3 Szusszanás

Az elmúlt időszakban érezhettétek, hogy kicsit döcögősen megy a blog, ennek nyomós oka van, nem a lustaság. Immáron második hullámban szalad végig a családunk apraja-nagyján a mindenki - főleg kisgyerekes családok - által rettegett náthás, köhögéses, hurutos (megspékelve Croup-hajlammal)  zöld szmötyis hullám, amit nagyobbik fiunk bölcsibe járásának köszönhetünk. Persze szegény erről mit sem tehet, sokkal inkább azok a "példás" szülők, akik a kiírás és figyelmeztetés (miért is kell ez??) ellenére betegen adják be a gyerekeiket, akik aztán jól megfertőzik a csoportot, és nesze neked. A büdös életbe nem fogom megérteni, hogy 1. Miért szúr ki valaki ennyire a saját gyerekével?, 2. Miért nem képes a "T. Szülő" mások gyerekére gondolni? és még sorolhatnám tovább. Ahogy látom-hallom, ez a hozzáállás népbetegség kishazánkban, és teljesen értetlenül állok előtte.
És mi köze ennek a legóhoz? Hát az, hogy bizony ilyenkor még legózni sincs kedve se kicsinek, se nagynak, pedig idő aztán bőven lenne rá. Mert hogy zöld szmötyiben úszik minden, kb. negyedóránként megy az orrszívás, a lakás megtelik zsebkendőkkel, és kakukkfüves/diapulmonos/Salvus-vizes sópárában úszkálunk estefelé a szobában, örülünk, ha megtaláljuk az ágyunkat, nem hogy egy jót legóztunk volna. És bizony a legókockák is csak fertőzésforrássá válnak, legalábbis az én aggódó szemeimmel nézve,  hiszen egy ilyen köhögős/tüsszentős/fröcsögős időszak után ragad minden, és lényegében fertőtleníteni kell az egész hóbelebancot, nincs mese.
Úgyhogy szusszanunk egyet, és az interneten legózunk (és ez most nem akar koppintás lenni), videót nézegetünk, persze szigorúan vonatosat.


Voltatok már így? Utolért benneteket olyan göthös, náthás időszak, ami még a legózástól is elvette a kedveteket? 

l via LEGO TRAIN FB-oldala l

3 megjegyzés:

 1. Azért érdekes, hogy ez a régi LEGO vasút mennyivel közelebb állt a nodellvasúthoz, mint a mostaniak.

  VálaszTörlés
 2. Jobbulást kívánok nektek!

  Nálunk általában a műsor a gyerek-anya-apa sorrendben zajlik, persze gyakran az ovi miatt. Szerencsére most már így nagycsoportban ritkább. (Van, hogy két hónap is lemegy egyben.) A gondos szülők valószínűleg azért adják be betegen a gyereküket, mert a) nem engedhetik meg maguknak, hogy otthon maradjanak vele (főleg az idei remek változások fényében), b) bunkók. Én égetnivalóan idealista vagyok, mindig bízom az a) (vagy c) megoldásban. Az orrszívást nálunk se szerette a csemete, de még mindig jobb mint hajnali háromkor hűtőfürdőztetni, miközben sírva mondja hogy nem akarja mert nagyon rossz. A zsepkendőtengert pedig egy huszárvágással megoldottuk: kapott egy kicsi lábbal nyitós műanyag kukát, abba imádta dobálni a zsepiket. (Persze az újdonság varázsa megkopott, de tartottuk magunkat a rendszerhez.)

  Jobbulást még egyszer, az interneten (és mlcad-ban, ldd-ben) is jó legózni.

  ps. wtb edit

  VálaszTörlés
 3. Hát ez így, majdnem "kopaszon" is nagyon hangulatos. Jó találat.

  VálaszTörlés