fertőzte meg a LEGO-t. Az anyag és technika szabta lehetőségek, valamint a világ sport-irányú érdeklődési preferenciái legértelmesebb választásként a labdasportokat jelölték ki a lehetséges kategóriák közül, habár némi magentaszín szponzorálással egy kis kitérőt tettek a kerékpározás felé is. 1998-tól datálódnak az első labdás szettek, még a Town téma Football altémájaként. 2 nagy, zöld, festett alaplapból áll a 3302 Field Bases, nézőteret építhetünk például a 3309 Head Stand felhasználásával, De akár be is “világíthatjuk “ stadionunkat a 3313 Lighting Towers reflektoraival. Ezek még a hagyományos játszható LEGO-játékok voltak, aztán jött a Sports téma több labdás altémával, a LEGO-pöttyöktől részben elszakadó, rugós, és miegymás rásegítőkkel ellátott játékokkal. Kezdte a Football altéma 2000-ben, majd 2003-ban a másik kettő is megjelent Basketball és Hockey címeken. Ez utóbbinak látványos készlete a 3578 NHL Championship Challenge.

Statisztika
Súlycsoport: 6.
Kockaszám (az alaplapon felül): 7 db

Kiegészítők: arany kupa
Érdekességek: védőfelszerelés

Figura
A fickó nem elégedett meg kigyúrt testéből és marcona ábrázatából eredő vonzerejének várható mértékével, így feldobatott egy kis sminket markáns vonásaira, mely vonásokat vörösesbarna csíkokkal emelt ki a tervező. Vastag, zsíros fekete vonalakat pingált járomcsontjaira, és biztos, ami biztos alapon a szemöldökeit is kiemelte ugyanezen matériával. A Sylvester Stallone-szerűen lefittyedő ajkak sajnos kissé rontják az összképet, így a Magnum-tekintet helyett kissé szomorkássá válik Brady arckifejezése.A tökéletes megjelenéshez elengedhetetlen sisak kék festése a Michigen Monkeys kék színében csillog, és pazar gömbforma, melyre a fehér, rácsos arcmaszk a szemüvegeknél és sisak vizoroknál megszokott módon pattintható fel. Ez utóbbiról sokat nem mondhatunk el, hacsak azt nem, hogy arc kiemelt védelmét minden körülmények közt ellátja.Erőteljes felsőtestén fehér trikó feszül melyre férfiasan kitömött mezt húzott. A válltömések gömbölyű, kiugróan széles fazonúak, a “mellvért” pedig egyenes szabású. Gallérrésze az irányítónak kijáró arany színezetű, a kedvenc 12-es száma pedig a jól ismert betűtípussal jelenik meg, csintén a csapat kék színét villantva. Karjai – igazi amerikai focishoz híven – fedetlenek, hogy izmait a gyengébb nem minden képviselője, s az ellenfelek is megcsodálhassák, s szabadon ámulhassanak pazar hullámzásukon.A lábakon folytatódik a fehér mez, s a fehér cipő is egybeolvadni látszik vele. Egyedül a négyszögletes térdvédők törik meg a hóvakságot okozni képes mez-fehérséget.

Az Amcsi Focis csajozási technikája nem merül ki az öltözék helyes megválasztásában. Fontosnak tartja, hogy a legutóbbi – hozzáteszem jól megérdemelten szerzett – arany kupát is szorongassa az áhított leányzó megkörnyékezése során. Otthon természetesen tükör előtt gyakorolja a megfelelő beállásokat, hogy ne bőgjön le imádata tárgya előtt.Értékelés

Ötlet: 4,5/5
A CM1 kék hajrálánya ugyan kinek szurkolhatott eddig? Szükséges, és szinte előre definiáltan elkerülhetetlen volt egy amerikai focis megalkotása, mely a tapasztalatok szerint lényegretörően jó, és ütős lett. Amerikai kúltúrkörben érdekelt MOColók valószínűleg üdvözítik, a maradék pedig romantikáztathatja valamelyik cheerleaderrel.

Festés: 3/5
A fickó mibenléte nem kíván sok festést, na de az a kevés se kiugró valami.

Fejfedő: 4/5
Ha festett lenne, és a rostély barázdált, ötöske lehetne.

Kiegészítő: 3,5/5
Arany kupa, két buta nagy füllel? Hát, nem is tudom, vegyesek az érzéseim. El nem vagyok szontyolodva, de egy minifigkézzel tartható (mondjuk egy studnyi lyukkal ellátott) ladba, az ütős lett volna.

Cukiság/Jópofaság: 4/5
A marconának szánt arc és a hajrálányos vonatkozás miatt elég jópofának találtam.

Összegzés: 19/25
Ha nem is kedvencem, de látok benne lehetőségeket. A gyenge pont ellenére sem elvetendő egy fig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése