0 Végigjátszás (alternatívával): 41019 Turtle's Little Oasis

Így jár az, ki sorozatot vesz; ma végére járunk ugyanis a Friends Collectables első szériájának, mivelhogy 3 tagból áll az, csakúgy mint a SW planéták gyűjteményes sorai.

Téma

Ismét VAD állat köré épül mai szettünk, egész pontosan egy tekennyős békának is hívható élőlény képében, ki nem átall zöld színben pompázni, s még osztriga haverját is elhozta bemutatni. A folyamatos alkotási lázban leledző páros műszakibb tagja – Olivia – nagy dobásra készül, s valódi kis palotát tervezett a lassúságáról és csillogócucc-szeretetéről híres heartlake-i kedvencnek, Mohos Tekinek. Valahol – némi elfekvő készletben – pompás dolgokat lelt fel a két lány, így alkotásuk ígéretesnek látszik már jó előre.Statisztika
Ár: 1.050,-..1.290,- (1.290,-)
Kockaszám: 33 db
Állatka: teknős (és van egy kagyló is :) )
Építmények: 1 db
Matrica: nincs
Tasak: Mókusunknál már jelzett, macskaeledeles csomagoláshoz hasonlítható zacskó


Alapkészlet
Ne törjük meg a szokásos rendet, vegyük górcső alá mai főhősünket. Teki (az örökké vidám, ám – vagy talán éppen ezért – iszonyú lassú) teknős sárgászöld színben pompázik tetőtől talpig, néhány barna folttal a páncélján és feje tetején. Színét a bőrén és páncélján az évek során megtapadt rengeteg moha és páfrány (izé, alga) adja, s a barna foltok a még nem benőtt felületekre engednek bepillantást. Zöldszem-elméletem megdőlni látszik, hiszen Mohos pajti szemének szivárványhártyája világoskék. Figuráját kényelmes megfogni, s jól pozicionálható.


Most sem maradunk búb-lyuk nélkül, így behelyezem a rettegett masnit:)

Irtózatosan nagy, fejnehéz lesz tőle az állat fia

Szegény Tekivel nem szállítottak eledelt, itt van azonban Zselé Oszi az osztriga, kinek társaságát hosszú távon nem bírja nélkülözni, így a heartlake-i tudósok tüdős lélegzésre állították át az így már GMO kagyló szervezetét. Szerencsére húsának átlátszó, királyi rózsaszínjét nem befolyásolta a beavatkozás, így azt most mi is megcsodálhatjuk.


Gyorsan nekiveselkedve az építkezésnek, pillanatok alatt kialakul a cölöpös alátámasztás a kis homokpadon.

Mohos barátunk lába mindenen csúszkál, így Olivia – nagyon helyesen – kapaszkodásra alkalmatossá tette a kis rámpát, néhány jól megválasztott zászló és rács-elem alkalmazásával.


Arany távcsövek és néhány sötétbarna kúpos cölöp adja a kis lak falait.


Sárga tetődeszka és rajta valamiféle növényzet zárja fent az építményt. Talán moha?


Nem, nem. Hatalmas levél ad árnyékot a pihenni vágyónak. Szerencsés állatka ez, hogy így kényeztetik! Teknősünknek viszont semmi sem elég. Ledobta irritáló masniját, s az most vígan úszkál a szív alakú tóban.


Nocsak, ismét hét darab tartalék maradt? Úgy tűnik, igen.


Ismét nem ússzuk meg a B-modellt, de most szerencsére Olivia is ráért, így Miával közös munkájukat alant tekinthetjük meg. Hát ez azért jóval ütősebb Macs akadálypályájánál. Szerencsére. Ez is roppant egyszerű így egy képet készítettem, de látható, hogy most méltó párt kapunk az A-modell mellé. Tisztára olyan, mintha ez meg Oszi pihenőhelye lenne, ahol Teki az őr-feladatokat látja el éppen. Az átjáróként is üzemelő homokpad mélyebb fekvését jól érzékelteti az alkalmazott rácsos elem. Mintha a víz át-átcsapna felette. Nekem nagyon tetszik.


Értékelés

Ötlet: 5/5
Ennyi elemből ilyen kis gunyhót, ilyen pofásan összeütni, ez igen. Méret, fazon, szín, minden a helyén.

Kockák: 4,5/5
Ugyan csak 33 elem, ám nagyon jó darabok, nem csiricsáré összeállításban. A kis darabszám miatt vonok le csak fél pontot.

Állatka+cukiság: 5/5
Nagyon aranyos a teknős, és mindkét építményre nézve kissé olvadozni kezd az ember. Cuki, aranyos, jópofa.

Alternatíva: 4/5
Még kevesebb darabból, jól festő, a másik mellé kiegészítőül való kis alkotás. Remek. Két rózsaszín üveg viszont nagyon hiányzik a hátsó távcsövekről.

Játszhatóság: 5/5
Egyértelműen jól játszható mindkét modell. Akár kalózos készletekhez kiegészítőnek is elmegy, annyira pofás, és továbbgondolható.

Összegzés: 23,5/25
Hűha, a végére belehasítottunk rendesen! Meg is érdemli, szubjektív azonnalpontozásom is ilyesmi pontszámra vezetett volna. Egyértelműen és vitathatatlanul ez a készlet számomra a favorit az első eresztésből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése