0 Minifigjátszás (CM8 1.rész): Cowgirl

   
Ha már kiveséztem a válogatási módszeremet, pöttyentek néhány szót a CM8 áldozati bárányairól is, az időhúzás érdekében ráadásul személyekre bontva, hiszen belátható, hogy 16 ilyen gigantikus készlet áttekintése nem fér egy végigjátszásba (illetve az annak mintájára generált minifigjátszásba). Első alanyunk a találó elnevezésű Cowgirl, ami a még mindig férfiuralomban leledző minifig-világban üde színfolt.Téma
Jackie, az ír ősökkel büszkélkedő amerikai leányzó apja farmján élve hamar megtanulta a lasszóvetés fortélyait, s már gyerekként bemutatta képességeit a helyi “Children's Sheep and Goat Roping” versenyeken. Mivel kitűnő eredményeket ért el, felcseperedve a nemzeti és nemzetközi versenyeken – immáron hivatalosan, borjakon – mutathatta be tudományát, a bírák, s nemkülönben a megjelenő férfi nézők nem kis ámulatára.

Fejfedő és haj egyben?
Gyors szemrevételezéssel meggyőződhetünk róla, hogy nem egyszerű fejdísszel van dolgunk, hiszen a weszkókalap és a gesztenyebarna hajzat egy darabból áll. Korábban sokan vetették a LEGO szemére, hogy a Playmobil a fejdíszek alkalmazásában fényévekkel jár előttük. Tették ezt addig-addig, míg kedvenc gyárunk nem bírta tovább elviselni, s elkezdett gondolkodni valamilyen áthidaló megoldáson, mely lehetővé teszi ugyan a kalap/sapka/miegymás, és a fejtetőre való fejszőrzet egyszerre történő alkalmazását az erőszakosan életszerűséget követelő “target audience” számára, (szándékosan angolul, és idézőjelben, merthogy a CUUSOO-n folyton ilyenekre hivatkozva döntenek be jó alkotásokat, és engednek át elmebetegségeket.) ám mégsem igényli az eddigi haj/fej/kalap formák áttervezését. Az első ilyetén viseletet Verébjani, alias Jack Sparrow kapitány tudhatta magáénak, még 2011-ben a Pirates of the Caribbean rövidre sikerült témája során, hogy aztán megossza az ötletet egyik hölgyismerősével, Angelicával a 4195 Queen Anne's Revenge szettben. Ez az év nem is hozott újabb meglepetést, de 2012-ben ismét lelhettünk párat, egyrészt a CM7-ben a Viking Woman személyében, majd a Friends téma nemrég világot látott 2. hullámában, a lovas készletek szereplőinek védőfelszerelései között. Ezek egyforma öntőformában nyerték el kobak+copfos haj formájukat, csak a hajszínek váltakoznak.

Statisztika
Súlycsoport: 2,3,4,5
Kockaszám (az alaplapon felül): 5 db

Kiegészítők: 1 db lasszó, puha anyagból
Érdekességek: egybeöntött haj+kalap

Figura
A leányzó – kissé talán túlzottan is – csábos mosollyal, s jópár szeplővel orcáin indul az arénák meghódítására. Gesztenyeszín haja, s az említett szépségpöttyök halmaza az ír ősök jelentős számára utal, bár az amerikai földfoglalásuktól eltelt időszakban a harsány vörösség már “lecsillapodott”. Az arc festésével nagyjából rendben is van minden, leszámítva, hogy ilyen fejhez a kék vagy zöld írisz megfestése illő húzás lett volna.Ruházatának fontos része, az elmaradhatatlan szalmakalap, mely keményített, ám taposásálló, fehérre festett, s elől középen egy óriási arany csillaggal van díszítve. A verseny során kiemelkedő teljesítményt nyújtani csak akkor lehet, ha semmi nem vonja el az ember figyelmét a feladattól, így a kalapnak sem szabad az arcba csúsznia, esetleg leesnie. Ennek legegyszerűbb megoldásáról a LEGO a fentiekben vázolt módon példamutató egyszerűséggel gondoskodott.

Az öltözéket tovább elemezve megállapíthatjuk, hogy a felszerelés tökéletesítésében a LEGO jól szerepelt. A versenyblúz gallérja hegyes, a mell fölötti piros hímzések a western lovas versenyzők öltözékének jellemző díszei, emellett kiemelik a versenyző szépségét. Néhány – a mell-részen elhelyezett – kék rojt hoz tökéletes összhangot a farmernadrággal, illetve a blúzon látható kockás alapmintával. A begombolást a rojtokkal, s a gallérszegéllyel azonos színű patentokkal oldotta meg a gyár, s a fazon – naná, hogy – nőiesen karcsúsított.A nadrághoz érve megállapíthatjuk, hogy van, ami soha sem megy ki a divatból. Esetünkben ez a farmernadrág, mely kék színben pompázik, ám a sasszemű szemlélő láthatja, hogy alul barna színben folytatódik. Avatatlan szem barna csízmát képzel Jackie lábára, ami abból a szempontból helyénvaló feltételezés, hogy lábfeje is barna. Utcai divatoláshoz a nadrágra húzott csízmaszár még elmegy, azonban versenyen illetlenség, s bizonyos versenyszámokban kizárást is von maga után. Hogy mégis mi az a hosszú barna dolog, ami combközépig védi a leányzó lábait? Nagy valószínűséggel a marhás számoknál szinte kötelező chaps viselését igyekezett a LEGO néhány vonással elénk tárni, melynek eredményeként kedvenc lasszóvetőnk csinos lábain egy bőrből készült példány feszül.

Ó, borzalom, elfelejtettem megemlíteni a derékon aluli ruházat helybentartásáért felelős kiegészítőt, mely sokat elárul viselőjéről. Ez pedig nem más, pint a vaskos bőrőv, melyet hatalmas, arany csillagos csat fog össze. Valószínűleg a Montana Silversmiths, esetleg a Sendra gyárthatta. Előbbi esetben könnyen lehet, hogy valamely nagy bajnokságon előadott parádés szereplése okán kapta ajándékba, míg utóbbi esetben a márkahűség dominálhatott a beszerzésnél.Végül tegyünk említést a fő – és egyetlen – kiegészítőről, mely lasszó képében mutatkozik meg a világ színe előtt. Jackie nem a versenylasszójával bújt a fekete CM-tasakba, mivel az a jó alaktartás, és a távolsági célratartás miatt ólommagos. Megemelvén érezhetjük, hogy erről most szó sem lehet. Itt egy egyszerűbb, ám általánosan jól használható, barna színű, s a hurok tökéletes csúszását biztosító módon kemény, viaszolt kötélből készült darabról van szó, mellyel szintén pazar trükköket lehet előadni.Értékelés

Ötlet: 4,5/5
A CM-sorozatoktól már megszokhattuk a túlzott vidámságot mutató karaktereket, így ebből a szempontból nem szabad megrónom ezt a minifiget. Nagyon amerikai, nagyon eltalált, és – mint azt fent igyekeztem bemutatni – milliónyi dolog könnyen belemagyarázható.

Festés: 4/5
Megintcsak CM-örökség, hogy a minifigek háta nagyon sokszor nem festett. Ez történt most is, de a blúz festése valami gyönyörű, csakúgy az arc is príma. A kalapra egy körbefutó zsinór még elkelt volna.

Haj: 4,5/5
Máshoz alkalmatlan, ezért nem maxipont, de nagyon egyedi, cowgirl építéséhez meg pompás.

Kiegészítő: 5/5
A kitárgyalt lasszó hiánycikk a western piacon. Wonder Woman arany lasszójával csak nem grasszálhat mindenki.

Cukiság: 3,5/5
Az a fránya félmosoly túl kihívó az én ízlésemnek, és ez sajna a cukiság rovására megy.

Összegzés: 21,5/25
Egyelőre kár lenne túlspilázni a dolgot, hamarosan kiderül úgyis, hogy áll ez a többi delikvens osztályzatához képest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése