0 Kombijátszás: 41017+18+19 Friends Collectables 1

Kész vagyunk hát az első eresztés mindhárom tagjával, s kis állatainknak még alternatív építmények is születtek, viszont a LEGO – nagy menőségében – még egy bónusszal is ellátta a szorgos gyűjtők seregét. Ezt elemezzük ma ki.


Téma
Hála a digitális forradalomnak, mely a LEGO bénasága ellenére is igyekszik bekebelezni kedvenc játékgyártónk háza tájékát, ma egy régen nem tapasztalt élmény újraéledésének lehetünk szerencsés tanúi. Nem másra vállalkozott ugyanis a Friends állatkás gyűjteményének tervezőgárdája, mint hogy újra elővegye a készletek kombinálásának szép hagyományát, mely hajdanában mindennaposnak volt mondható, majd a haldoklással, a spec elemek eluralkodásával, valamint a témák közti kapkodással szépen eltűnt a LEGO, s a legózók életéből.

emlék - via peeron
Egy-egy próbálkozás időről időre feltűnik, de most meghonosodás-szaga kezd lenni a dolognak. Ennyi bevezetés után elárulhatom, hogy ismét Mia és Olivia keze van a dologban, s céljuk a három állatkának való közös murizóhely létrehozása volt, egybekötve a minél teljesebb anyagfelhasználással, melyben végül kissé én is segédkeztem nekik.

Statisztika
Ár: 3.082,-..3.870,- (3.870,-)
Kockaszám: 105 db +25 db tartalék
Állatka: mókus, macska, teknős (és Oszi, a kagyló, természetesen)
Építmények: 2 db + 1 db plusz saját "alkotás"
Matrica: nincs

Építkezés
Papír alapú leírásra ne számítsunk, viszont digitalice megtalálhatjuk a lego.com-on. A keresgetést elkerülendő, az érdeklődőknek elég IDE kattintani, s máris letölthető a csodálatos PDF állomány.
Mielőtt belekezdenénk, emlékeztetőül tekintsük át az eddigi építmény-halmazt. A korábbi pontozásommal elégedett vagyok, tényleg Tekinek a legmenőbb az épülete, melyet kissé lemaradva követ Muki lakheje, s Macs játszótere erősen hátul kullog a csoportot tekintve.

Ugyanez a sorrend állítható fel akkor is, ha a cuncimókus-színek eluralkodottságának felmérése mellett arra a kérdésre szeretnénk választ kapni, vajh melyik állatka építménye illeszkedne a legjobban hagyományos Town/City környezetbe, vagy esetleg más sárgaemberes szériába.Ne is húzzuk tovább az időt, csapjunk a lovak (teknősök, mókusok és cicák) közibe! Amint szétkapjuk az építményeket, és összeömlesztjük, amink van, óriási színkavalkádot kapunk. Az építkezést Teki és Muki közös pihenőhelyével kezdjük, annak is az alapjait rakjuk le néhány jól irányzott lapos elemmel.Már az első rétegek lerakásával nyilvánvalóvá válik, hol, melyik állatka fog leledzeni.


jajjaj, kezd nagyon kiszínesedni...
Ahogy előrehalad a kockapakolás, kezdek megnyugodni: az oda nem illő “színes” elemek eltüntetése szép lassan megtörténik, és egész pofás valami kezd alakot ölteni szemeink előtt. Hátul valami alacsony faépítmény, elől Teki napozóhelye, kis híddal összekötve, fáklyákkal megvilágítva.
ezután kezd érdekesebbé válni...alakul valami...
hoppá, a fáklyadísz kimaradt...
fogantyú elől, fogantyú hátul...
Nos, a fogantyúk megtalálták szerepüket, és akár Kahuka király is megírigyelhetné Oszi pihenőhelyét, olyan jól eltalált az a levéldísz

Végülis nem lett túlságosan csiricsáré, hiába a 16 különböző szín, amit felhasználtunk...


