5 Képes nyuszi történet

Adja magát, hogy nagyobb ünnephez érve szemre vételezzük a LEGO témához köthető készleteit, figuráit. Húsvétkor mi mást is nézhetnénk meg, mint a tapsifüleseket. Van itt - Gombóc Artúr után szabadon - épített, egybeöntött, sovány, elhízott, rondácska stb., persze a teljesség igénye nélkül... Ezzel jó alkalom nyílik arra, hogy kicsit megversenyeztessük a nyuszikat, kinek melyik áll a szívéhez legközelebb.

Fabuland

Számomra vitathatatlanul az egyik legjobb állatszériát ebben a témában alkotta meg a LEGO, amihez nyilván hozzájárul a Fabuland meseszép forma- és színvilága. Csillogó szempár, Bonnie setében szempilla is tetézi a cukiságot, finoman ívelt pofi és fülpár, az egyedi frufruról nem is beszélve. A mozgatható négy végtaggal igazán aktívak ezek a tapsihapsik, nem csak ücsörögnek tétlenül a fűben.

via Bricksetvia Brickset

Belville vs. Friends

A soron következő páros az egybeöntöttségnek köszönhetően erősen gubbasztásra ítéltetett, teret engedve ugyanakkor a gondoskodó kezeknek a dédelgetéshez.

Balra a Belville téma hófehérségét láthatjuk jól sikerült kajla fülpárral, szép fejformával és szemekkel, ugyanakkor a testtartástól (főleg a mellső lábak pozíciója miatt) az alsó rész kicsit furcsa számomra, bár mentségére legyen mondva, hogy répatartásra formázták így. Jobbra a Friends széria nyuszija látható, amely valamelyest kisebb méretileg a bal oldali társnál, ám a hátra simuló, vastagabb fül miatt kicsit egérszerű a fej, a festett szemek itt is opálosak, és megjelenik a rózsaszínű orr, ugyanakkor a bajuszka eltűnt. A testtartás sokkal nyuszihopposabb, ettől kedve támad az embernek a simogatáshoz. (Szürkében és masnival is lesz.)

via Peeron
via BrickipediaSeasonal

Nagyot ugrunk, és színben, no meg legózásilag is más típusú nyuszikat találunk az ünnepekre szánt szezonális készletekben. Ezeknek az épített nyusziknak is megvan azért a bájuk.

40005 via Brickset


40053 via Brickset

Duplo

A legkisebbekről sem feledkezünk meg, hiszen a nekik szóló téma logója is már egy nyuszi.

1883 via Brickipedia
Itt is találunk igazán szépen kidolgozott darabokat. Ez leginkább csokinyuszira emlékeztet.

5685 via Brickset


Végezetül következzen a Gyűjthető Minifig szériából, annak is 7-edik sorozatából a nyuszinak öltözött apuka.

via Brickset

Lehet tehát válogatni, nektek melyik nyusszancs tetszik a legjobban?

5 megjegyzés:

 1. Szerintem kimagaslóan a Fabuland a legszebb, majd ezt követi a Duplo "csokinyuszi". A többi nem az igazi szerintem.

  VálaszTörlés
 2. Egyértelműen Fabuland, de ember mellett szerepelni csak a Belville és Friends nyuszkók jók, még ha fazonra a Duplo nyúl "nyulabb" is. Az épített nyulak leárazva kockabányának rendben vannak, azon kívül ökörködés szintjén műxenek csak.

  VálaszTörlés
 3. Mindkét Fabuland megvan!

  VálaszTörlés
 4. A creatoros 40005 számú nyuszi,illetve a Friends-es megvan ezen kivül a Fabulandos a legjobb szerintem

  VálaszTörlés
 5. Egyet kell értenem az előttem szólókkal. A Fabulandos nyuszik aranyosak, és utána jön a Duplo "csokinyuszija".

  VálaszTörlés