"Hurrá, kaja!"
"figyuzzatok, itt valami nem okés, ez szerintem Macs tányérja..."

Térjünk át Macs szórakoztató központjának összetákolására. Ha abból indulunk ki, hogy ő kapta a leggyengébb alkotást egyediben, akkor most illene neki valami jobbat összeütni. Pillanatok alatt felvonul 5 szín, amiből a lila-kanárisárga kombinációt én speciel szeretem, de itt lehet, hogy erős túlzás.

Valami pipereasztal készül itt, vagy mi ez? Már 8 színnél járunk, és egy nokedlit se érő valamit látok, az alkatrész meg fogy. Sok látnivaló nincs rajta, de tessék:


Azt hiszem ez csak ennyi :(. Ez aztán a negatív diszkrimináció. Szegény cicurkánk megint ráfaragott, de keményen.
"Banyek, hol a halam? Masnit csak nem ehetek..."
"Ez igen, magaslati pozíció... feljebb nem lehetne?"
Sajnos Macs nem tud megülni az ablak-elemben, pedig az lenne neki ideális kémlelőhely, de folyton kiesik. Sebaj, jófejségem határtalan, így már van, mi fenn tartsa:)

Nyáu, egy párna az ott, vagy micsoda? Megyek, kipróbálom...
Áhhhhhh, ez így mindjárt más!
Nézzük, mit alkottunk eddig:

Na végre, itt a halacskám. Mit tudják ezek, mi a jó falat...
Maradt viszont egy fél maréknyi csepp alkatrész, gondoltam elsütöm valahogy, ezért egy óriási MOC-projektbe fogtam. Némi válogatás és alkatrészforgatás, valamint -illesztgetés után lelki szemeim előtt egy masni-display képe jelent meg, egy kis antik(olt) lámpácskával a hangulat kedvéért. Okulásul álljon itt néhány fotó az árusítást megkönnyítő kiállítóeszközről.


Pár barna elemből zsámoly lett a masni-árus előtt, 5 vegyes darabból meg egy kis tömzsi növénykét pottyantottam össze.


A sárga zászlónak a nagy levél alatt találtam rejteket, s el is fogytak az alkatrészek.


Elfogyott alapkészlet és tartalék, mind egy szálig. Nem szokásom, de most jó poén volt :). Íme az eredmény.
Értékelés

Ötlet: 4/5
Az alapötlet – mármint az összevont alternatíva lehetősége – király. Az első darab nagyon jó lett, a macsek fésülködőhely viszont nagyon gagyi. Mivel az előző két szempont nagy húzóerő, ezért ettől jobban nem rontom le a kapott pontot.

Kockák: 4,5/5
Így összeöntve, 130 elem együtt már kockabányányi, igaz sok a pötty-méretű, viszont a keveredés jót egyenlít, s végül mégis igen pofás kupacot tudhatunk magunkénak.

Jópofaság/Cukiság: 4/5
Nekem az első építmény megintcsak húzóerőt jelent, és még Macs terepe is egész jópofává tehető némi belegondolással.

Szubjektív mindenfélék: 5/5
Az egész globálisan tetszik, és a maradékból épített cucc külön megnyomta a szubjektív értékelésemet.

Játszhatóság: 3,5/5
Lehet, hogy külön-külön jobban játékra képesek az építmények, így együtt inkább a díszítőerejük nagyobb. Továbbgondolható viszont, és kis munkával nagyon jól kézreálló, játszható együttest varázsolhatunk belőle. Ez utóbbira viszont nem adhatok előlegbe pontot, viszont amennyit adtam, annyit mindenképp megérdemel.

Összegzés: 21/25
A jó és gyengébb készletek csodásan kiegészítették és kiegyenlítették egymást, s bár némileg különböző szempontok alapján pontoztam most, mint a 3 tasak esetében, a végeredmény és azok átlaga tökéletes fedésben van. Azt viszont nem tudom eldönteni, hogy ez a LEGO-ra nézvést dicsőséges, vagy szomorteljes jelentőséggel bír?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése